Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

yok ben orda zaten kötülemek için demedim, espiri niyetliydi de zaten ben sadece çok uzun süredir bu işin içinde olmadığım ve çok farklı gitarlar denemediğim için bilmediğimi göstermek için dedim. Zaten Yamaha gitar konusunda kendini kanıtlamış bir marka... teşekkürler tavsiyen için
 
fender strat hss'ler var onlara bi bakmanı tavsiye edebilirim. (hem blues hem metal tonu) ama gitarı denemedim, çok ta bilmem içini dışını. daha sert bişeyler arıyorsan ibanez alabilirsin. Yngwie Malsteen da strat gitarı var bilirsin :), bi bak istersen ama onun serisi biraz pahalı olabilir.

düzenleme: şu alttaki linki de inceleyebilirsin.

http://goo.gl/q58PKS
 
Son düzenleme:
fender strat hss'ler var onlara bi bakmanı tavsiye edebilirim. (hem blues hem metal tonu) ama gitarı denemedim, çok ta bilmem içini dışını. daha sert bişeyler arıyorsan ibanez alabilirsin. Yngwie Malsteen da strat gitarı var bilirsin :), bi bak istersen ama onun serisi biraz pahalı olabilir.

düzenleme: şu alttaki linki de inceleyebilirsin.

http://goo.gl/q58PKS
Hocam o gitar 7.000 lira ne yaptın sen? :) İkinci ele yönelmeni tavsiye ederim. Geçenlerde bir tane Schecter Blackjack vardı uygun fiyata. Metal için tavsiye ederim açıkçası.
 
Gitarla 2 sene önce tanıştım. Ancak bu iki senede gitarı çalmakla birlikte daha çok aksamları (gövde, sap, klavye,manyetik,burgu,vs) üzerine yoğunlaştım. Tecrübelerimi şöyle aktarayım:
1. Fender gitarlar gövde, sap ve klavye yapısı itibariyle çalımı kolay geldi bana. Klavyede radius 12inch ise bendlerde zorlandım, 9.5 inch bend konusunda daha rahat geldi. (Genelde hep tersi söylenir, belki bu bana özgüdür.) Ancak Fender Heavy Metal kaldırmaz. Ama illaha Fender alacağım diyorsan benim piyasada gördüğüm en uygun fiyatlı ve heavy metale giden Fender 3000.- civarı "Mexico Dave Murray Strat".
2. Epiphone Les Paul kullandım, sapı kalın geldiği için ve 14. perde sonrası hem bendlerde hem tuşede beni zorladığı için memnun kalmadım. PRS'e gelince PRS SE245 kullandım. Epiphone'a göre çok daha rahat sapı var. Senin "SE Standard" dediğin, PRS'in Endonezya'da ürettirmeye yeni başladığı gitarlar. Hem "finish" hem de aksam olarak Kore üretimlerinden daha düşük kalitededir diye düşünüyorum. Bence 1500.- bütçeni de göz önünde bulundurarak kore PRS SE Custom'ı düşünmelisin.
3. Ibanez de kullandım. Ancak Basswood gövde bence blues'un olmazsa olmazı sıcak tonları götürüyor.
4. Bence heavy metal'in günümüzdeki amiral gitarı Schecter'dir diye düşünüyorum. Ibanez, Jackson ve LTD arasından kolayca sıyrılıyor. Hepsini deneyerek Blackjack almıştım.
5. Bir alternatif olarak sunayım: 2500.-'ye Floyd rose Mexica Standard Fender Strat'lar var. Bir tane alıp köprüyü Seymour Duncan'ın single görünümlü aktif pick up'ını taktırabilirsin.
Umarım yardımcı olabilmişimdir;
İyi günler.
 
3 Temmuzda üye olup,bu konular çok konuşuldu araştırın lütfen anlamlı bir mesaj olmuş. :) tebrik ederim.
Haha. Gülerim size sadece. Buraya yeni üye oldum doğrudur fakat ekipman bilgim haddinden fazladır. Ayrıca yeni üye olmam forumu uzun süredir takip etmediğim anlamına gelmiyor.
Edit: Yüzlerce kere bu konuları konuşup üstüne yeni bir konu açmak daha anlamlı sanırım bu forumda.
 
61 sg'ler 3500 civarına gidiyorlarmış.
H/s/h bir g&l vardı makina'da, o da güzel bir seçenek olabilir.
Usa standart fenderler de yine söylenmiş, değerlerini güzel korurlar başlarına iş gelmedikçe.
 
Jackson yada dean marka , les paul köprülü (o köprü tipinin adını bilmiyorum ne yazık ki fakat çok rahat geliyor) v yasa explorer/kelly kasa bir elektro gitar bakılabilir. Hem ton hem rahatlık hem görsellik olarak çok güzel olur bence. Yanına da peavey 6505 oldu mu tadından yenmez.
 
Hocam bu kadar büyütecek birşey yok. Bin bilsen de bir bilene danisacaksin demişler. Maksat muhabbet olsun kimin hangi gitarı beğendigini ve sebeplerini konuşalım aydinlanalim diye açtım konuyu. Bilginiz çok üst düzey olabilir dahi olabilirsiniz bilemeyiz ama yardım edip fikir belirtmeyecekseniz gerginlik yaratmak için mesaj yazmaya gerçekten gerek yok. Sizin gibi engin bilgiye sahip birinin yapacağı yorum belki hepimize birşeyler katabilirdi.
Yok, yanlış anlaşılmışım. Dahi ya da çok büyük bir bilgin demiyorum kendime. Zaten forumda çok daha büyük abilerimiz var. Kendime karşı bir küçümseme hissetim ve bir cevap yazdım sadece.
 
peki aynen devam o zaman ,farklı başlıklarda da tekrar eden konular olursa uyarınızı yapıp çekilirsiniz.İmzanıza da ''ekipman bilgim oldukça fazladır'' diye belirtirseniz,foruma daha da yardımcı olabilirsiniz.İyi forumlar. :)
 
Geri
Üst