Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Vigier'nin single coil manyetikleri noiseless. Kendine has bir sistemi var onların. Sıkıntının orada olduğunu sanmıyorum. Zaten humbucker bulunan gitar ile de sorun yaşıyorum ne yazık ki. Ama farklı jaklar ile deneme yapacağım. Bir kayıt almayı da denerim.
 
eger chorusy flanger(dogru bir terim mi bilmiyorum) ariyorsan forumda biri ibanez airplane flanger satiyordu, fiyatida uygun. Ben sifirini fransadan daha euro artmadan once 400 kusur liraya almistim.
paul gilbertin ADA Flangeri baz alinarak yapilmis ve onun modlarina sahip
 
Fl9 kullanıyorum, çok organik , tonu dengeli sesi boğmuyor yada parlatmıyor, sesin önüne de geçmiyor ,cleanlerde chorus vibrato gibi kullanılabiliyor, drivelarda o arkadan gelen jet sesi Drive ın önüne geçmiyor benim tahminimden çok daha iyi bir pedal çıktı.
 
Andysat tam aklımdakileri yazmışsın. Genelde drive ile birlikte kullanmayı düşünüyorum. Chorus efecti gibi pek değilde , o dirve ile birlikte dolaşan ses. O halde doğru bir seçim yapıyorum. En kısa zamanda deneyeceğim tşkler.
 
Selamlar

Fender Blues Junior III V30, Fender American Stratocaster ve Fulltone OCD yanına yakışacak, kaba tabiriyle sesi çamurşaltırmayacak bir distortion pedal arıyorum.

Lütfen önerilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

Saygılarımla
Bol notalı günler dilerim
 
Merhabalar
Proco Rat tarzı bir pedal belki hoşunuza gidebilir. Ms pozitron a bakabilirsiniz, LM308 kullanarak yapıyor Rat'i (Rat severlerin genelde tercih ettiği bir entegre). Germanium fuzz face in crunch bir marshall amfideki tonunu simüle etmek için yapılmış bir pedal. En azından öyle okudum. Gerekirse çok sert tonlarda alabilirsiniz, gerekirse çok sakin tonlarda. Hatta daha detaylı, daha belirgin bir ton için gitar>rat>ocd giderek David Gilmour'un boostladığı şekilde boostlayabilirsiniz. Tipi hoş bir Rat isterseniz, butik olarak CMAT mods Ratified ve Jam Pedals Rattler hoş olabilir.
Onun dışında biraz fuzz kategorisine girsede Rams Head Big Muff klonu olan, baxandall tone devresine sahip olan Catalinbread Manx Loaghtan öneririm.(Ya da mid kontrolü olan herhangi bir big muff - normal big muffa da sonradan eklenebiliyor mid kontrolü - ) İsterseniz mid scoopla stooner tarzı sert şeylerde, isterseniz mid boost ile blues tarzı şeylerde kullanabilirsiniz.
 
Fender Blues Junior + V30, Fender American Stratocaster bende de var bi dünya pedal denedim lovepedal superlead geçti elime 3-4 gün önce sanırım arayışım bu sefer bitti, distortion arıyorsan cruch box ı ben baya tutmuştum hatta plexitone dan daha çok sevdim tavsiye ederim. Tonedrive ın önerdiği Wampler Pinnacle da çok beğeniliyor, ben denemedim..

 
Wampler kullanıcısıyım ve şiddetle tavsiye ederim. Bende blues junior ve stratla kullanıyorum. Ton yelpazesi geniş bir pedal. Youtube kanalımda sevgili Arkadaşım Orkun (fizyo_orkun) benim ekipmanla takılırken ( blues junior+wamler+amerikan strat) bir video var belki fikir verir. Bol şans ;)
 
Geri
Üst