Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Ge-7 nin ciplerini tl072 ile degistirmeni oneririm. Dediklerine gore ge-7 de tl022nin eski hali kullaniliyormuis ve texas instruments o cipin artik kullanilmamasini soyluyormus. Daha bir suru cip var kullanilabilcek ama tl072 digerlerine gore daha kolay bulunuyor (OPA2134, NE5532AP, RC4559P, OPA2132,OPA2604)

Örneğin Monte Allums RC4559P ve OPA2134PA içeren bir kit satıyor. Monte'den başka bir kit siparişi vermiştim ve 17 gündür yok ortada gerçi. Uluslararası hemen hemen tüm mod kiti gönderimleri 4.5 dolar. Çok aklıma yatmadı.. Elime ulaşırsa yazarım.. :)

http://www.monteallums.com/pedal_mods.html
 
Bunları anlayabilmek için çakralarımı açıp ruhumu dengelemem lazım :D Şaka bir yana dediğiniz elemanları bulabileceğim veya pedalı o şekilde modifiye yaptırabileceğim bir kaynak var ise eğer ülke sınırları içerisinde yardımlarınıza açığım efenim
 
Örneğin Monte Allums RC4559P ve OPA2134PA içeren bir kit satıyor. Monte'den başka bir kit siparişi vermiştim ve 17 gündür yok ortada yok gerçi. Uluslararası hemen hemen tüm mod kiti gönderimleri 4.5 dolar. Çok aklıma yatmadı.. Elime ulaşırsa yazarım.. :)

http://www.monteallums.com/pedal_mods.html


Bende siparis vermeyi dusunuyorum, takipteyim :D yorumlariniz pozitif olursa bulunmasi zor olan parcalardan bi kit siparis vericem
 
Arkadaşlar gitar çalmaya yeni yeni başlıyorum ve yakın zamanda basit rock/metal parçaların coverları için çalışıcağm.Cover için bana ilk etapta gerekli olabilecek pedal,effector'leri önerebilir misiniz? Çalacağım tarzlar daha çok hardrock, indie-pop-punk rock ve çoğunlukla metal soundlu parçalar olacak.

Ve biliyorum biraz klasik bir soru olacak ama parça coverlarken sizce tab mı ya da nota ile mi çalışmalıyım? Etrafta notanın, çabucak gitar öğrenmek isteyenler için gereksiz ve vakit kaybı olduğunu söyleyen insanlar da var tam tersini savunanlarda.Bence bu konuda, müzisyenliğe uzunca yıllarını vermiş tecrübeli insanların söz sahibi olup konuyu yönlendirmesi daha doğru gibi.

Şimdiden teşekkürler..!
 
selam ılk etapta pedal olayına o kadar gerek yok saglam bır amfin varsa. saglam bır amfıden kastım cleanını sevdıgın ve ıstedıgın zaman amfıyı heavy metal sevıyelerıne kadaar boost edebıldıgın bır amfı. hani dersen kı bende bır black face var ozaman hemen bır tube screamer edınerek olaya baslayabılırsın.

nota yada tab sonucta hepsi basman yeri gosteren isaretler. uzerınde roman rakamalrı olan saatlerde var latin rakamı olanlarda her ıkısıde aynı zamanı gosterir. yeni baslıyorsan tablardan ılerle diye bır tavsıye verebılırım. zaten karmasık olan baslangıcını bırde nota aralıklarını ezberleyerek dahada karmasıklastırma derim .
 
Merhaba. Tab programları genelde notaları da veriyorlar. O açıdan derdin olmasın. Dersen ki "benim amacım profesyonelce çalmak, pratiğin yanında eksiksiz bilgi sahibi de olup mümkünse para kazanmak", o durumda öyle veya böyle zamanla da olsa iyi nota okuman gerekecek. Tabii tabdan ve notadan önce kulak gelir. Zira ikisinin de olmadığı yerde seni ancak o kurtarır.

relic dostumuzun dediklerine de dayanarak pedal konusunda söyleyebileceğim fazla da bir şey yok. Bence iyi (ve tabiiki de kendimize göre hayal ettiğimiz) bir tonun temeli gitar ve amfidir. Bence, en sağlıklı ve doğal drive tonu amfiden alınandır. Güç doğallık açısından amfiden sonra lambalı pedal ve preamplar, gereken yerde de kullanımak üzere Tube Screamer tabanlı pedallar gelir benim için. İsteğe ve tarza göre kaliteli bir clean ton ise zaten iyi bir amfinin tabiatında olmazsa olmazdır. Tabii bunlar benim kişisel görüşlerim.

Bence, öncelikle şunları bir gözden geçir derim. Amfinin clean tonuna ve drive seviyesine güvenin ne derecede? Cleanler indie, pop gibi tarzlarla daha blues temelli hard rockı aynı anda kaldırabilir mi? Kendi drive seviyesi sence yeterli mi? En fazla TS tabanlı bir pedalla heavy metal seviyesini yakalayabilir misin? (Hani Boss MT2, Metal Muff tarzı pedallarla da sert tonlar yakalamak elbette mümkün ama, işin içine doğallık girince benim kişisel tercihim, tonu sertleştirmek adına amfi drive'ını bir overdrive pedalı ile boost etmektir) İhtiyacın olan ses seviyesi nedir? Evde mi çalacaksın yoksa uzak sayılmayacak bir zamanda sahne, stüdyo gibi ihtimaller var mı? Bütçe nedir?
 
Aslında iyi ve kaliteli bir amfiyle başlamanın bende daha faydalı olacağını düşünmeye başladım son birkaç gündür ama er ya da geç pedallarla tonu desteklemek şart gibi görünüyor.

Henüz beginner olduğum için bir grupla çalacak seviyede değilim.Ama çalışıp, kendimi geliştirmek için çok vaktim olacak.Şuan için sadece çalacağım coverların tonunu yakalamak istiyorum.

Forumdan birkaç arkadaşla görüşüyorum. Marshall Mg30dfx, İbanez Tbr15 gibi amfiler var, fiyatları 200-270 arasında. Ama eğer maddi durumum el veriyor olsaydı hiç düşünmeden Line 6 Spider Jam alırdım.Bu arada kullandığım gitarda ec1000deluxe.
 
selam. yeni başladiysan hiç bir şeye gerek yok.. iyi bir plug-in sana istediğin soundlarla ne yapabileceğini gösterecektir.

paralar saçip alacağin ekipmandan iyi bir program ve ses karti ile çok çok daha fazlasini alacağina sana garanti edebilirim..

soundlara hakim olduktan sonra artık elindeki para ile de mantıklı bir şeyler yaparsin.

çünkü teknoloji o kadar ilerledi ki bugünkü profesyonel stüdyolar bile aslında software kavramını kullanmaya başladi. aslında her şey elinin altında. ;)
 
ikinci olarak.. her iki kavramında kendilerine göre getiriler ve götürüleri var. nota işine girersen zamanından gider ancak her şeyin özünü kavrarsin yolun sonunda..

tabletürleri göz önüne alirsak zamandan kısabilirsin, yeterince çalişirsan şarkılar çalabilirsin ama asla tam olarak geliştiğini göremezsin.. tuşesi var, verdiğin duygusal boyut var. var oğlu var. tab bunlari sağlamıyor..

şöyle bir tavsiye verebilirim.. parmaklarin açilana kadar hizlanana kadar tab oku.
parmakların yeterli seviyeye geldiğinde tekniklere geç... bol bol lick arat youtube dan ve tarzini yansitan tekniklere çalış.

tekniğin yeterli seviyeye geldikten sonra eğer gerçekten gitar çalmak istediğine karar verirsen kafanı kırar ve notalarin içinde bulursun kendini zaten.. buna kimse engel olamaz.
 
Arkadaşlar merhaba,
elimde boss cs-3, ibanez ts5 tube screamer ve vision marka dandik bir overdrive mevcut.
amfi olarak da fender rad 40 watt transistörlü amfim var.
gitarım fender amerikan standart stratocaster 2011 modeli(rosewood klavyeli)
fender amfinin drive kanalı tahmin edeceğiniz gibi kötü.
gitarın her üç manyetiği de 50s fat denilen single manyetikler
İstediğim ton ; deep purple , yes , ve rush gibi 70 ve 80lerin rock soundu.

Carl martin plexitube, sansamp british vs... ya da bu ekipmana uyabilecek overdrive,distortion pedal önerileriniz nelerdir? maddi çok problemim yok .

önerilerinizi bekliyorum​
 
Pek çok tavsiye verilebilir tabii, ama Fender Rad ile çok verim beklememek lazım. Uzun vadede en azından hibrid bir amfi ile çok daha iyi sonuçlar alınabilir.
Eğer böyle bir niyetiniz yoksa, bu durumda en azından lambalı pedallara yönelebilirsiniz. Tone Bone firmasının böyle pedalları var mesela ve istediğiniz İngiliz drive sounduna da yakın.

Kullanmış olup da tavsiye edebileceğim diğer kaliteli (ama solid state) pedallar arasından ben Fulltone GT-500 önerebilirim. Çok geniş gain yelpazesi olan, 9v ve 18v ile çalışan ve her iki voltaj ile oldukça farklı soundlar üreten ilginç bir pedal.
Henüz bugün almış olmakla birlikte Wampler Slostortion pedalını da çok beğendim, ancak Türkiye'de distribütörü yok Wampler'in...Ayrıca ben hibrid bir amfi ile çalıyorum. Vaktiyle (ilk amfim sayılır) Fender Rad'ın büyük kardeşi olan Fender Jam kullanmışlığım var epey bir süre. Preamfide hiç iş yoktu, ben Sansamp GT-2'yi doğrudan power amfisine girip idare eder bir sonuç aldığımı hatırlıyorum. Yine lambalı düzgün bir preamp pedal da olabilir (Hughes and Kettner Tubeman gibi...)
 
Arkadaşlar merhaba,​
elimde boss cs-3, ibanez ts5 tube screamer ve vision marka dandik bir overdrive mevcut.​
amfi olarak da fender rad 40 watt transistörlü amfim var.​
gitarım fender amerikan standart stratocaster 2011 modeli(rosewood klavyeli)​
fender amfinin drive kanalı tahmin edeceğiniz gibi kötü.​
gitarın her üç manyetiği de 50s fat denilen single manyetikler​
İstediğim ton ; deep purple , yes , ve rush gibi 70 ve 80lerin rock soundu.​
Carl martin plexitube, sansamp british vs... ya da bu ekipmana uyabilecek overdrive,distortion pedal önerileriniz nelerdir? maddi çok problemim yok .​
önerilerinizi bekliyorum​

İki yıldır fender american kullanıcısıyım.. Ama benimki hss dizilimi.. Elimden geldiğince drive konusunda yardım edeyim.. Elimden baya bir drive pedalı geçti diyebilirim.. En çok hosuma gidenlerden bir tanesi mxr doubleshot.. Çift kanallı olması 2 çeşit drive sunuyor.. Birisi daha bir fuzz a yakın digeri ise yelpazesi geniş bir dist. En çok hosuma giden tarafı Sanki lambalı bir amfide çalıyormussun gibi sıcacık bir drive veriyor.. Çoğu kişi sert bir pedal diyor ama mid lerini kıstıgınızda çok güzel bir pedal oluyor.. İkinci önerim ocd.. Bana kalırsa çok güzel bir pedal.. Nakit sıkıntısından dolayı satmak zorunda kalmıstım. V4 versiyonuydu.. Çok hoş bir pedal.. Drive potansını kıstıgınızda od ye dönüşüyor,açtıgınızda ise bir comp yardımıyla sert cayır cayır bir dist alabiliyorsunuz.. Ama 70li 80 li tonlara biraz daha dusuk drive olur.. Benim önerim bunlar.. Amfim vox nt-15,kabin marshall haze 1x12 bunlarla denemiştim.. Tabi yanlısım veya hatam varsa duzeltiniz. Elimden geldigince yardım etmeye calıstım..
Saygılarımla..
 
arkadaslar merhaba ben nova system hakkında danısabilcegim birilerini arıyorum :) daha önce hd400 sahibiydim fakat hem karmasa olarak hemde ses olarak canımı sıkan bir aletti ve sattım 1 ayı gecmeden.sonra anolog setup düsündüm cok pedala ihtiyacım olucak gibi.dedim sonra nova system aslında daha düz mantık önünde pedallar dizili gibi su kabine su mikrofondan cart curt gibi seylerinin olmadıgını umuyorum ama iste denemeden önce bir danısmak istedim.amfi olarak bir kac ay idarelik ufak mg 10 gibi bi amfıyle idare edebilirim.sonra blackstar ht5 düsünüyorum sanırım isimi görücek bu sorular daha önce geldi biliyorum ama aklımda daha farklı seyler var özellikle kullanan arkadaslar benimle iletisime gecerse cok memnun olucam simdiden tesekkürler :)
 
Merhaba , ben 4 aya prosesör alacağım bütçem 500 tl ama 2. el almayı düşünüyorum , öncelikle bende Ltd Ex-50 ( Seymour Duncan Blackouts ) var amfi olarakta yakın zamanda blackstar ht-1 yada ht-5 alacağım , daha çok prosesörün efektlerini kullanacağım ( delay , reverb , chorus vb. ) bende şu an için morley bad horsie 2 ve metal muff var sizce hangi prosesörü almalıyım tercihim line6 , zoom , boss dur birde alacağım prosesörü sahnede kullanacağım ona göre yazarsak sevinirim
 
benim nacizhane fikrim 500tl bütçeyle edineceğin bir prosesoru sahnede kullanma. hatta bana kalırsa hiç prosesor kullanma da.
2. el olarak yerli yapımı analog efekt pedallarıya çok daha mutlu olabileceğini düşünüyorum.
 
işte sorun orada ben analog pedalları denemeden almak istemiyorum internetten videolarını izlesem bile kendi gitarımda amfimde nasıl ton verir bilemiyorum
 
Geri
Üst