ben de izliycem lan Agora'yı, sizden özendim 🙂 şaka bir yana tarihi filmlere her zaman saygımız sonsuz.
şu "life of pi" yi izlemek istiyordum sinemada, çok methediyorlardı, ben gidene kadar film vizyondan kalktı anasını satıym 🙂
kenan başkan tamam kabul ediyorum, herkes hep aynı tür filmleri izleyecek değil elbet ama sinemanın da manitayla elde mısırla gidilen zaman öldürme amaçlı bir haftasonu eğlencesi çerçevesine bürünmesi de yakışıksız bir durum. maalesef ülkede böyle bir algı var, tamam gözde gözlük, önünde adını sanını duymadığın bir kahve türü, ağızda pipo elitist tavırlarla bu işi konuşmayalım ama bu kadar da ayağa düşürmeyelim.
ben "sinema" denen sanat dalında insaı odak noktasına koyan konuları işleyen filmleri seviyorum ve bu topraklar bu gibi filmler için bir cennet, bu dalda çok başarılı filmler yapılıyor ama çoğu "sanat filmi yeeaa" deyip es geçiliyor, insanlarda ön yargı var. şu sanat dalını gişe filmlerine sıkıştırmamak lazım. adam var haftada 3-4 tane film izliyor, hayatında bir tane dişe dokunan bir yerli film izlememiş, ben bu adama sinema sever demem, grafik sever derim, kimse kusura bakmasın.
bunun dışında tarihi konuları işleyen, odak noktası beşeri ilişkiler olan politik olsun olmasın tüm yabancı filmlerin başımızın üstünde yeri var elbet, olaya ulusalcı bir pencereden de bakmıyorum, yanlış anlaşılmasın.