Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

fuzz, od, chorus, delay ve wah ile baslamani oneririm. Gerekli ayarlamalarla her tarza gidecek soundlar alabilirsin. Gerek indie gerek funk gerek metal gerek punk uzayip gider.
 
Bu kadar arayış ve denemelerden sonra, bugün yeni pedalıma, Fulltone OCD'me kavuştum.

:) Umarım sahnede de dinleyiciler beğenirler...

Herkese katkılarından dolayı teşekkür ederim...

Bol notalı günler...
 
arkadaşlar ucuzundan temiz bir prosesör almak istiyorum,fiyat aralığım 100-150 tl aralığındadır.yardımcı olabilecek var mıdırr
 
Boss gt 100 kullanan bırı olarak eger ımkanınız varsa hıc dusunmeden almanızı tavsıye edıyorum. çünkü gt 10dan sonra gt 100 de olayı gerçekten aşmıslar ve gt 100 analog setup serısını golgede bırakacak bır alet oldugunu ıspatlamıs.
forumda yenıyım bu ılk mesajımdır. herkese selamlar sevgiler
 
Boss gt 100 kullanan bırı olarak eger ımkanınız varsa hıc dusunmeden almanızı tavsıye edıyorum. çünkü gt 10dan sonra gt 100 de olayı gerçekten aşmıslar ve gt 100 analog setup serısını golgede bırakacak bır alet oldugunu ıspatlamıs.
forumda yenıyım bu ılk mesajımdır. herkese selamlar sevgiler

Hoş geldin de konu artık ölüye bağladı. Canlı başlıklara bekleriz :)
 
En iyisi senin için line 6 ses kartı birde kulaklık tabi istersen POD FARM ile hem amfi hem kayıt hemde tonlarını yazabilirsin canavar gibi gider evde amfi hiç bir zaman uygun olmaz (hasta,ders,komşu,çocuk) hep sorun çıkar kendimden biliyorum evim müstakil olmasına ragmen istediğim sesi açamıyorum ondan Macbook Pro kullanıyorum umarım yardımcı olabilmiştirim :)
 
az once bı ılan gordum boss gt 100 u 1000 e bırakıyordu bı arkadaş pazarlıkla 900 e alırsın kı gt 100 su an dunyanın en ıyı procesorlerınen bırı kacırma derım. olmazsa gt 10 a yonelebılırsın oda guzeldır.tek farkı gt 100 de cozm teknolojısı kullanılmıs tonlar analog procesorlerden ayırt edılemeyecek kadar basarılı ama unutmakı uzun yıllar gt 10 la konser veren 1000lerce prof muzısyen var
 
Zoom G5 öneririm.
Ampli ve pedal modellemeleri oldukça basarili içinde birçok drive çeşidi ve bircok efekt birçok modelleme bulunduruyor ve hepsini 9 pedal yanyanaymis gibi sanki önünüzde bir analog setup varmis gibi dizebiliyorsunuz. Her pedali sanki önünde analog varmis gibi dugmelerden eqsunu driveini volumeunu değiştiriyorsun.
12AX7 Lambali booster mevcut.. Sololara girişte çok iyi oluyor. Pedali ile 5-6 ayri wah modellemesini
(crybabyden morleye) kullanabilir. Efektlerin bazilarini da pedalla kontrol edebilirsin. Bu fiyat araliginda cok kullanimi rahat çok güzel ve basarili bi pedal..
Piyasada 450-600 arası bulabilirsin ikinci elini.
Ben de bi tane satmak uzereyim su an birine benimkini..
Analogset + zoom G3 kullanicam g5in bi ufagi.
 
hi-gain, bol seçenek, kolaylık için pod hd 400, cleande daha doğal tonlar ve drive için vox tonelab. Tabii amacınızı bilemiyorum sadece efekt ise g-major gibi birşeylere de yöenelebilirsiniz.
 
Amaç ton zenginliği, tarz olarak yelpaze genişliği ve doğala yakın tonlar, detaylı olmasa da iyi efektler ve ekonomik fiyat ise POD V.2. İkinci elde 250 lira civarıdır fiyatı.

Analog setup mantığında kullanacaksan, maksat bol çeşitli efekt ise diğer arkadaşları dinleyebilirsin.
 
Mustang 2 kullandım sakın bulaşma. Squier deluxe hot rails strat ile kullandım ses ancak bu kadar dijital olabilir. O amfiye verilen para çöpe atılan para. Elinde 20xl gibi bir amfi varken prosesöre neden ihtiyaç duydun anlayamadım, çünkü elindeki amfi modellemeli bir amfi ve prosesörün pek sağlıklı işleyeceğini zannetmiyorum. Gerçi daha bilgili ve tecrübeli arkadaşlar eminim daha iyi açıklayabilirler neden böyle olduğunu. Ben sadece deneme-yanılma yöntemiyle bu durumla karşılaştığım için :)

Belki bir fikir verir umuduyla söyleyim dedim ben mesela randall v2xnm kullanıyorum elimdeki stratla (jockson-ibanez kadar olmasa da) gayet metal tarza yatkın tonlar alabiliyorum. Aynı tonları mesela marshall avt-50 ile alamamıştım.
Prosesör olarak da vox'lar iyidir fakat sert distortion tonlar da duyumlarıma göre line 6 ve boss biraz daha önde gibi. Ben vox tonelap le kullanıyorum metal kanalı gayet sağlam ama diğer söylediğim markaları da tecrübe edenler onların bu tonu daha iyi verdiklerini söylüyor. Umarım bir işine yaramıştır aktardıklarım.

350-400'e Boss Me 70 veya gt-8 bulabilirsin. Kalan 400 lirana da tek kanal ama kaliteli bir amfi alabilirsin. Bu arada alacağın prosesörden iyi verim verim alman adına ''bence'' 12'kaliteli bir hoparlöre sahip amfi almalısın.
 
Son düzenleme:
Geri
Üst