Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

200tl bütçeyle alacağın gitardan birşey elde edemezsin. Aralarında çok büyük bir fark yok. Sabit köprülü bir gitar iyi olur. Roland micro serisi bir anfi al ve ona uygun bir gitar deneyerek bulabilirisin.
 
Tekrardan selamlar,
Arkadaşlar kafamda ikinci el mim lone star almak var şu anda. Bütçeme göre uygun bir gitarda buldum yanlız gitarın humbucker manyetiğinde seymour duncan yazısı yok. Satan arkadaş manyetiklerinin fabrika çıkışı olduğunu, herhangi bir modifikasyon yapmadığını söylüyor. Bu mümkün müdür? İnternette gördüğüm ne kadar lone star (mim) var ise hepsinin manyetiğinde seymour duncan ibaresine rastladım. Bu arada gitar 2003 yapımı.


anlamak çok zor değil satan kişi açar pickguardı manyetiğib arkasında s logosu veya model yazılı bandrolü varsa için rhat eder.
 
Konu hortlamış sanırım :) Tavsiyeler için teşekkür ediyorum. Yaklaşık 2 ay önce 2. el Fender MiM 60th Anniversart Strat aldım. Şu anda mutluyum :) Canım istedimi Fenderle sıkıldığımda Jackson la evde kendi çapımda coşuyorum işte :)
 
merhabalar.meksika fender gitarımı satmayı dusunuyorum.ilgilenenler varsa mesaj atabilirler.yeni uye oldugum icin ilan vb bir baslık bulamadım o yuzden buraya yazdım..
 
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır akustik gitar çalıyorum ve artık elektro gitara geçmek istiyorum. Les Paul kasa gitarlara hep özenmişimdir, fakat bütcem ne Gibson'u ne de Epiphone'u karşılamaz. Anlayacağınız 500 TL civarları bir gitar bakıyorum. Biraz araştırdım ve bu iki gitarı buldum. Ses olarak Jay Turser aklıma yattı, fakat bilmediğim bir marka ve sap tek parça. Bolt-on değil, bu bir sorun teşkil eder mi bilmiyorum. Birde klavye rahatlıkları düşüncelerimi tekrar sınamama neden oluyor.

Unutmadan: Cort CR100: http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=14129&gid=111
Jay Turser JT-220: http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=15107&gid=3631

Genellikle Coldplay, Metallica, Scorpions, Led Zeppelin, Guns n Roses, Duman vs. çalıyorum.

İlk önceliğim Les Paul kasa, fakat aynı paraya daha iyi performans alabileceğim bir gitar önerirseniz daha iyi olur. Sırf görünümünden dolayıda dandik bir gitar almak istemiyorum.

Şimdiden teşekkürler.
 
Dostum öncelikle gitarı sıfır almak zorunda değilsin -yani umarım-, Jay Turser piyasada pek bilindik bi marka değil, zaten Amerika'da yaklaşık 7 - 8 yıldır varsa bile Türkiye'de satılmaya başlanması 3 yılı geçmez, bu markanın kalite standardı pek düzgün işlemiyo, alacağın gitarın fiyatını haketmesi yüksek ihtimal ama haketmeme ihtimali de her zaman var, bunu unutma. İlerde elden çıkarmak istersen de aylarca beklemen ya da gitarına komik bi fiyat biçmen gerekebilir çünkü Jay Turser çoğu kişinin özellikle aradığı bi marka değil, herkese tek tek ve uzun uzun anlatman gerekir aletin ne olduğunu. Cort'un bu anlamda daha makul bi seçim olduğu söylenebilir, en azından ne olduğu bellidir ama tabi tek alternatif bu çılgın ikili değil. Bu arada Les Paul'ün set neck olanı makbuldür, CR100 öyle mi bilmiyorum ama alırken bunun önemli bi kriter olduğunu bilmen gerek. Kolay gelsin.
 
Geri
Üst