Black Tooth (Tarz?)Şehir?

arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun ancak bir iki noktaya değineceğim...ilki vokalinizin yaptığı bence yanlış konuşma...''odtu seyircisini böyle beklemiyorduk seyirci kötü çıktı''karpuz mu ki bu da kötü çıksın ki iyi seyirci sadece kafa sallayan seyirci midir? bu da ayrı bi tartışma konusu...ki odtu seyircisi genelde mimarlık amfisinin de yapısıyla dolaylı olarak konserlerı oturarak izler...bence orda sizin yapmanız gereken sizi dinleyip eğlenen kafa sallayan tek 1 kişi bile olsa ona saygı duyup moralinizi bozmadan çalmaktı...ama çok büyük umutlarla geldiğiniz için moralinizin bozulması kaçınılmazdı....ki bence bu da yanlış bir tavırdı çünki biz amatör gruplar olarak öyle her konserımıze çok çılgın seyırcı bekleme lüksüne sahip değiliz...sonuç olarak amatörüz çok çılgın hayranlarımız imzamızı almak için birbirini ezen hayranlarımız yok ne yazık ki o yüzden çok eğlendiğimiz konserlerimiz de olur hiç eğlenmeden sadece işimizi yapmak için sonuna kadar dayandığımız konserlerımız de...bunun bir garantisi yok...Değinmek istediğim bir diğer konu şu ki moral bozukluğundan olsa gerek gitar değişikliği sırasında bass gitaristinizi beklemeden o daha jackını bile takmadan şarkıya girmenizdi...bu nasıl bir koordinasyondur anlayamadım,dışardan hiç hoş görünmedi...Son ve en önemli olarak son şarkıda yaşadığınız talihsizlikle ilgili birşey söyleyeceğim...gitarınızın sesi teknik aksaklıklardan dolayı gitmiş olabilir ancak bir gruba düşen ne olursa olsun şarkıyı yarıda kesmemektir..bu bence bir grup için en önemli şeydir..sahneye çıkarsınız ve her şarkı için sadece 1 hakkınız vardır..ama iyi ama kötü o şarkıyı bitirmek o grubun görevidir,ne olursa olsun...BlackTooth gibi işini iyi yapan bir gruba yakıştıramadım bu hareketi..neyse tekrar geçmiş olsun moralinizi bozmayın çalışmaya devam edin...
 
tum gruba gecmis olsun...sakin moraliniz bozulmasin, maalesef her zaman iyi bir konser olmayabiliyor.siz her zamanki gibi cok iyiydiniz fakat amfinin yapisi cok fazla katilima izin vermiyor ama yinede daha fazla olmaliydi(gerci konser sonuna dogru bu fikrimden de vazgectim birakin ayakta seyirci olmasini oturanlar da gitmisti)..bizizdeki performans cok basarili gecmisti, burasi odtu daha buyuk katilim olur beklentisi de hayal kirikligini arttirdi sanirim..her seye ragmen sahsim adina cok eglendigimi soyleyebilirim biraz alkol olsaydi cok daha iyi olurdu( o zaman tek basima bile seyirci kitlesini olustururdum hehehe :beer )cok daha guzel konserlerde birlikte olcaz ins...saygilar
(ben o amfinin.....)
 
Bu pazar Gölgedeyiz.
Kapı Açılışı Saat 14:00
Bitiş Saati Henüz Belli Değil
Gruplar ;
*Zihni Bulanık
*Karaleke
*Angarya
*The Diyv

Giriş Ücreti : 5 Ytl
Yarın görüşmeye bağlı olarak +1 bira ücretsiz olayını halletmeye çalışacağım.Konserimize Heavy Metal , Hard Rock ve yakın tarzları dinlemekten zevk duyan dostlarımızı bekliyoruz.
Ve bunun devamı en yakın zamanda tekrarlanacak.

Not:Grupların sıralışı birebir değildir...
 
Öncelikle Mike Nickli arkadasa olumlu elestirilerinden dolayi çok tessekkür ederim.
Fakat sunu söyleyebilirimki tabiki bu bir savunma degil kesinlikle ama siz hadi ayaga gibi bir çagri yaptiginizda (bu cagriyi özelliklede Müzik Toplulugunda görevli arkadaslara sorarak yaptim cünkü seyirciyi tanimiyorduk). Size seyirciden küfür içerikli tepki gelirse bir grup hayir biz burda böyle iyiyiz diyerek ayaklarini ön siraya kadar uzatarak oturup izlerse. Siz sarkinizi söylerken salonu terk ederse sanirim ufak bir elestiriyide hak eder diye düsünüyorum.
Sunu anliyamiyorum bugün amatör bir tiyatro grubunun oyununu izlerkende yine ayni tavirlarlami davranilir. Eger onda da boyle davranacaklarsa ben burada sadece gereksiz bir saygi ararim.
Elbettdeki amatörüz ama izleyicininde buna saygi göstereek bu sekilde davranmasi gruplarin önünü açmak, desteklemek için bir seyler yapmasi gerekmezmi ?.
izleyicilerden bazilarinin burasi ODTÜ kardesim burda böyle demesi de ayrica konser sirasinda duydugum ilginç bir cümleydi.

NE ANLAMA GELDIGINI BEN ANLAYAMADIM ANLAYAN VARSA SOYLESIN
 
Mike demiş ki:
...gitarınızın sesi teknik aksaklıklardan dolayı gitmiş olabilir ancak bir gruba düşen ne olursa olsun şarkıyı yarıda kesmemektir..bu bence bir grup için en önemli şeydir..sahneye çıkarsınız ve her şarkı için sadece 1 hakkınız vardır..ama iyi ama kötü o şarkıyı bitirmek o grubun görevidir,ne olursa olsun...

üstad güzel eleştiriler yapmışın da yukardaki kısımda biraz yanlışın war bence. mesela sahnede askın kopar eğilir yerde çalarsın, bagetin kırılır yedeği yoktur tek baget çalarsın. Ama teknik aksaklıktan dolayı yanlış we kötü çalmaktansa çalmamayı tercih ederim. Benden kaynaklanmayan bir sorun yüzünden konser sonrası grubum hakkında kötü denmesini istemem. Bence grubu böyle eleştirmek yerine o teknik aksaklıkların nedenleri bi düşünülmeli. Kim sorumlu acaba?

Umarım yazdıklarım yanlış anlaşılmaz.
 
hepiniz çok iyiydiniz;odtü izleyicisi bu kadar iyi bir performansı izlemeyi haketmediği için kısa sürmesi iyi oldu aslında.
sizi izlemeyi hakeden seyircilerinizle bir başka konserde goruşmek üzere... :deli
 
Mike nickli arkadaşın eleştirilerine katılıyorum. Ama grubun performansıyla ilgili aksaklıklar konserlerin sayısı arttıkça azalacaktır. Bunun geçeceğinden eminim.

Nevermore nickli arkadaşın sorduğu sanırım grup elemanlarının daha önce ODTÜ'deki konserlere gelip gelmediği. Dün kendisiyle konuştuğumuzda "gelmemiş olsa gerek" dedik, çünkü ODTÜ'de senelerdir metal grupları çalıyor ama istisnalar dışında bir katılım olmuyor.
3-4 senedir Rock Şenliği, Metal Günleri, Bahar Şenliği etkinliklerine gidiyorum ama sadece Crossfire - Solitude ikilisinde tüm seyircileri ayakta gördüm ben orada... (Biz yetişemedik ama bir de Suicide varmış, en ön 5 koltuktakilerin pogo yaptığı anlatılır.)

Doğruya doğru, seyircilerin içinde "İşte sana ODTÜ" dedim ben de yüksek sesle. Ama bence bu da bir gerçek. Hele hele bu piyasada yeni olan ve insanlar tarafından çok bilinmeyen bir grup için normal diye düşünüyorum...

Gün gelecek, demonuz çıkacak, sevenleriniz parçalarını öğrenecek, en önde hep bir ağızdan parçaları söyleyip debelenecek.
Ama biraz sabır...
 
Arkadaşlar eleştirileriniz gayet yerinde ve göreceli kavramları gayet uslüplü bir biçimde aktarmışsınız. Bunun için teşekkürler. Black Tooth son ve fonksiyonel kadrosuyla yeni bir grup ve (kimsenin ağzından konuşmak gibi olmasın) "seyirci bize tapsın, el üstünde tutsun" gibi bir düşüncesi yoktu kimsenin. Daha önce de dediğim gibi Black Tooth'un tarzı seyircinin katılımını gerektiren bir tarz ve grup da buna alışık. Biziz konserini izlerseniz bunu görebilirsiniz. Amfinin kötülüğü (bir rock konseri için) inkar edilemez; fakat sahne önünde coşmalık yer gayet boldu, hatta yer bulamayan sahneye bile çıkabilirdi ve bu gayet hoş karşılanırdı... neyse, demek istediğim şu ki Black Tooth amatörlüğünün bilincinde fakat son derece profesyonel bir tavırla sahneye çıktı. Seyircinin kötülüğünü organizatörler de kabul etti hatta... Ama gerçekten olaya şöyle de bakabiliriz: Biziz konseri öncesi Black Tooth'un herhangi bir canlı performansı veya demosu yoktu (demo hala yok, olcak inşallah) Buna rağmen bir ROCK barda toplanan insanlar onların müziğiyle coşmayı bildi... Öte yandan ODTÜ gibi bir mekanda, bir ROCK şenliğindeki kitle ise tabir-i caiz ise kütük gibi oturdu, sanki yanlış yere gelmiş gibi bir tavırları vardı. Tuna Abi'nin (vokal-downender) seyirciye karşı tavrı da o yüzden bana çok abartılı veya aşırı Hostile ;) gelmedi. Ayrıca "burası ODTÜ, burda böyle" ibaresine karşılık olarak, Black Tooth albümleri kapış kapış satılan, insanların üyelerinden imza almak için birbirini yediği bir grup değil ve elemanları bunun farkındalar. ODTÜ seyircisi ise kendilerini bu statüde bir grup kadar meşhur falan sanıyor olmalılar, ben bu kanıya vardım :roll: yani ne bileyim, futbolda bir çarşı falan zannediyorlar kendilerini herhalde :LOL: Bir rock konserinde gelip oturup sonra da "burda böyle aga" diyecek insan niye gelir ki? Yanlış anlamayın, bir grup için seyirci çok önemlidir ama bazen de insanın böyle olacağına hiç olmasın diyesi gelmiyor da değil...
 
ya cidden bana çok saçma geliyor! ne biliyim ya tamam kafa sallanamadı ortam nedeniyle ama tavır hiç hoş değildi. ya beğenilmeyebiliriz ama olay terbiyesizlik düzeyine geldi. bizde iyi değildik istediğimiz performansı sergileyemedik. gönül isterdiki coşalım eylenelim iyi bir performans olsun ama olmadı...
 
idyllic demiş ki:
madden_da_third demiş ki:
idyllic demiş ki:
ahh ahh biz olcaktık orda :cry:
kacmazdı bole konser ama kacdı bikere :kafaat :roll:

tebrikler yinede :evil: :metalhead
Hehe gelseydiniz... Bak biz astık okulu, gittik... ;)
ya ascak durumda degiliz hiç birimiz yeterince laf ediyolar okulda!!!
neysee.. :arrow: bi dahaki sefer diyip gecioruzz :roll:
Bugün itibariyle disipline gitmiş bulunmaktayım... Saygılar... Kıymetinizi bilin!
 
Umarım ukalaca anlaşılmaz ve tamamıyla iyi niyetimle söylüyorum ama odtü seyircisinin bir gruba destek vermesi için o grubu kesinlikle daha önceden bilmesi ve sevmesi gerekiyor. Bunu doğru bulmuyorum hatta odtü'ye girmeyi başarmış insanların "para verip de izlediği bir grup çalarken sıkılıyormuşçasına" durması "parasının hakkını eğlenerek çıkartmak yerine öyle oturarak bekleme" mantığını gütmeleri çok saçma.

Ama siz böyle şeyleri umarım fazla takmamaya başlarsınız. Yine ukalaca anlaşılmaz umarım ama 20-30 tane konsere çıktım birçoğu da sap gibi seyirciye karşıydı. Burda bireysel olarak konser deneyimi olan grup elemanlarının olması önemli değil, grubun toluca grup ismi adı altında bir çok konsere çıkıp az çok da olsa seyirci tarafından tanınması gerekiyor istenilen seyirci performansını görebilmek için.

Hiçbir zaman seyircilerin bu tip tavırlarını "acaba biz mi kötü çalıyoruz" diye düşünmeyin. Gerçekten öyle de olsa bile kimse her konserinde ne kadar iyi çalarsa çalsın seyirciyi coşturamayabilir.

Neyse arkadaşlar konserlerinizin devamını ve başarılar dilerim.
 
HangNaiL demiş ki:
ya cidden bana çok saçma geliyor! ne biliyim ya tamam kafa sallanamadı ortam nedeniyle ama tavır hiç hoş değildi. ya beğenilmeyebiliriz ama olay terbiyesizlik düzeyine geldi. bizde iyi değildik istediğimiz performansı sergileyemedik. gönül isterdiki coşalım eylenelim iyi bir performans olsun ama olmadı...
abi saçmalama aksaklıklara rağmen gayet iyi bir performanstı. kötü olsa ben de söylerdim, lafımı esirgemediğimi en iyi sen bilirisin herhalde. Bunun çıkan hiçbir grupla alakası yok ki... ODTÜ seyircisinin Rock Şenliğine çıkmak için sanki 10 senedir Slayer, Metallica, Pantera birbiriyle kapışıyormuş gibi bir tavrı var sadece burda da hatalı olan çok net bi şekilde görülüyor utkucum... bilmiyorum siz grup olarak neler konuştunuz çünkü konserden sonra görüşemedik ama tekrar söylüyorum, gayet iyi bir performanstı, anlayana... Geriye sadece vereceğiniz konserleri daha özenli seçmek (ki ODTÜ en başında çok iyi bir seçim gibi görünüyordu) ve detaylarıyla ele almak kalıyor. ODTÜ seyircisi de demon çıkınca, adın yayılınca gelsin başka yerde daha fazla para verip izlesin seni abi, Black Tooth'un çok daha ilerleyebilecek bir grup olduğu inancındayım ben. "Yesterday don't mean shit" deyip Vulgar müziğini değerini bilene yapmaya devam edeceksin sen! ;)
 
DEMENTIA olayın seninle alakası yok senin gitarın sorun cıktı bozuldu..senın yapacağın birşey yoktu o yüzden grubun senın yüzünden kötü olması diye birşey söz konusu değil..ama geri kalanlar en azından sahnede hemen organıze olup bi sonrakı nakarattan sonra bıtırebilirlerdi şarkıyı öyle 'cart' diye kesmekten çok daha iyi olurdu....
 
bazi elestirilerin acikcasi yanlis oldugunu dusunuorum birincisi vokalin yaptigi konusma motive edici bir konusmaydi konser icin ve samimiydi bence yoksa seyirciyi karpuz yada baska birsey yerine koyduklari icin soylenmis saygisizca birsey degildi ve cok da yerindeydi...tabi ki iyi seyirci sadece kafa sallayan atlayan seyirci degildir bu soz konusu degil ztn ama farkli birseyler vardi bence..hatta bana gruba saygisizliga kadar gitti gibi geldi.oyle bir tavir vardi cunku...ikinci olarak kim ne derse desin izleyici(!) kotuydu...ayrica ' ODTU seyircisinin bir gruba destek vermesi icin o grubu kesinlikle daha onceden bilmesi ve sevmesi gerekiyor ' diye yazilmis yorumlarda...!!!???? o zaman ODTU seyircisi muzik degil isim seyircisi...bunu cikarabiliriz bu cumleden sanirim...ki bencede oyle bir seyirci vardi ne yazik ki..onemli olan sozlerin, grubun ismini bilip eslik etmek degildir onemli olan muzigin kendisidir ,niteligidir, muzikalitedir basta gelen.ve blacktooth gercekten iyi muzik yapiyor.bunu kavrayamayan,muzige degilde baska bir seye gelmis gibi davranan seyircinin ODTUluler olmasi ve bunun birde rock senligi seyircisi olmasi cok uzucu bence :? ...ucuncusu ewet teknik aksakliklar yasandi ama neden acaba??...tamam olabilir ama eksik calmaktansa yarida kesmek cok daha saygili ve mantikliydi yani bu konuda bile elestiri yersiz bence..ayrica o seyirci icin bu saygi bilmiorum fazlaydi bile..bunu o seyircinin blacktooth a (ve hergruba olmasi gereken)gereken saygiyi gostermedigini dusundugum icin soyluyorum...ayrica grubun az seyirci cok seyirci atlayan ziplayan seyirci olayinda olmadigi kesin..butun performanslariyla 10 kisiye bile daha zevk alarak konser verebileceklerine eminim yeterki seyircinin niteligi olsun..benim uzuldugum seylerden biride kisa kalmis olmasi cunku herseye ragmen iyilerdi performanslarinin tumunu gostermemis olmalarina ragmen! gerci bu muzigin degerini bilen seyircide yoktu adam gibi o acidan iyi oldu ...herneyse onumuzdeki gunlerde vulgar bir konserle ve adam gibi izleyicisiyle blacktooth'un ve bizim bunun acisini cikartcak bir konserle eglenecegimizden eminim :twisted: devam.... :twisted:
 
arkadaşlar sınawım olduu için malesef bulunamadım ama ne kadar problem çıkabilir ki ayrıca şöyle bi durum war her grubun bazen problem yaşadığı olur bizizdeki konserde bulunanlar gerçek black tooth u görmüşler dir (bir de onları stüdyoda dinleyenler)zaten çok fazla yoruma gerek yok bence
 
Öncelikle Nevermore nickli arkadasima sunu söyleyebilirim ki.
1994 yilindan beri sadece ODTÜ degil Türkiyenin her üniversitesinde konserler izledim bilemiyorum acaba arkadas 94-95-96..... senelerinde gelip ODTü de gerek bahar senlikleri gerekse baska organizasyonlarda konser izledimi .Sanirim o zamanlari görseydi durumun simdikinden cok cok farkl1 oldugu hükmüne varirdi.

Zaten sorunu ODTÜ olarak genellestirmek yanlis olur .

ODTÜ gibi yillardan beri EMEGIN savunucusu olmus ideoloji güden bir okulda daha sahnede hemen yanibaslarinda gerceklestirilen bir EMEGE saygisi olmayan bir avuc insanin ODTÜ nün geneliyle kistasa asla koyamam.
O gün sahnede ne olmus olursa olsun gerceklestirilmis bir emek bir alinteri var hiçkimsenin ve hiçbir grubun yaptigi ise saygisizlik gösterilmemeli bence .

Grubun vokalisti olarak sitemim o an orada oturup bizi izleyenlere degildi elbet ancak gerek küfürle gerekse tav1rlarla ve hatta hatta salonu terk eymek suretiyle saygisizlik yapanlaraydi.
San1r1m salonu bile terk ederken bir alkisla destegini gösterene asla böyle bir sitemimiz olamazdi.
 
Ayrica bunuda burdan ilan ediyorumki BLACK TOOTH olarak Türkiye de daha iyilerini hatta hatta en iyisini yapmak için çabamiz sonuna kadar devam edecektir.
Desteklerinizi bizden esirgemeyin.

BLACK TOOTH çok yakinda muhtesem bir konserle karsinizda olacak
 
Geri
Üst