Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Kardeşimize hürmet gösterelim, kendimiz de hürmet görelim. Ne için hangi husus için beğeniyorsa o kriter doğrultusunda istediği gitarı alabilir. Bu kişisel tercih ve detay için, arkadaşımıza yargılayıcı bir tavır sergilememiz anlamsız ve haksız olur.

Müzik, enstruman vs. meselesinde: 'Hepimiz, bireysel evrimimizde belli aşamalardan geçerek ve zaman içinde neyin ne olduğunu kademe kademe öğrenerek (bazen de hata yaparak) belirli bir bilgi düzeyine ulaştık.'

Ve daha öğrenilecek ve özümsenecek çok şey, gidilecek de çok yol var. Hepimize başarılar.
 
Gitarın Çin'de üretilmiş olması (insanın içine sinmesi bakımından) bir pürüz yaratmıyorsa, fiyatlarıyla gayet ekonomik bir seçenek olan 'SX Telecaster'ları rahatlıkla önerebilirim. Köklü firmaların ürettiği üst seviye sosyetik ağabeyleri ile kafa kafaya aşık atacak düzeyde olmasa da, SX Tele performansıyla son derece başarılı bir replikadır. Nihai karar elbette senin.



İstanbul'daysan SX'leri Yüksekkaldırım semtindeki müzik mağazalarında (reklam olmasın, şifreli isim vereyim, mesela 'Gelkop'da) bulabilirsin.
 
Ağustos ayında aldığım Meksika FSR Telecaster'den gayet memnunum. Tek sevmediğim yanı olan sap manyetiğini de Seymour Duncan Phat Cat ile değiştirttim. Gerçi daha dinlemedim ama eski sapa göre çok daha iyi olacağı aşikar. Bunun yanında eğer geleneksellikten yanaysan 2. Meksikalara, Squier'in pahalı modellerine bak derim. Aynı yıl, aynı parti mallarda bile farklı gitarlar çıkabilen Fender/Squier'den ziyade fiyat/performans açısından her gitarında belli bir standartı yakalamış Blade de çok iyidir ki üstte de söylemiş bluecaster. İlk düşüncem Blade idi fakat marka takıntım yüzünden Fender aldım açıkçası :D Ayrıca benim vaktim bol, hepsini deneyeceğim diyorsan SX'lere de bak. Cidden sağlam gitarlar çıkabiliyor içinden. Bu arada tarz belirtmemişsin, buradan Telecaster'i iyi tanıdığını varsayıyorum demek isterdim ama ben yine de söyleyip görevimi yapayım :) Telecaster alıp da metal falan çalmaya çalışma :D eğer ben alıp Country, Blues, Blues Rock, Rock N Roll, ucundan Led Zeppelin tarzı rock yapacağım diyorsan al. John5 gibi Telecaster ile metal yapan gitar ilahı denebilecek bir abimiz de var ama o abinin ekipmanları, özel yapım gitarları var. Bence üstte saydığım 3-4 tür dışında müzik Telecaster'in ruhunu öldürüyor. Bir de sağlam bir lambalı Fender amfi sahibi olmadan Telecaster'den o orgazmik soundları alamazsın. Umarım cevaplayan arkadaşlar olarak kafanda biraz fikir oluşturabilmişizdir.
 
Gerçek telecaster soundu tabi ki de amerikan standart, deluxe ve custom shoplardan gelir. Bu modeller ve telecaster kasa G.L vb modeller pahalıdır. Meksika modelleri idare eder, arar senin. Bir kalitenin sınırında bir fiyat içinde arama yapıyorsan çok fazla şeyler beklememelisin gitardan. Ancak tüplü bir MArshall veya Fender ya da bunun gibi kendini telecasterlarda kanıtlamış amfilerle ses kalitesini artırabilirsin.
 
Gerçek telecaster soundu tabi ki de amerikan standart, deluxe ve custom shoplardan gelir. Bu modeller ve telecaster kasa G.L vb modeller pahalıdır. Meksika modelleri idare eder, arar senin. Bir kalitenin sınırında bir fiyat içinde arama yapıyorsan çok fazla şeyler beklememelisin gitardan. Ancak tüplü bir MArshall veya Fender ya da bunun gibi kendini telecasterlarda kanıtlamış amfilerle ses kalitesini artırabilirsin.
Hocam yazdıklarının büyük çoğunluğuna katılıyorum yalnız. "Gerçek Telecaster soundu Amerikan Standart, Deluxe ve Custom Shop'tan alınır " ifaden bana biraz hatalı gibi geldi. Youtube'de sağlam amfi, manyetik takviyeleriyle Amerikanlar kadar sağlam işler yapan Meksika, Japon bir sürü Telecaster var.
 
Hocam yazdıklarının büyük çoğunluğuna katılıyorum yalnız. "Gerçek Telecaster soundu Amerikan Standart, Deluxe ve Custom Shop'tan alınır " ifaden bana biraz hatalı gibi geldi. Youtube'de sağlam amfi, manyetik takviyeleriyle Amerikanlar kadar sağlam işler yapan Meksika, Japon bir sürü Telecaster var.
Evet vardır tabi ki, onlar da dediğin gibi takviyeyle oluyor zaten. Aslına bakarsan üst model herhangi bir marka gitarın tadını da ancak o kadar iyi, tüplü bir amfi verebilir. Ucuz bir amfiyle de iyi bir gitardan tam performans alamazsın. Yani tencere-kapak hesabı, iyi gitar-iyi amfi ancak iyi sound demektir. İyi modifiye edimiş bir orta kalite gitarı da iyi amfide çalarsan o modifiyenin rengini hakkıyla alabiliriz.

Şahsen birçok defa özellikle orta kalite gitar alıp (Ibanez genellikle) iyi modifiye ederek çok çok iyi sonuçlar almışımdır. Öyle ki 370 TL ye ikinci el aldığım gitarı Joe Satriani tonlarını almak amaçlı modifiye ettim ve asla JS serisi hiçbir modelle takas etmem, o derece... :p
 
Sx thinline telecaster(ash) + istediğin manyetikler + kulaklar+ köprü evet masraflı oluyor.. ama çıkacak sonuç tatminkar olabilir... en azından gerçekten sx in dediğim modeli dene hakanzitonun dediğini.. sonra git mexico bi fender dene bence sx daha iyi :)
 
Arkadaşlar Jeff loomis için anlaştım gerçi ama aklıma takılsın istemiyorum.

Hafta sonu gidip alacağım 1.200 lira fiyat iyi mi?

Birde iki gitarı kıyaslarsak ne dersiniz?
http://www.schecterguitars.com/Products/Guitar/Jeff-Loomis-NT.aspx
http://www.schecterguitars.com/Products/Guitar/Blackjack-ATX-C-7.aspx



Schecter%202008%20DIAMOND%20SERIES%20Jeff%20Loomis%20Non-Tremolo%20version%207-String%20Electric%20Guitar.jpg

Schecter%202008%20DIAMOND%20SERIES%20BLACKJACK-ATX%20C-7%20Aged%20Black%207-String%20Electric%20Guitar.jpg
 
Olaya manyetiklerden girmek istiyorum
EMG 707:kompresyonu yüksek bir manyetik ama alnico mıknatıslar var bol bass ve bol low mid tonlara sahip
Seymour Duncan Blackouts:kompresyonu diğer aktif manyetiklere göre çok daha az seramik mıknatıslar var ton değerleri dengelidir.


Ağaçlar
Ash:Genelde stratlarda kullanılan bir ağaç türüdür çatlak tonlar verir brighty bir tona sahiptir.
Mahogany:Ton değerleri bass:8 mid:5 tiz:5 şeklinde diyebiliriz seramik manyetikle güzel sonuçlar verir.
Maple:genelde tiz olarak bilinir ama öyle değildir şehir efsanesidir dengelidir gitarlarda top olarak kullanılıncada tiz patlamalar dengelenmiş olunur..
ebony:hızlı çalanlar için parmakları kolay hareket ettirmeye yönelik kullanışlı bir klavye ağacıdır bu da çok tiz bilinir ancak değerleri b:5 m:5 t:6 şeklinde örneklenebilir.

Kısacası jeff loomisde manyetikten bass ağaçtan tiz blackjack atx de ise manyetikten dengeli ağaçtan bass tonlar alınarak tonlar dengelenmiş.

Elektroniğe gelelim

1 volume:en az seviyede sinyal kaybı için çok ideal bir seçenektir

2 volume 1 ton:ton potansı sinyali biraz katletse de jazz blues çalmak için kısılarak kullanılabilir güzel sonuçlar verir.2 volume ile killswitch yapılabilir veya manyetik anahtarı orta pozisyonda iken iki manyetik değişik volume lerde açılarak harmanlanabilir..

Ben uzun süre deneyerek jeff loomis ve blackjack atx c7 arasından c7 yi seçip almıştım ardından eve gittim ve punchy tonlar almak için bir pil daha seri olarak bağladım ve 18 volt yaptım bunlara ek olarak ton potansını kullanmayacağım için ve sinyal kaybım olmasın diye kesip attım..

Tercihim blackjack atx c7 den yana dostum kolay gelsin
 
Çok teşekkür ederim.Anlaştık gerçi artık dönüşü yok ama Jeff loomis daha iyidir diye umuyordum.. :( Belki almak için gittiğimde doreye girip deneyebiliriz Blackjacki de aklımda soru kalmamış olur..

Başka fikri olan varsa lütfen yazsın..
 
Artist serisi daha iyi olacağını düşünüyorum ben.. En iyisi denemek işte sonuçta sizin zevkiniz blackjack e uygunmuş..
 
Geri
Üst