Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Değil yahu, ben elime alıp çaldım gitarı, o dönem bende olanın aynısıydı, Kore Epiphone Limited Edition Standard Plus, zaten o albümün piyasaya çıktığı yıl daha Elitist serisi yoktu, Elite vardı.
 
metallica derken load ve reaload döneminden bahsettin galiba hayır mor ve ötesi ile 80 lerin metallicası(son 2 albümü saymıyorum zaten:) biraz ütopik olur o açıdan önerim 2. el bir fender highway h-s-s strat tır.amerikandır ve 1000 tl ye bulunabilir. isteğin için daha optimum (fiyat-kalite-orjinalite-stil açısından) bir gitar bulamazsın
 
Mor ve Ötesi : Fender Strat veya Fender Telecaster ailesinden bir gitarla alınabilecek tonlarda
Metallica : Sert tonları alabileceğin Humbucker manyetikli bir gitar olması gerekir. Floyd Rose olmayan kasadan iyi ses alan bir gitar olması en iyi tercih olur.
Ancak her iki anlayaşa sahip bir gitar bulabilmen biraz zor. ESP serisinden Vintage modelleri işini görebilir.
Arayışını tahmin ederek tavsiye edebileceğim markalar ESP - LTD - Yamaha Bahsettiğin fiyata ve senin aradığın tarza en uygun bence budur.
 
Yeni bir gitar almaya karar verdim zuhalde 8 telli bir ibanez denedim , sweep atmak gerçekten cok zevkli oldu. Ancak avantajı nedir dezavantajı nedir hic bir fikrim yok , alıcaksam hangi gitarı almalıyım, biraz yardım ederse tecrübeli arkadaslar sevinirim.
 
kaliteli bi 8 telli almassan çaldıgın gitardan zevk alamassın odundan başka bişey olmuyor kaliteli bir gitar içinde 2.500 tl gözden çıkarman gerekiyor sırf bunlada bitmiyor 8 telli gitar ın tepkilerini kaldırabilicek birde amfin olması gerekiyor yoksa gürültü gibi gelior kulagına schecter c8 alabilirsin ama klavyesi kalın ibanezin gitarı da çok pahalı ama en mantıklısı c8 baya bir masraflı olcagını bil :) yada 7 telli gitar alabilirsin marka model çok fazla seçenegin olcak çok kaliteli 7 telliler var
 
ev ortamında transistörlü bir amfi ile çalacaksanız kesinlikle 8 telli gitar önermiyorum. 7 telli gitar almanız doğru bir seçenek olacaktır. Size Agile ve Ibanez modellerini önerebilirim. Eğer yurt dışından alabilecek durumunuz varsa Agile gerçekten sağlam iş çıkarıyor. Ben kendim Dean ve Agile kullanıyorum. Tamamen ağaç, sap, manyetik tercihinize kalmış bir durum. Çoğu Agile neck-thru, 5 parça akçaağaç sap, maun kanatlardan oluşuyor. Aktif manyetik, sabit köprü ve 27" bariton seçeneği de mevcut. Benim tercihim Agile Septor Elite. Ibanezlerde ise RG7620 ve şu an da üretilmeyen bir gitar ama bulabilirseniz RG1527m'yi tavsiye ederim. "Extended range" gitarlarda amfiniz ve ekipmanınız gitardan daha önemli. Gitar size sadece komfor ve sustain vermeli, tonu ekipmanla sağlamalısınız, yoksa kirli yapış yapış bir ton elde edersiniz. Ekipman olarak Fractal Audio - Axe FX Preamfi kullanmanızı öneririm, böylece eq pedalı, türlü çeşitli ton pedalı ya da ayrıca bir prosesöre gerek kalmaz. Ancak verdiğiniz bütçeyi bayağı bir aşar. Amfi olarak da Bugera 6262'yi öneriyorum. Yurt dışında fiyat olarak gerçekten uygun.
 
Geri
Üst