Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Arkadaşlar,elektro gitar almayı düşünüyorum ,malum öğrenciyim,bütçem dar. 350 tl civarında. Sizce hangi marka ve model iyidir bu fiyata? Ben cort düşünüyorum aslında. G200 falan. Ama fazla bilgim yok. Tavsiyenizi bekliyorum.
 
Jazzmasterlar ağır gitarlardır, şimdilerde yeni nesil hormonlu geldiği için sorun etmeselerde ilk üretildiği dönemlerde pek tutulmamalarının sebebi buydu.
 
Az önce baktım, grg170 benimde hoşuma gitti ama 500 tl falan o. Eğer bunu alıcaksam biraz beklemem lazım. :(
 
bence anlayan birini bul ikinci el al 200 tl ye falan bulabilrsin temiz. başlangıç gitarın her zaman 2. el olsun ;)
 
valla arif e katiliyorum ikisi de tarz konusunda sıkıntılı gitarlardır.. jazzmasterlar ton konusunda çok kısır kalacaktır. yani blues pop funk okey ama rock a geçtiğinde gitar tekler.. ayni şekilde telecasterlar da.. alacaksan eğer. h-s-s dizilimine sahip bir stratocaster her yola gelir..
 
valla arif e katiliyorum ikisi de tarz konusunda sıkıntılı gitarlardır.. jazzmasterlar ton konusunda çok kısır kalacaktır. yani blues pop funk okey ama rock a geçtiğinde gitar tekler.. ayni şekilde telecasterlar da.. alacaksan eğer. h-s-s dizilimine sahip bir stratocaster her yola gelir..
ancak telecaster in da hss dizilimine sahip olduğunu fark ettim. ancak çin malı olması büyük hendikap. sonuçta bu gitar. duvarına resim almıyorsun. çok iyi çıkma ihtimali de olabilir çokk leş te çıkma ihtimali de. çin malı çünkü. deneyerek almakta fayda var.
 
tabiki tele daha güzel.. SADECE ESTETİK BAKIMDAN :) bilmiyorumda hem fender olacak hem 1000 tl olacak ama çin olacak.. ben uzak dururdm .. illa ikisinden birini alacaksan BENCE tercihin jazzmasterdan yana olmalıdır
 
Dostum elektro gitar calmak istiyorsan gidip bir elektro gitar almalısın klasik gitar değil . Cevrendekileri bosver .. Bana da öyle dediler ve (lanet olsun ki) klasikle basladım . Ama elektro gitar la klasik gitarın teknikleri arasında dağlar kadar fark var ..

Gitara gelmek gerekirse ben grg170dx 'le basladım . Gayet tatmin etmisti beni . 350 TL varsa biraz daha bekle derim . Acele edip kötü bir gitar alma . Cunku kotu gitar cidden en basta calmaktan sogutur . ( Yanlıs anlasılmasın ; kendi arkadasımdan biliyorum ) :)
 
büyük bir yalandır klasik gitarla başlama zorunluluğu.. tek açık nokta şu ki gitarist genel bir kavramdır, akustikten klasiğe elektroya ve hepsinin tavırları farklıdır. bu inanç sadece bu bağlamdan mantıklı ancak; sadece elektroysa elektroyla başlamak en akıl karı iştir..
 
Bu "elektroya klasik gitarla başlama" yalanını galiba "çocuğun öğrenene dek hevesi geçer, biz de bir ihtimal masraf etmeyiz "diyen bir aile uydurdu!! Gereksiz bir olay. Nota düzenleri aynı olsa da tuşe farklı, teknik farklı vs.

Bu paraya biraz sabırla yanında da forum ve sahibinden.com üyelikleri ile ikinci el Epiphone, İbanez, Cort mutlaka bulursun. Kısaca dikkatli olman gereken noktalar:
1- Gitarı mutlaka elden al, kargo ile falan getirtmeye kalkışma. Kargonun sigortası olsa bile giden gider sonuçta. Hele İstanbul PTT kargonun adını duyduğun yerden kaç.
2- İlk gitarın olacaksa mutlaka deneyerek, çalarak al. Yanında da işi bilen birisi bulunsun.
3- Sert bir şeyler çalmayı düşünüyorsan mutlaka humbuckerlı (HH), rock blues civarı gezineceksen single manyetikli veya yok kararsızım diyorsan HSS bir gitar al. Standart akord düzeni ile çalmayacaksan bir luthiere çalacağım akor düzeni için ayar yaptır. Teller paslı veya kararmış ise yeni takım tel al.
4-Aldıktan sonra bilgi edinmek istersen forumları, internet ortamını bol bol deş karıştır.

Kolay gelsin.
 
Ben olsam artık Fender'e o kadar güvenmem. Gibson'a da ha keza. Ağaçları değiştiler, manyetiklere yöneldiler ama yine de eski tatları kalmadı (bence).
Yine de kabaca; tarz blues rock arası gidip gelecekse kirli, hafif drivelı soundlarda çalınacaksa tele, daha yumuşak, daha alternarif, daha deneysel, drivesız tarzlara girilecekse Jazzmaster derim. Yalnız dediklerim bu gitarların klasik modelleri için geçerli. Linklerdeki gitarlar biraz farklı modeller. Bir tecrübe de etmek lazım hani.
 
dostum 1000 1500 arası verebiliyorsan ( ki linklerdeki fiyatlar verebileceğini gösteriyor :) ) ben olsam bnlara bulaşmaz deneyerek 2. el amerikan bir fender alman. müzik tarzınla ilişkili olarak model seçimini yaparsın fakat bu kadar parayı verip meksika çin üretimi alma bence :)
 
Geri
Üst