Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

arkadaşlar kafamdaki iki gitardan birisi epiphone g400 1966. diğeri baja telecaster. aslında single'lı gitarlardan sıkıldım biraz, sg'lere de büyük düşkünlüğüm var. gibson düşünmüyorum, o kadar pahalı gitarlarla rahat edemiyorum. daha önce hiç epiphone kullanmadım, nasıldır bu gitar? g400 hakkında az çok videolar, yorumlar var yabancı sitelerde ama 1966 ltd edition için daha nadir.
bir gibson'ın deliliğini beklemiyorum, tarz olarak punk/grunge/alternatif rock diyebilirim. sizce almaya değecek bir gitar mı? (aslında baja'yı da bunu da önümüzdeki 1 sene içinde almayı düşünüyorum ama önceliği hangisine vermeliyim bilmiyorum).
teşekkürler.
 
bu arada unuttum söylemeyi, eğer tele almaya karar verirsem baja'nın bir diğer seçeneği de classic series 50's. sizce baja mı yoksa 50's mi daha hoş olur. 50's'nin sadeliği ve sunburst seçeneği daha çekici geliyor, baja'nın s1 switch olayı sadeliği sanki bozuyor ama onun da manyetikleri daha tatlı sanki. yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler.
 
Merhaba arkadaşlar. Elektro gitara yeni başladım. 500-600 tl arasında bi elektro gitar almaya karar verdim Yamaha Pacifica 112VCX başlangıç için iyimidir. bunu kullanan biri yardımcı olabilir mi? yada başka bi öneriniz var mı?
 
backinthefun demiş ki:
bu arada unuttum söylemeyi, eğer tele almaya karar verirsem baja'nın bir diğer seçeneği de classic series 50's. sizce baja mı yoksa 50's mi daha hoş olur. 50's'nin sadeliği ve sunburst seçeneği daha çekici geliyor, baja'nın s1 switch olayı sadeliği sanki bozuyor ama onun da manyetikleri daha tatlı sanki. yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden teşekkürler.

pazartesi gitar almaya gideceğim hiç cevap yok mu?
 
Aralarında pek fark yok, hatta tek fark custom shop manyetikler gibi geldi bana çok bakmadım özelliklerine. Dişbudak gövde, tek parça akağaç sap, vintage tip köprü ve burgular var ikisinde de. 50's olanın sap profili ya da finişi farklıysa farklıdır. Custom shop manyetikler için o fiyat farkı mantıklı, diğerini aldığında zaten bi süre sonra düzgün manyetiklerle modifiye edip daha bi tele tonu alma fantezisi oluşacak, ona hiç gerek kalmadan direk custom shop manyetikli olanı almak daha mantıklı geliyor bana eğer onu almaya yetiyorsa maddi güç.
 
sapta fret ve radiusta fark var manyetik hariç. manyetik değişimi belki ileride gerekebilir ama custom broadcaster sanki klasik tele tonunu öldürmüş gibi geliyor bana. baja'yla ilgili videolar çok var ama classic 50's ile ilgili neredeyse hiç kaliteli video yok bu aslında fikir yürütememi sağlıyor. maddiyat olarak zaten aralarında çok fark yok. ama almışken pişman olmak istemiyorum çünkü bir kez o soğuma hissini yaşadım başka bir gitara.
 
arkadaşlar öncelikle merhaba yeni bir gitar alacağım gitar için bütçem 900 civarı aklımda cort evl x4 ve ibanez rg350 &370 dx gitarları var ağırlıklı olarak metal calıcam ama arada bir rock ,alternative gibi türlerde çalmak isterim yanlız alıcağım gitar gerek solo gerek se riff tonları sağlam olmalı yani sound u biraz sert olsun şu üç gitardan hangisini almalıyım sizce yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler ******
 
radical cevap verdiğin için teşekkürler o söylediğin gitarla ben megadeth metallica ıron maıden gibi grupların parçalarını çalabilirmiyim solo ve riff tonları sağlammıdır ?
 
Valla inf ler fena manyetik değildir, vereceğin ekekt iyiyse iş görür ama senin istediğin tarz müzik için aktif manyetikler ideal görünüyor lakin 900 e aktif manyetikli gitar yok sanırım. ikinci el düşünürsen forumu bir araştır emg 81-60 veya 81-85 manyetikli gitarlar bu iş için düşünülmüş "jın jıncı" gitarıdır. jackson dkmg olabilir mesela 1000 liaya ikinci el bulabilirsin.
 
abi şu cort evl k6 larda aktif manyetikler var :D benim marka takıntım yok o yüzden en iyisi cort almak sıfır :D :D
 
Merhaba arkadaşlar ben bu yaz yeni elektrogitar alacağım. Toplam bütçem 1000-1200 civarı. Ama alacağım gitar 1000 tl gibi olursa iyi olur. Sizin önerilerinizi alsam iyi olur. Aslında kafamda iki model var:

Cort EVL-K6

Epiphone '66 SG 400

Eğer epiphone alırsam EMG 81/60 taktıracağım. Fakat pasif manyetikli bir gitara aktif manyetik takacaksak pil yuvası nerede olacak? Ağacı falan kestirmekmi gerekiyor? Ama EVL-K6 alırsam manyetikler hazır olduğu için takmayacağım. :D Cevap verirseniz sevinirim. :)
Ve Washburn X200 Pro EB de olabilir.​
 
Selamlar,

Arkadaşlar iki gitar arasında kararsızım(7 Tel), nakit problemini göz önünde bulundurmadan;

-Ibanez rg 1527 ( DiMarzio Blaze Modifiye )
-Schecter FR7 Jeff Loomis..

Tarz: Metallica-Megadeth-Nevermore vs.

İkisi arasında karar veremiyorum tam anlamıyla, fikirlerini yazan arkadaşlar olursa sevinirim..
 
Söylediğin tarzlar farklı tarzlar ama nevermore çalmak istiyorsan ve nevermore gibi sert müzik yapmak istiyorsan kesinlikle Schecter ama bana kalırsa sadece karakteristik bir gitarı almak yerine;
Ibanez'i almanı tercih ederim çünkü daha geniş ton yelpazesine sahip olan bir gitardır.. Megadeth, metallica, nevermore ve daha bir çok şeyi çalarsın ve cleanleri de bir o kadar iyi 1527'nin..
Nevermore'u çok sevmeme rağmen, Schecter almanı önermem en azından jeff loomis signature'ü..
1527 yönündedir düşüncem..
 
Geri
Üst