Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Trabzon ama bu ay içinde babam ankara yakınlarında olucak orda gitarı alıp gösterip alabilme gibi bir ihtimalde var
(2. elde sorun yaşamammı diyorsunuz birazda tedirginim bu konuda o yüzden gösterme tercihindeyim birilerine ).Bu ay içinde bulabilirsem almayı düşünüyorum
 
Trabzon ama bu ay içinde babam ankara yakınlarında olucak orda gitarı alıp gösterip alabilme gibi bir ihtimalde var
(2. elde sorun yaşamammı diyorsunuz birazda tedirginim bu konuda o yüzden gösterme tercihindeyim birilerine ).Bu ay içinde bulabilirsem almayı düşünüyorum
forumdaki eski ya da tanınan üyelere güvenebilirsin sahibindendeki ilanlar gibi düşünme...2. elin avantajı büyük çünkü normalde 5 sene sonra ulaşacağın gitar kalitesine seni şimdi ulaştırır özellikle bu bütçelerde en mantıklısı ikinci el almak bu nedenle herkes öneriyor...mesela üstteki godin in yanına yaklaşmaz omen demon rg falan...
 
Elektro gitar konusunda çok fazla bilgim olmadığı için ve bir yere gösterme ihtimalim olmadığı için tedirginim ama biraz yaklaşmaya başlıyorum 2. ele
 
2.el bi roland cube 20x buldum 400 e ama önce hangi gitarı alaacağımı sonrada bütçeye göre ekipmanları ayarlamayı düşünüyorum.
 
Arkadaşlar merhaba,

Başlıktan da anlaşılacağı üzere gitara yeni başlayacak bir solak olarak, solak bir elektro gitar almak istiyorum. Yaptığım bazı araştırmalar sonucu iki gitar arasında kaldım.

İbanez grg170dxl veya epiphone les paul standard almayı düşünüyorum. İkisinin de fiyatını karşılayabilirim. Sizce hangisi ile daha rahat ederim?

Rock,hard rock belki brz da metal çalmak istiyorum. Epiphone un bu tarzlarda performansı nasıl olur?

Cevaplar için şimdiden tşk
 
Bende ibanez var blues tarzı hafif türler pek yapılmıyor ama hard şeyleri az çok karşılıyor benim tavsiyem bir müzik markete gidip kendi kararını vermen 100 kişi A der sen B dersin insan bu herkesin fikri uymuyor
 
Sana tavsiyem gerçekten nasıl rahat çalıyorsan öyle çalmaya devam et,her halükarda kendine ait bir gitarın olmak zorunda ve önemli olan gitarı çalabilmen :) Ayrıca ''biraz metal'' çalacaksan epiphone al derim.
 
solak çalmayan bir solak olarak tavsiyem sağ elle çalmayı deneyip biraz bunun üstüne gitmen.. hayatını gitar bulma, ayar vs işleri, gitar modlama ve ekonomik manada kolaylaştırırsın.. ayriyeten vaktiyle okuduğum bir makaleden solakların sağ elleri üzerine gittiklerinde sol elleriyle başarabileceklerini çok daha ötesine gidebildiklerini okumuştum.. (bu tenis veya o tip bir sporla ilgiliydi gerçi ama gitarda da geçerli olabilir)
bununla birlikte paul mccartney'in gitarı ters çevirmeyi akıl edene kadar bayağı bir debelendiğini de okumuştum.. yine de sağ ele bi şans ver derim.. ödünç bir gitarla bişeyle..
 
Açılın arkadaşlar, solak geldi. :D

İşin şakası bir yana, ilk elektro gitarı ibanez grg170dxl olan bir solak olarak ben de epiphone les paul standart öneririm. Başlarken sabit köprülü gitar alman daha çok yararına olur. Fat10 köprü sistemi (grg170dxl'in köprüsü), Floyd rose gibi kompleks bir sistem olmasa da en nihayetinde insanı uğraştırıyor. Üzerindeki manyetiklerin de pek gideri yok.

Klavye rahatlığı da kişiden kişiye değişir ama kalın, etli saplar bana daha rahat geldiğinden les paul sapları bana daha rahat geliyor.

Son olarak eğer deneme imkanın varsa deneyerek al.

Edit : Bu fiyat bandında Ltd eclipse 256 ve ibanez rg 421 de satılıyor solak modeller olarak. Bulabilirsen onlara da bakabilirsin.
 
Bir solak daha geldi. :D
Elektro gitara başlangıç için floyd rose ben de @thal1on gibi tavsiye etmiyorum. Ben de cort x6 ile başlamıştım. (2. el almıştım) Elektro gitara başlarken floyd rose takıntım vardı. Ancak daha sonra aslında duymak istediğim tonlarla pek alakası olmadığını(kullanmadığımı) keşfettim. Zira öyle olmasa bile köprü sabit olmadığı için sıkıntı çekmiştim. Misal bende gibson kasa gitarlardaki klavyelerde rahat olamıyorum. Köprü tavsiyesi harici bence de fırsatın varsa deneyerek alman en mantıklısı, başarılar dilerim.
 
Geri
Üst