Schecter C8 ATX alırdım ben direk, hoş alet. Çok zevkli.
Bütçenin kalanıyla ise tahminen 2 değil de, tek bir gitar alırdım. Suhr Classic olabilir, köprüye bir humbucker takarsan gayet her yola gelir. Vigier olabilir, ikinci el bi tane var şu an TNT Müzik'te. Çok güzel alet o da. Gibsonla uğraşmazdım ben, adam gibisini bulmak çok zor, iyi bir Standard bulup da 2200-2700usd arası para versen bütçenin ciddi kısmı gidiyor zaten. Onun yerine çok iyi bir Studio alabilirdim(TNT'nin yanındaki müzik mağazasında çok hoş beyaz bir Studio var mesela). Eclipse pek sevmem, ince kasa çok karaktersiz bir tonu var. FT olursa uygun fiyatlı olursa düşünülür ama. PRS mantıklı olurdu, fiyatları çok uygun(2500-3000usd civarı) ama onların da kalitelerinde ciddi bir düşme var. Reklam gibi lmasın ama PRS alacağıma benim sattığım Carvin'i alırdım. Jackson SL1 veya SL2H da hoş olur, çoğu işin altından rahatça kalkar. SL2H yine TNT'de bir tane vardı. Güzelinden bir Strat olabilir. Strat+SL2H+C8 almaya yetebilri para sanırım. LP tarzı şeyleri seviyorsan kolay gelsin, mümkünse Gibson'dan uzak dur ama dediğim gibi. Değmez. Veya git bir tane R7 düşür, 5000-6000 lirayı ona göm. O zaman değer.