Merhaba..Gitar seçimi konusunda yardım isteyecektim. Benim aklımdaki gitar PRS SE Torero özelikleri; floyd rose tremolo, EMG 81-85 manyetik,sap neck thru, gövde maun fiyatı 1500 lira ayrıntılı bakmak isterseniz http://www.do-re.com.tr/urundetay.asp?id=2686
Yapmak istediğim müzik tarzı progressive metal ama arada blues tarzında da çalmak isterim bunun için sadece gitarın yeterli olmadığını biliyorum ama yinede söylemek istedim. Gitarın üzerinde EMG 81-85 var bazı forumlarda Seymour Duncan la karşılaştırılmış ve Seymour Duncan ı öneren fazla gibi geldi bana youtube dan da karşılaştırılmalarını izledim fakat video olduğu için bir fark algılayamadım şimdi eğer beğenmezsem manyetikleri ileride pasif Seymour Duncan modifiyesi yapabilir miyim yaparsam gitara sonuçları iyi ya da kötü yönde nasıl yansır? PRS Custom 24 25th Anniversary nasıl? Son olarak 1500 TL ye kadar sizin önereceğiniz gitarlar nelerdir? Benim sorularım bu kadar, yardımlarınızı bekliyorum bu konuda. Şimdiden teşşekkür ederim.
Merhaba 🙂
Şimdi ypmak istediğin tarzlar arasında gerçekten çok farklılıklar var ... Bu şekildeki iki tarz için gerçekten her yola gelebilcek bir gitar lazım ki benim seçimim böle durumda her zmn gibson gitarlardan yana olur 🙂 O zaman önce bi karar ver metal müziğin en uç noktasında ki progressive metal mi yoksa blues mu ?
PRS gitar konusunda da gerçekten güzel progressive metal yapabilceğini düşünüyorum EMG her türlü metal müzik mükemmel şekilde yapılabilir hele 81 85 konfigürasyonunda, tabi beyenmezsen SD ye geçersin ama ağaç faktörleri vs bunları düşünmekte lazım gitar kalitesi çok önemli 🙂
1500 TL ye kadar çok güzel gitarlar bulabilirsin bu konuda bol bol araştırma yap dene dinle 😉 ...