Hocam yazdıklarının büyük çoğunluğuna katılıyorum yalnız. "Gerçek Telecaster soundu Amerikan Standart, Deluxe ve Custom Shop'tan alınır " ifaden bana biraz hatalı gibi geldi. Youtube'de sağlam amfi, manyetik takviyeleriyle Amerikanlar kadar sağlam işler yapan Meksika, Japon bir sürü Telecaster var.Gerçek telecaster soundu tabi ki de amerikan standart, deluxe ve custom shoplardan gelir. Bu modeller ve telecaster kasa G.L vb modeller pahalıdır. Meksika modelleri idare eder, arar senin. Bir kalitenin sınırında bir fiyat içinde arama yapıyorsan çok fazla şeyler beklememelisin gitardan. Ancak tüplü bir MArshall veya Fender ya da bunun gibi kendini telecasterlarda kanıtlamış amfilerle ses kalitesini artırabilirsin.
Evet vardır tabi ki, onlar da dediğin gibi takviyeyle oluyor zaten. Aslına bakarsan üst model herhangi bir marka gitarın tadını da ancak o kadar iyi, tüplü bir amfi verebilir. Ucuz bir amfiyle de iyi bir gitardan tam performans alamazsın. Yani tencere-kapak hesabı, iyi gitar-iyi amfi ancak iyi sound demektir. İyi modifiye edimiş bir orta kalite gitarı da iyi amfide çalarsan o modifiyenin rengini hakkıyla alabiliriz.Hocam yazdıklarının büyük çoğunluğuna katılıyorum yalnız. "Gerçek Telecaster soundu Amerikan Standart, Deluxe ve Custom Shop'tan alınır " ifaden bana biraz hatalı gibi geldi. Youtube'de sağlam amfi, manyetik takviyeleriyle Amerikanlar kadar sağlam işler yapan Meksika, Japon bir sürü Telecaster var.