Thomann dan bugüne kadar defalarca alışveriş yaptım ama ben Almanya da yaşayan aileme kargolatıp hep babama getirttim aldığım ürünleri , Türkiye 'ye kargo parası ve gümrük bedeli konusunda mutlaka benden daha bilgili arkadaşlar vardır
aynen hocam kesinlikle.geçenlerde do-re müziğe sordum gitarın fiyatını 3.500lira dediler ben toplam 1800lira ya hallettim gitarı vergisi falan herseyi dahil.çok karlı iş gerçekten.özellikle gitar konusunda thomann cidden ucuz bir site.dostum bu süper bir haber 🙂 500 euroluk bir gitar 590 euroya kargoyla birlikte 620 euroya geliyor...TR'den kimse gitar almaz eğer bu böyleyse çok şaşırdım doğrusu...hemen para toparlamaya başlıyorum...
aynen hocam kargo takip numarası ile.Yurtdışından ülkenin sınırını geçene kadar DHL ilgileniyor onun alman sitesinden bakıyorsun. www.dhl.de olması lazım.ondan sonra ptt yi arayıp durumu belirtiyorsun ve o kargo numarasını veriyorsun onlarda sana yeni bir posta numarası veriyor ülkede geçerli olan.Oradan takip ediyorsun 4.aşama olduktan sonra da (Depoda bekletiliyor olması lazım) gidip alıyorsun kargoyu.senle nasıl irtibata geçtiler gel gümrük farkını öde kargonu teslim al diye onu merak ettim internet aracılığıyla demişsin kargo takip numarası gibi bir numarayla mı öğrendin nereden gidip teslim alacağını???
Aynen katılıyorum.Devlet postası dışında çok sorun yaşarsın. Hiç bulaşma.