Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Hocam ne tür karekterde gitar istersen el yapımı olarak yapıyoruz.fenderler gibsonlar vs ne tür gitar olursa olsun el yapımı gitarlarlarla kıyaslanamaz.işi bilenler anlar...ilgilenirsen ö.m atabilirsin..
 
Hocam ne tür karekterde gitar istersen el yapımı olarak yapıyoruz.fenderler gibsonlar vs ne tür gitar olursa olsun el yapımı gitarlarlarla kıyaslanamaz.işi bilenler anlar...ilgilenirsen ö.m atabilirsin..

Ağacını nereden alıyorsun? Kurutulmuş mu kurutulmamışsa nasıl kurutuyorsun? Ağaçlar kaç senelik, ne ağacı, menşei nedir? Gibson yapıyorum diyorsun Chambered mi yapıyorsun. Rezonans değerlerini neye göre hesaplıyorsun? :) En basitinden 6100, 6105, 6150 ve daha diğer tür fretler ne tür ve hangi amaçlı gitar klavyelerinde kullanılır. Ya bırakın bu işleri. Öyle gövdeyi sapı al bolt on birleştir. iki manyetik lehimlemeyle olmuyor o işler. Tonlarca bilgi birikimi gerektiriyor
 
Olum sana bütçe çok geldi napıcağını şaşırıyosun bence :)
Önce elindekilerle neler yaptın onu gördün mü en başta kendin. 2000-3000 lira belki istediklerine göre az bir miktar ama normal şartlarda yüksek bir mebla.
Heves uğruna da çar çur etme yani. Forumda seni tanıdım tanıyalı, hep bi arayış içindesin. Önce jackson'ın vardı, onun yanında epi vardı şu anda fender alayım diyosun.
Denedin mi, yada hiç o tarz strat kullandın mı. Sıfır alıcam diyosun, iki gün sonra hoşuna gitmedi diyelim o zaman satabilicek misin en az zararla ? Mümkün değil.
Elindekilerle bi idare etmeyi öğren. Yanlış hatırlamıyosam o tonelab'ide 1-2 ay önce aldın. Bu şekilde hızlı gidersen, sadece tipini beğendiğin aletleri kullanmaktan öteye gidemezsin.
En başta, blues hakkında ne biliyosun. Onu düşündün mü? Fender'i alınca o sana blues öğretmiycek heralde. Les Paul'le de gayet güzel blues yapılır. Sahnede kullanmıyosun abisi, evde kullanıyosun. Elinde ki prosesörü kurcaladın mı sabahlara kadar? Yeni ton yazdın mı mesela?
Bunları iyi düşün. Ailen sana imkan sunuyo olabilir. İstediğin aletleri almak seni iyi gitarist yapmaz, iyi ekipmana sahip olmakda seni gitarist yapmaz. Forumdada var çok sağlam gitaristler, bir danış onlara mesela. Senin yaşındayken sahip oldukları ekipmanı sor mesela. Alacağın cevaplar emin ol fikrini değiştiricektir.
Acele etme, sakin ol. Önce müziğine karar ver, sonra paranı harca.
 
Haklısın Oğuz Abi evet birazcık elimdekilerle yetinmeyi bilmem lazım ama bi yandanda o vintage hafif over drıvelı tonlar ço khoşuma gidiyor falan ne bilim ya :D
 
Haklısın Oğuz Abi evet birazcık elimdekilerle yetinmeyi bilmem lazım ama bi yandanda o vintage hafif over drıvelı tonlar ço khoşuma gidiyor falan ne bilim ya :D

Hepimizin canı çok fena şeyler çekiyo zaten. Onu durduramazsın. Facebook'tan takip ediyosan Tuncer Tunceli bile hala vintage bi vox head'in peşinde. Onun sonu yok.
Oturup elinde ki prosesörü azcık kurcala bak neler çıkıyo ortaya. Hafif drivelı tonlarda çıkar, eşşek gibi distortionda.
Sana tavsiyem, bullseye'a manyetik modifiyesi yapıp 3-5 sene kullanman. Önce bi okuluna, önüne bak. Sonra kendi kendine olur herşey.
Çok acele ediyosun çook. Ailen belki seni kırmamak adına öyle şeyler yapıyor ama, yanlış bence. İstediğin gitarı alman için önce bi aç kalmalısın, harçlıklarından biriktirmelisin. Bunun tadını bi almalısın yani. İşte o zaman bu kadar kolay alıp satamazsın.
 
Aegnor a katılıyorum.. Ne demiş BB King ağbi, tek telli bir gitar ve tek bir akorla Blues yapılabilir..

Önce elindeki ekipmanı bir sonuna kadar zorla veyahut ne istediğin hakkında tamamen bir fikrin olsun ondan sonra belirlediğin şey için en iyisini elde et..

Yani strat diyorsun ama 2-3 ay önce çook güzel bir mexica reissue sattım, sırf tremolo işini sevmememden dolayı.. Yani öyle bir şeydirki eninde sonunda o akoru bozuyor, e kulaklarında hassas sa biraz aşırı rahatsız ediyor.. Floydrose taksan, bu sefer görüntü olarak çok çirkin hiç hoşuma gitmiyor.. Bende sabit köprü dedim, sattım gitarı.. Sen eminmisin tremolo lu bir gitar istediğine önce onu düşün..

Gitar olayını ertele yani.. Onun dışında amfi dersen bi blues junior seni sanırım önümüzdeki 15 sene götürür diye düşünüyorum aklına koyduysan ailene para harcatmayı bari blues junior al, en azından kötü bir gitarı bağlasan bile güzel ses alırsın...
 
Bu alışveriş işleri çok zaman kaybettiriyor. Yeni ekipman da gitar çalma motivasyonunu ve becerisini pek de uzun vadeli etkilemiyor. Neticede, bir HSS gitarın, bir lambalı amfi ve overdrive'ın büyük ölçüde yetmesi lazım aslında..

Çok daha mütevazi ekipmanla (one string diddley bo) blues yapılabildiğine bir örnek Seasick Steve'den:

 
bence orta halli bir gitar ve "senin müzik karakterine uyan" lambalı bir amfi seni çok uzun süre idare edecektir. iyi bir gitar ile "çok iyi" bir gitar arasındaki farkı kulakların algılayamayabilir ama transistörlü bir amfi ile lambalı bir amfi arasındaki farkı bence daha kolay anlarsın. ses potansını kısıp temiz tonlar almak yada aynı tonda daha yavaş penalayarak birden temiz tonlara geçmek senin pena hakimiyetini arttıracaktır. çok sert tuşe ile çaldığın yerleri belki legato ile çalmaya çalışacaksın. tabii ki şöyle bir durum var kapalı humbucker manyetikli bir gitar ile single manyetikli bir gitar arasında çok fazla ton farkı olacaktır. sende epi zakk wylde ve bi jackson vardı galiba. jackson'ı sattın mı bilmiyorum ama o 2 gitar da benzer karakterdeydi. o 2 gitadan birinin yerine single manyetiği olan meksika fender yada blade, godin, yamaha marka, strat benzeri gitar alabilirsin.
 
sattım hocam o jacksonı elimde sadece epi zakk wylde ve ibanez limited edition var ya gitar almak içimden gelmiyor amfim kötü dediğim gibi amfimi değiştirmek istiyorum
 
iyi bir lambalı amfi al, yanına da godin session. lambalı amfi demişken harbiden transistörlülerden çok farklı olayları, gitaristin hakimiyetini ve uşesini ön plana çıkarıyor Gurgum'un dediği gibi. fender alacaksan da mex miş usa miş çok takma tonu çalımı sana iyi gelen gitar iyi gitardır.
 
Geri
Üst