Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Hepinize teker teker teşekkür ederim. Kafam çok karıştı.:confused:
Söylediğiniz ve önerdiğiniz pedalları imkanım oldukça deneyeceğim. Ben aslında TS-808 alacaktım, fakat yeğenim MXR GT-OD'yi işlevi ve fiyat uygunluğundan dolayı çok methetti. Bende bunun üzerine formdaki arkadaşların deneyimlerinden faydalanayım istedim. Bu başlığı bunun için açtım.
Ama görüyorum ki daha çok deneme yapmam lazım.;)
 
Amfinin footswitchi yok. Sadece cleam kanalı kullanıyorum. Dahnede işimi görecek 2. Eli 150 tl civarinda analog pedal lazım. Amfinin boostunada elle basamicagıma göre boosta ihtiyacı olmayan bir pedal olsun. Hard rock grunge falan çalıyorum. Distortion pedalda olur. Tonu çamur olmasın sahnede işimi görsün yeyer. Mesela boss os2 var hem overdrive hem distortion tam bana lazım bişe ama kotu diyorlar bu pedala
 
Drive pedalı bence tonun en önemli bileşenlerinden biri (delay ve reverble birlikte), amfinizin drive ı yeterliyse bence ts9 tarzı bir pedala yönelebilirsiniz, peavey sonucta, cleande kullanırken hafif kirli ton ayarlayıp, (gitarınızın volume potuyla gain miktarını az da olsa kontrol edebilirsiniz) boost etmek çok sağlam bir drive tonu verecektir. Suhr koko boost baya övüyorlar, ts9 gayet iyi. Bence boss yerine herhangi bir true bypass pedal alabilirsiniz bütcenizi zorlayıp. Fulltone ocd cok güzel ama 300 lira civarı malesef, dolar artmasaydı seçeneğiniz artardı gibi
 
Abi fs vermediler amfi yanında boostta ihtiyac duymayacak bir pedal lazım. Direk amfi clean üstune pedal. Boostu açıp çalsam cleande kapatamicam.
 
Amfiyi evde fazla açamadığından lambalar kompresyona giremiyordur, sahnede cleande ses açacağın için saf clean alma olasılığın düşüyor, bir yerden sonra ses kompresyona uğrayacaktır, haliyle zaten az gain var, ona da boost yaptığın zaman hard rock için belli başlı bir drive'ın olur. Yetersiz dersen bilemem de bence böyle bir dene, amfinin drive kanalında çok az gain açarak, gitarın volume knob'undan sesi kısarak clean alabilirsin, lead çalcağında hem booster'ı hem de volume'ü açarsın birden amfi kükreyebilir, denemen lazım bunu baya. Boss'lar cidden amfiden soğutabilir -tam tersi de olabilir, mümkün- ama bir bd-2 den alacağın drive ı booster + hafif drive ile zaten elde edersin, mt 2 tarzı pedal bağlamayacaksan tabii.
Ebay'den fs baktın mı? 100dolar altı ücretlerde kapına kadar gelir.
 
Fulltone fulldrive ya da ts808 bence gayet iyi anlaşır amfi ve gitarla. Strat kullanıyorum bd 2 yi sevemedim bir türlü. BB-2 vardı, onu da satmıştım, boost özelliği gayet hoş bu arada fiyatına göre makul.
 
Youtubeda yaptığı videolarda altına ekipmanını ekliyor, tonu bence de iyi, ocd v4 ü beğendiğini söylemişti forumda yanlış hatırlamıyorsam, xotic bb+ kullanıyordu (güncel halini bilmiyorum)
 
FS var ebayda kargoyla beraber 100ü geçmez. Ama bu amfinin fs de kanal değiştirme ve Reverb kapa aç var. Neden boost kapa aç değil anlayabilmiş değilim. Ebaydanda 1 ayda gelir şimdilik bir pedalla idare edeyim o gelene kadar diyorum.
 
Cunku amfide boost devresi yok. Volume boost pedali icin CAE MC401'i tek gecerim. Orj FS almaya bak. Amfinin drive'i gayet guzel. Eger volume boost yaparken mid frekanslari da boost edeyim diyorsan yolun bir TS'den geciyor.

Bunlarin hic birine gerek yok pure clean uzerine ana drive ariyorum dersen Sansamp GT2 gibi bir pedal bak. Keeley mod DS-1 de guzel pedaldir. Dist degil de OD ariyorum diyorsan EHX Soul Food.

Edit: Bu arada uretilen drive pedallarinin genelinde boost ihtiyaci duymayacagin seviyede yuksek volume kullanabilecegin sekilde tasarlanmis durumda. Kimseyi gormedim ben full vol full drive acik bi şekilde drive kullanan. Ikinci elde hangi drive pedalina baksan booster deyip durmuslar. Her baktigim stompbox'a booster deyip gececegim artik.
 
Son düzenleme:
Biri metal muff önermiş 2. el ne diyorsunuz işimi görür mü? Amfinin driveı güzelde 1 ayda gelir FS. Şuan işimi görecek bişey arıyorum. FS'de gelince beraber kullanırım. Ama FS gelene kadar da işimi görsün idarelik.
 
Tarzına göre baya sert bir pedal, boss ürünleri ile çok bir fark olmaz. Sansamp falan bulabilirsen o daha tatmin edici olabilir, yine de imkanın varsa dene, güzel gelebilir. Zevk renk meselesi sonuçta :)
 
Geri
Üst