Zakkum

barbarosum seni tanıyorum anlıyorum pastelde supersın raindogdada sen supersin ama raindog diil eskidendi o geçmiş artık..
zaten banane begenmıyosam niye yazıorum ki boşverin..
 
Rock İstanbul 2005'te kahvaltıya indik birgün ekipçe...

Arka masada bi ekip daha kahvaltı ediyordu...
Aralarından biri raindog'uz biz dinlemeyi unutmayın dedive web sitelerinin adresi üzerinde olan küçük bi sticker verdi...

Dinledik tabiii.. İiler... Franz Ferdinand ve Placebo coverları başarılı
Ama kendi besteleri daha çok yer kaplasın isterim
 
Ankarada şu ana kadar gelmiş geçmiş en iyi grup Raindog tur diyorum ve sözümün üzerine de söz söylenmesini manasız buluyorum.Bu grubun 5 yıldan uzun zamandır Ankara canlı müzik hayatına kattığı onca seyin de burda 1 kereden fazla Raindog dinlememiş kişilerle tartışılmasını gereksiz buluyorum. Kendimden ve çevremden bildiğim tek şey bu grup bizim ufkumuzu açtı.
 
Sizi demişsin ben gruptan biri falan diilim sadece yıllardır grubu çaldıkları her yerde takip eden bir Raindog fanıyım o kadar :) Demoları var grubun internet sitesinde www.raindogband.com sarkıları ses bölümünden indirebiliyorsun. oldukça iyi şarkılar bence özellikle ağlat beni ve ah çikolata.
 
haohmaru demiş ki:
Bence ortamdaki en iyi solistlerden biri yusuf.
kesinlikle katılıyorum! kendine güvenen ve yaptığı herşeyin bilincinde olan bir adam ve harika bir yorumcu.götü çok kalkık dese de insanlar benim bikaç kez konuşmuşluğum var oldukça etkileyici biri. gözlerinin içine dalıp gidiyorsunuz farkında olmadan.
 
RAİNDOG....

Onlarla artık bir geçmişim olduğunu düşünüyorum dile kolay ki 6 yıldır Ankara da belli günlerde onların sahne alması benim istemsiz bir şekilde ayaklarımın o mekanlara gitmesini sağlıyor ... İlk onlarını dinlediğim anı hatırlıyorum ..Yusuf u ve gruptan kimseyi tanımadığım anları..düşünüyorum da ....
....offf tu yani yusuf u gördüm ve offffff dedim ..
başka birşey söylemeye gerek yoktu ... gözlerim gözlerim ahh ..

Sahnede nasıl durabileceğini ,ne konuşacağını ve de nasıl etkileşime geçeceğini bilen bir frontman...dir..
 
Sitelerinde kendilerine "Ankara'nin tek repertuar grubu" diyorlar ama bosuna demiyorlar! Bu herifleri ilk programlarindan beri izliyorum. Ankara'da Radiohead, dEUS, Pulp, Cure, Smiths, Morrissey, David Bowie, T-rex, Morphine gibi gruplari çikip da çalabilen, sahneye bön bön bakan ve tek bildikleri konsept "alternatif rock" olan siradan seyirciye "britpop" ve "britrock" kavramlarini tanitan gruptur efenim kendileri... Placebo ve Radiohead külliyatlari genistir. En önemlisi Suede çalar bu adamlar.
Yusuf Demirkol ise, Ankara'nin tek (bakiniz en iyi demiyorum, tek diyorum) showman'idir. Seyirciyi alir, paket yapar, birakir. :twisted:
 
speedo demiş ki:
Sitelerinde kendilerine "Ankara'nin tek repertuar grubu" diyorlar ama bosuna demiyorlar!

Speedo'ya kesinlikle katılıyorum!! ben ve arkadaslarım raindog la tanısana kadar klasik şeyler dinliyorduk genelde ama bu grup cidden bize çok şey kattı. yukarıda speedonun saydıgı tüm grupları hala ve sıkılmadan dinliyorum. bu çok önemli bişey tabii. cadı tahtası mı dinliyim şimdi allah için yaa! etraf iğrenç repertuarlı gruplarla dolu. hepsi bir anda gitse de piyasa temizlense :)
 
Farkındayım çok uzattım ama bu son. duyduğuma göre yeni sezon için repertuar yeniliyormuş raindog ve morrissey ile smithsi abartıp u2,muse falan çalıcaklarmış doğru mu acaba? forumlarında da pek net bişey yok belki bilen vardır burdan diye soruyorum! eğer öyleyse ağzım açık kalır program sonunda grup elemanlarının yardımıyla toplarım heralde :)
 
HÜRRİYET PAZAR KEYİF...

HÜRRİYET PAZAR KEYİF 7 AÐUSTOS 2005 7. SAYFA


Ankara'nın bağrından çıkıp geldiler...


Listedeki tek Ankaralı grup olan Raindog, 1999'da kuruldu. Grubun ismi ise,Tom Wait'in ''Raindogs'' şarkısından geliyor ve grup üyelerine Ankara'nın puslu havasını çağrıştırıyor. Brit pop, İndie, Glam rock tarzında şarkılar çalan grubun en çok etkilendiği isimler David Bowie,Placebo,Brian Eno ve T-rex . Bar ve konserler de bu grupların coverlarının yanısıra Pulp, Morrissey, The Cure gibi grupların şarkılarını ve kendi bestelerini çalıyorlar.Özellikle '' Ah Çikolata'' şarkıları Ankara radyolarında oldukça sık rastlanan şarkılardan biri.1999'dan bu yana Ankara'da Gölge,Manhattan,Saklıkent,Dummy,Garage,Limon;İstanbul'da Vox,pulp,Jazz Stop gibi barlarda ve 2005 Rockİstanbul Festivali'nde sahne aldılar.İzleyicilerinin yorumlarına çok önem verdikleri için

http://www.raindogband.com
http://raindog.forumsplace.com

adreslerindeki internet sitelerine bir de ''izleyici yorumları'' köşesi koymuşlar..
 
Bende Ankara gölge bar performans kayıtları mevcut kendim için kötü günlere ve gidemediğim Cumalar için kayıt ettim. Çok da kötü olmadı....
zevkle dinlenebiliyor.... Kayıtta iyiyimdir ama gizli kayıt olduğu için kimse stüdyo kayıdı beklemesin.....
Tabii Grup elemanları izin vermediği sürece kimseye dağıtmam beklenmesin....

Ancak ve ancak RAINDOG izin verirse cd ye çeker isteyene yollarım....
 
Lemon-n-Melon demiş ki:
Bende Ankara gölge bar performans kayıtları mevcut kendim için kötü günlere ve gidemediğim Cumalar için kayıt ettim. Çok da kötü olmadı....
zevkle dinlenebiliyor.... Kayıtta iyiyimdir ama gizli kayıt olduğu için kimse stüdyo kayıdı beklemesin.....
Tabii Grup elemanları izin vermediği sürece kimseye dağıtmam beklenmesin....

Ancak ve ancak RAINDOG izin verirse cd ye çeker isteyene yollarım....

Ben istiyorummmm.. hemde çokk
 
Geri
Üst