Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Bir de bir sorum daha olacak elimde başka bir gitarım daha var da ibanez rg 2570 bu sabah farkettim sanki sapta hafif bir eğim var. Fotolar aşağıda sizce bu bir sap atma vakasımı yoksa ufak bir sap ayarı sorunumu veya sapta bir eğrilik yok ben mi halüsinasyon görüyorum. eğer sap atmışsa bunun bir çözümü varmı? Resimlere tıklayıp tam boyutlu bakarsanız biraz daha yakından bakabilirsiniz
tmft3.jpg


tmfup.jpg


tmfvm.jpg
 
Sap atması nedir bunu bir öğren arkadaşım. Sapı atan gitar, hakkın rahmetine kavuşmuş gitardır %90. Sap atması ile sap ayarının bozulması ap aaaaayrı şeyler.

Senin durumun ise, ufak bir müdahale o kadar. Ayarın biraz bozulmuş o kadar.
 
Biraz araştırdım zaten bu konuyla ilgili resimlere baktım sapı atmış gitarların durumları bundan çok çok daha vahim tabi ki. Benim gitarımın o durumdan oldukça uzak şu an (çok şükür :)) ama sanki bana gitarın 12. perdeden öncesi hafif yukarı doğru kalkık gibi geldi acaba gitarın geleceği o yöne mi doğru gidiyor diye merak ettim. Sap ayarıyla atmanın farklı olduğunu biliyorum tabiki ufak bir sap ayarı müdahalesiyle sorun hallolacaksa bir problem yok
 
Chris hiçbir zaman JS22-7 kullanmadı sadece tanıtımda kullanmıştır. ona bakarsan Mustaine de sgr schecterlı ders videosu var.bu demek olmuyor ki Mustaine sgr kullanıyor. illa Chris tanıttı diye gitar alacaksan ee git al. schecter ında neyi sevmedini anlamadım.
 
Eğer onun kullandığı gitar demek istiyorsanız, tanıtım, ders vs. videolara değil de, live performans videolarına bakmanızı öneririm. :) Eğer bu gitarı konserde kullandıysa bir tane de ben alayım, ucuzmuş :)

Edit: Ayrıca dikkatinizi çekti mi bilmem, videoda kullanılan gitar bu gitar değil, gövdesinden ve boyasından anlayabilirsiniz. Artı bir de videodaki gitarda EMG manyetikler var.

Edit2: Videoda kullanılan gitarın şu olduğunu düşünüyorum; [url]http://www.jacksonguitars.com/en-TR/products/search.php?partno=2916270503[/URL]
 
Son düzenleme:
Öncelikle siteye hoş geldin deyip döktürmeye başlayalım. Bir Iommi delisi olarak, Laney Signature amfisi dışında, Gibson'un Iommi adına ürettiği hiç bir gitarı almam. Ne ağacı tutuyor, ne manyetikleri ne de donanımı. Kaldı ki Tony Iommi'nin gitarının özel yapım olduğunu da cümle alem bilir. (En basitinden, Iommi yüksek çıkışlı Alnico II mıknatislı humbucker manyetik kullanır. Ama Gibson yıllarca Iommi manyetikleri seramik mıknatıslı üretti) Kısacası yemezler!

Açıkçası, yerinde olsam Chris'in albüm ve konser ekipmanını inceler, ona göre hareket ederdim. İşin sonunda hayal kırıklığına uğramak ta var. Unutma ki, soundun temeli amfi ve gitardır. Gitar tek başına yetmez. Cris'in kayıtlarında kullandığı amfiyi, gitarı ve tüm efektleri elde etmeden tonunu birebir yakalaman zor iş. Yine de "Hevesim var" diyorsan, satan yere git, bir dene. Eline uyarsa, çalımı da konforlu gelirse, hevesini tatmin etmek için al. Yalnız, bir gün satacak olursan ikinci el piyasası ölü, bakılırsa bayağı bir zaman da öyle kalacak, demedi deme :)
 
Geri
Üst