Hangi akustik/klasik gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Sadece ağaç değil, ağacın nasıl işlendiği de çok önemli. Takamine, Yamaha, Lag... Bunlar benim gözlemlediğim kadarıyla orta seviyeler için gayet güzel gitarlar üreten firmalar ama "uzun deneme yanılmalarım sonucu" Yamaha gitarların baslarının daha güçlü, Lagların baslarının daha sönük ama genel daha doğal, apayrı bi seslerinin olduğunu, Takamine'ninse bu üçü arasında en dengeli sesi verdiğini farkettim. Hepsinin dreadnought kasaları için konuşuyorum bu arada.
 
Herkese merhabalar.Yeni bir akustik gitar almam gerekiyor çünkü mevcut gitarım bir kaza sonucu düştü ve sap kısmında çatlak oluştu ve ayrıca trus rod'unda sıkıntı var.Bu nedenle yeni bir akustik almak farz oldu diyebilirim.Elimdekiyle idare etme kararı almıştım ancak bahsettiğim durum nedeniyle en geç haftaya kadar yeni bir gitar edinicem.Bütçe olarak kendimi çok zorlamak istemiyorum.Bu nedenle büyük ihtimalle seçimimi Cort'tan yana kullanıcam.Sanırım fiyat ve üretildiği ağaç bakımından en iyi opsiyon diyebiliriz.Mr710f-SE(sanırım SE yeni bir ürün.Arka ve Yanları Abanoz),730-740 serilerinden hangisini tercih etmeliyim?730 un arka kapak tek parça maun ve 740'ın ise arka ve yanları gül ağacı.Alacağım gitarı en kötü ihtimalle 4 sene kadar kullanmayı planlıyorum.Acaba sizin benzer fiyat aralığında başka önerebileceğiniz bir gitar varmı?
 
400Tl Bütçe var 2. el akustik gitar alıcam amatör kayıtlarde elektro gitara destek için kulanacagım öneriniz var mı TAKAMİNE G-320 Düşünüyorum fakat 2.eli daha denk gelmedi malesef
 
Zamaninda deneyerek en çok LAG gitarlari begenmistim . Cok memnunum ama yenileri fransa uretimi degilmis ve kotu diyolar. fransa uretimi olanlara denk gelirsen gozen kapali al.
T100 veya t200
 
Arkadaşlar akustik gitar alacağım ikinci el olucak, hangi marka model tavsiye edersiniz, ovation diye bır marka gördüm arka kısım yuvarlak bunun ne gibi bi etkisi var nasıl bu gitarlar, bütçe 500 600 tl max 700.
 
Crafterları da tavsiye ederim, kore yapımı olanlardan bulursan bi dene derim. Ben yaklaşık 2 sene önce sıfır kore yapımı almıştım, çok memnunum. Performans/fiyat oranı bence iyi. Fakat şimdi bütün modelleri çin yapımı mı oldu bilmiyorum.
 
Geri
Üst