Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Tarzım NeoClasiccal,Thrash Metal ve 80's Metal. 1500 lira bütçem var önerileriniz nelerdir? Aradıklarım en az 22 perde,mümkün olduğu kadar rahat klavye,ve aradığım tarzda ton, şekli şemali çok önemli değil.

Not:Schecter önermeyin lütfen,sapları çok rahatsız geldi bana.
 
LTD MH-400'e ne dersiniz, neckthru,emg manyetikler,24 perde,sabit köprü?
DK2M'yi de düşünüyorum fakat bolt on olunca acaba 15.perdeden sonra zorlanır mıyım diyorum?
 
Benim tavsiyem. 500-700 tl arası güzel bir ikinci el kore gitar almak ve geri kalan parayla varsa anfin satıp daha iyi bir anfiye geçmen.
Anfide Line6 çok fönksiyonel ve deneysel müzik için gayet efekt bol.
 
Merhaba,
Yaklaşık 9 senedir, zamanında sıfır olarak aldığım Jackson PS4 gitarımı kullanıyorum ama artık Jackson tonlarından çok sıkıldım. Tabii buna zaman içinde dinlediğim ve sevdiğim müziklerin değişmesinin de etkisi büyük.

Başlıkta da yazdığı gibi aklımda iki gitar var. Bu iki gitarıda test etmiş, kafasında genel bir kanı oluşmuş arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var. Dogma bilgilerle değilde tecrübeleri ile bilgi sahibi olmuş arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim.

Vibe alırsam sıfır olacak. Şu anda fiyatları 900TL civarında. Fender alırsam 2. el olacak onlarında 2. elleri 850-1000TL arasında.

Teşekkürler,
 
Hocam, arkadaşımla geçen hafta yeni gitar almak için gittik. Aklımızda üç seçenek vardı.. Bunların arasında Fender Strat. Mexico da vardı. Sıfır fiyatı 1,200 idi. Denemiş olduğum gitarın sesleri insanda bir fender hissiyatını uyandırmıyordu. Ve bence o çıkan tonların hak ettiği fiyat daha düşük olması gerekir. Yani diyeceğim Eğer Mexico alırsanız markaya para vermiş olursunuz.

Bu yorumumu lütfen -kullananlar- yanlış anlamasın.. Sonuçta Fender ne olursa olsun karanabilecek bir şey değildir. Bu nacizane benim yorumumdur..

Ama sizin elinize alıp denemeniz forumdaki herkesin yorumlarından daha etkili olacaktır.. Umarım yardımcı olmuşumdur :)
 
Benim tavsiyem. 500-700 tl arası güzel bir ikinci el kore gitar almak ve geri kalan parayla varsa anfin satıp daha iyi bir anfiye geçmen.
Anfide Line6 çok fönksiyonel ve deneysel müzik için gayet efekt bol.

Hocam, bencede amfiye daha fazla önem verin. Tonları çok iyi olan bir amfi ile bu gitardan çok ama çok iyi bir şekilde yararlanabilirsiniz.. Deneme fırsatım olmuştu ve tonları başarılıydı..

http://www.do-re.com.tr/urundetay.asp?id=2827&yamaha-pacifica-112vmx-elektro-gitar
 
Mexico fenderlerin tatsız tutsuz (Usa ye göre) olduğu söylenir hep aslında yinede denenerek alınması lazım. Bir dönemin mexicoları çok iyi olabiliyor yeni üretimler için ise genelde hüsran :) Squier vibe lar hakkında da çok güzel yorumlar duymuştum tabi onuda deneyerek almak lazım bi dönem Mij 84 Squier kullandım müthişti tek kelimeyle :) şahsi düşüncem eski üretim 2. El mexico yada denenmis squier vibelar :)
 
Meksika Fender'ler iyidir hoştur da distribütörleri sağolsun biraz pahalılar. Amerika fiyatına bakınca hiç bi heyecan kalmıyo bende şahsen. Misalen, Amerika fiyatı 650 Dolar olan Cort Z Custom ya da KX Custom'un ikinci elleri Türkiye'de 600 TLye bulunabiliyoken yine Amerika fiyatı 500 Dolar olan Fender'in ikinci eline kişi başına düşen milli gelir seviyesi yerlerde olan bi ülkede 1000 TL vermek nasıl bi mantık anlayamıyorum. :)
 
Herkese değerli yorumları için teşekkür ederim.
Bu konuyu açmamın sebebi gitar mağazasına gidip 10dk da iki gitarı da çalıp hangisinin daha iyi olduğu kararına varamamam. Yani ben bir anda anlayamıyorum bu eksiklik midir yoksa başka birşey mi bilemiyorum ama o gitarla biraz zaman geçirmem gerekiyor. Dolayısı ile bir tek youtube videoları ve forumlardaki yorumları referans alarak en doğru kararı vermeye çalışıcam. Bu arada eğer mexico strat. son kararım olursa yüksek ihtimalle 98 model olacak. İnternetten izlediğim squier vibe videolarının hepsi beni etkiledi, bunun yanında american strat ve mexico strat karşılaştırma videolarındanda bolca izledim. Elbette arada bir miktar fark oluyor ama zaten aynı model iki gitar arasında bile belli bir miktar sound farkı olabiliyor. İzlediğim videolardaki fark çok keskin farklar değildi açıkcası. Tabi belki Fender gitarlara çok alışık olmadığım için arada bariz bir sound farkı varsa bende farkedemiyor olabilirim. Şu an için Mim Fendere daha yakınım, sebebi ise; eğer beğenmez isem zaten 2. el alacağım için aldığım fiyata yada çok az aşağısına rahatça elimden çıkarabileceğimi düşünüyorum.

Başka fikirleri, tecrübeleri olan varsa duymak isterim.

Teşekkürler,
 
gitarın ağacının kurumasıymış yok seçme ağaçmış.hepsi bir yere kadar.....57 orjinal bir stratın fiyatı sadece ve sadece o aletin koleksiyon değeri taşımasından gelir.ilk çıktığında 500 dolara hatta 300 dolara satılan fenderin bugün 50000 dolar etmesi aletin sadece ve sadece buğün bulunamamasından ve koleksiyon değeri olmasından gelir...gitar farklı anlamlar yüklemek sadece ölüseviciliktir...eline almadığı çalmadığı gitarlar hakkında duydukları ile yorum yapanların hangi objektif kriterlerle bu kanıya ulaştıkları oldukça ilginç ve düşündürücü...çalan 100 dolarlık çin malı gitarlada iyi bir amfiyle aynı tonu alır...naslı mı...işte size örnek...


aynı gitarın rosewood tuşe olanı sahnede de gayet sağlam....

buda başka squier.....adamın sözleri''
.i have a david gilmour relic strat from fender custom shop and it feels closer to the feel of this guitar...'' benim değil.....


(ben de dahi) marka manyağı olmayalın
alın gitarınızı çalın!!!!!
saygılar sevgiler müzik dolu günler.....


Bu noktada sevgili dthakankoca nın şehir efsaneleri konusunda yazdığı mesajı incelemek uygun olabilir.

Alıp,çalıp hissedeceksin üstad, kim ne derse desin boş bence, en doğru gitar her açıdan en çok keyif aldığın gitardır.
 
2500tl altında orjinal, temiz, amerikan malı bir gitar bulman zor. Bende piyasaya bakıyorum. Fender Amerikanların Deluxe modelinin altı tat vermiyor diye bir çok görüş var bende katılıyorum. Gibson, Prs, Viger, Heritage vb. gitarlar çok çok iyiler ama hepsi fender deluxe'den pahalıdır. Bunları sende biliyorsundur, duyuyorsundur.

Ben 20'den fazla gitar değiştirdim. Sakladığım gitar olmadı. Bir kaçtanesi sıfır aldım fakat şuan ki tecrübemle sıfır almanı tavsiye etmem. aldığın anda %30 değer kaybediyor ve sürekli gitar çalmayı düşünüyorsan etrafımda ki herkes gitarından sıkılıp yeni bir gitar aramayı sürdürüyor. Kabul etmeliyizki her erkek harem kurmak ister. Her gitarist Fender, Gibson, Jackson, Prs vb gitarlarım olsun, çeşitli marka lambalı anfilerim olsun istiyor. Eldede para olmayınca 6 ay a marka sonra onu satıp üzerine para koyup daha iyisini alayım diye geçiyor. Benim anlatığım benim tecrübelerim, sana uyabilirde uymaya bilirde.

Amerikan gitarlarının dışındaki tüm gitarları eksiklik hissi verir. Amerikan gitarlarından sonra Japon gitarları geliyor ESP, İbanez, Jackson vb.
ESP metal için çok iyi gitarlar yapıyor, Blues için Eclipse 1000 deluxe çok çok iyi ama fiyatları amerikan gitarlar kadar yüksek. İbanezleri tavsiye etmiyorum. Genelde Basswood ağaç ve kendi yaptığı manyetikler kullanırlar. Tonlar karanlıktır, susteinler düşüktür. Satriani, Steve Vai, vb isimler kullanıyor diye Türkiye'de bu gitarlar iyidir diye bir şehir efsanesi var. Halbu ki bu adamların gitarla anfi arasındaki efekt ünitelerinin sayısının haddi hesabı yok, bana sorsan o sisteme 100$ gitarıda taksan yakın sound elde edersin. Geneldede Floyd roselu modelleri tercih edilir ama ne hikmetse akor tutmaz. İbanezin 1980-1990 modelleri çok güzeldir. bulabilirsen al. Japon Jacksonlar var piyasada tavsiye etmiyorum. Metal müziğe uygundur.

Kore üretiminde LTD, Cort, PRS, Schecter, marka gitarlar fena değil, bunların üst CUSTOM modellerini ve orjinal Seymuor Duncan manyetikli modelleri senin için uygun. Kalite ve ton sıralaması yapsam PRS>LTD>Washburn>Cort>Schecter sıralaması yapabilirim.

Hem single, Hem Humbucker özelikli modelleri var. Ton yelpazesi çok genişliyebiliyor. Aynı gitardan Fender ile Gibson arasında tonlar alabiliyorsun. Cort markası sağlam firmadır. Diğerlerinden farkı Cort kore markasıdır ve fabrikasında diğer markaları üretiliyor olması şuan yılda 1.000.000 gitar üretiyor. Özelikle 2008 öncesi kore üretimi üst modellerini şiddetle tavsiye ederim.

Özete 1200 tl bütçeyle Amerikan gitar alamazsın, alsanda Fender Fender tonu verir, gibson gibson tonu verir, bir parçada fender tercih edilir başka parçada Gibsona yakışan ton olur, biz gitaristler tüm markalara sahip olmak isteriz :) ömür o gitar bu gitar sahip olma hayaliyle geçer....

İçindeki gitar sevgisi kaybolmasın yeter ki....
 
Geri
Üst