Gitar Manyetikleri hakkında herşey (Genel)

Artunsan demiş ki:
Ben de iki sene yukarda bahsedilen Yamaha Pacifica'dan kullandim. Köprüdeki humbucker'i kullanirken gayet güzel distortion aliyordum cok da kendine has bir tonu oluyordu. Single'lar distortion icin rezalet ama clean icin hos tonlari vardi.

Eger metal/rock distortion'u istiyorsan dikkat etmen gereken bir iki sey:
- Switch'in köprü pozisyonunda olduguna emin ol
- Gitar üstündeki volume potisi sonuna kadar acik olsun
- Gitar üstündeki tone potisi de olabildigince acik olsun (zevke göre biraz kisilabilir)
- Anfin üstünde master volume ve drive volume ayriysa, drive volume'u mümkün oldugu kadar acip ses master volume'dan kis
- EQ ayarinda da iyi punch icin genelde treble digerlerinden yüksek oluyor. Ama kökleyince de cilki cikar cok tiz olur tabi, denemek lazim

Ben bunlari yaparak pacifica'dan güzel distortion tonlari almistim. Üstündeki manyetik de degisse cok kral olur bence.

Not: 112J ve 102J ayni görünüyor sanirim. Bendeki 112'ydi ve alder body'ye sahipti. 102'ler agathis body ve bunun yaninda bir cok malzeme kalitesinden kirpilmis. Pek de tavsiye edilmiyorlar.





eywallah saol kardes.cumartesi aldıqım yere gittim ve anfiye takar takmaz qüsel bi distorşion aldımm pedal damı bi ipnelik wardı anlayamadım neyse sölediqin seeleri denicem saol..bide bu pac 012 de hanqi model marka humbecker war deiştirirsem ne önerirsiniz.tesskürler
 
Arkadaşlar,Ibanez'in Inf serisi manyetikleri için:
Acaba Inf 1-2 manyetikler 3-4 e göre daha az sustain mi veriyor?Kalite farkı ne?RGT42 almayı düşünüyorum.Üzerinde Inf 1-2 var tarz heavy/thrash/progressive/death vs. acaba gitar bu tarzlar gider mi?Yardımcı olursanız sevinirim...
 
rgt42 alıcaksan bi süre o manyetiklerle takıl daha sonra emg zw set yada zevkine gore bir seymour duncan manyetik seti al.yani stock manyetiklerden cok verim bekleme.ama gitar kaliteli ona diyecek lafım yok.maun govde yekpare sap falan oldukca sağlam.
 
sagol dostum.bursadan istanbula bu gitarı almak için gelecegim zuhal müzik mi yoksa tnt müzik mi hangisini tavsiye edersiniz?
 
masterofpuppetsasd demiş ki:
zuhal müzik nerdeyse amerika fiyatıyla aynı satıyo ve daha yetkili.bence zuhal den al.

bence 4c den al.zuhalden 50-100 USD ucuza alırsın.zuhal in fiyatları ibanez için iyi evet ama 4c çok daha iyi bence.bende rgt42 alıyorum 4c de 650 usd zuhal nakite 700 kredi kartına 800 istiyor...ama tabi zuhal de iyi.ha bu arada orada neck thru-emg zv set li kore bi washburn var.çok hoş bence rgt almadan bi dene derim.2 side kore 2side neck thru biri zv set...).bu arada rgt42 ye dimarzio evo taksam 2 tane iyi gider mi trash heavy g3 tarzı(artık neyse bilmiyorum)?
 
Slm arkadaşlar..Yeni cort kx1f aldım,daha doğrusu bunu benim eski jackson js30dk dinky ile takas yaptım.Akor değiştirme problemi yüzünden.Gitardan oldukça memnunum klavyesi inanılmaz rahat,tonları gayet iyi,görünüşüde süper zaten.Bi süre sonra bunun manyetiklerini değiştireceğim fakat fazla anlamıyorum manyetik konusundan,bilgilerinize ihtiyacım var.Sizce ne takmalıyım hem sert hem clean tonları rahat elde edebilmek için.Fiyat olarak ta fazla uçuk şeyler önermesseniz iyi olur.Teşekkürler..
 
hysteria__ ilk olarak Forum Kurallarına bir göz atabilirsen sevinirim. Türkçe yazımı konusunda biraz daha özenli olmanı rica edicem :)

Manyetik tavsiyesi olarak da Duncan'ın nispeten yüksek çıkışlı manyetiklerine bakabilirsin. Kişisel tavsiyem Duncan Distortion (sh-6) ve Duncan Custom (sh-5) olacaktır :)
 
hystreia benim de kx1 var...emg 81-85 taktım çıkışı çok iyi tonları yeterince sert fakat fazla basta amfi ötüyor,bunu daha çözemedim fakat buna rağmen gayet memnunum...görünüşü zaten biliyorsundur emg nin gerçi göreceli birşey ama bence çok iyi...
 
Ben meksika fender hss ye seymour duncan jb takmayı düşünüyorum nedersiniz kaliteli olur mu?Yada başka öneriniz war mı bi ara invader ı da düşünüodum ama clean tone u çok sert oluyor.
 
türkçe kullanımına dikkat edersen seviniriz ;)

bunun yanında istediğin tonu söylesen daha yardımcı olabiliriz.ama genel blues/rock/hard/roc/metal/heavy metal kadar geniş bi yelpazede tavsiye edilir jb.sen gene araştır ses bankalarını falan dinle.eminim bi fikir edinirsin.
kolay gelsin.
 
Benim aktif-pasif manyetik ayrımı ile ilgili bi düşüncem var, doğru mu acaba?

Şimdi; pasif manyetik anladığım kadarıyla tel sesini olduğu gibi algılayıp amfiye aktarıyor. Aktif manyetikte ise bu algılama daha hassaslaştırılmış, ekstra pil kullanımını da gerektiren bir sistemle aynı ses teknik bazı ilavelerle daha yüksek seviyede amfiye aktarılmakta. Yani pasif manyetik daha doğal, aktif manyetik ise biraz daha elektronik donanım takviyeli, daha az doğal denebilir.

Bu konu hakkında fikri olan var mı?

(Evet... gitarım pasif manyetikli çıktığı için kendimi avutacak bişiler arıyorum :))
 
Doğal ve doğal olmayan ne demek önce onu kararlaştırmak lazım. Eğer bahsettiğin şey dijital olması ise hayır onunla alakası yok. Dijital ses basitçe bir ses dalgasının belirli kesimlerinden alınan örneklerle o sese bir yaklaşım bir nevi modelleme yapılarak elde edilir.

Aktif manyetiklerde bahsettiğin gibi pil kullanımını gerektiren bir "pre-amp" devresi var... Daha doğrusu aktif manyetikler bir pasif manyetik + bir pre-amp devresinden oluşuyor. mantık ise şu, pasif humbuckerlar düşük direnç seviyelerinde yani düşük outputları olduğunda daha temiz daha az gürültülü ve daha net ses veriyorlar. Aktif manyetiklerde de düşük resistanslı/outputlu bir adet pasif humbucker ile ses tellerden alındıktan sonra, o pili gerektiren pre-amp devresi ile ses kirlenmeden yükseltilebiliyor, hem de baya yüksek seviyelere :) Aktif manyetikler onun içni "pasif manyetikli bir gitarla kullandığınız" clean tonlarda "distorted" yani drivelı gibi clean ton veriyorlar, çünkü çıkışları çok yüksek. Ama çok yüksek gain kullanımında da pasif manyetiklere göre çook daha temiz ve gürültüsüz oluyorlar... Aktif manyetiklerle iyi clean ton yakalayabilmek içinse aslında normalde her manyetikte olduğu gibi manyetiğe özel ayarlar kullanmak gerekiyor :)

Bu arada üzgünüm moral veremeyeceğim ama senin yerinde olsam LayLayLom ile sağlam bir şekilde uğraşır hakkımı alırdım :)
 
Daha doğal derken sese daha az müdahaleyi kasediyorum.

Bir de ben henüz gitarı amfiye takamadım. Amfi baya uzakta şu an. Ancak bilgisayarın mikrofon girişinden soktum denedim; çok cızırtı yapıyor ve clean tonda bişeyler çalarken hafiften drivelı gibi çıkıyor. Normal bir amfiye takınca düzelir mi? Çünkü ben gitarımdan temiz cleanler de almak istiyorum. Amfim 10 W'lık Marshall.
 
Bende ibanez rx 150 var anca paramı toparlayabildiğimden manyetiklerini değiştirmek istiyorum.kirk hammet tonlarını sevdiğimden emg 81 tkmak istiyorum.ama çokda bu tarz konularda bilgim yok forumları biraz okudum emg 81 sanki sadece drive tonlarında iyi cleanlarda kötü ve ya kötü demeyelimde cleanda bile drive gibi ses alınır gibi bi fikire kapıldım.bunun yanında seymour jb+sh2 kombinasyonu da düşünüyorum.ama nasıl bağlanacağından tutunda eğer emg81 alırsam pil yeri falan ya biraz yardım edin harbi çıkmazda kaldım.boşa para vermek istemiyroum.
 
KabaK demiş ki:
Daha doğal derken sese daha az müdahaleyi kasediyorum.

Evet aktif emg'lerin soundları biraz daha "işlenmiş" bulunur bir çok insan tarafından. Bence de öyle ve şahsen sevdiğim bir olay :)

KabaK demiş ki:
Bir de ben henüz gitarı amfiye takamadım. Amfi baya uzakta şu an. Ancak bilgisayarın mikrofon girişinden soktum denedim; çok cızırtı yapıyor ve clean tonda bişeyler çalarken hafiften drivelı gibi çıkıyor. Normal bir amfiye takınca düzelir mi? Çünkü ben gitarımdan temiz cleanler de almak istiyorum. Amfim 10 W'lık Marshall.

Bilgisayarın mikrofon girişinin empedans değeri gitarınınkiyle aynı değil, aldığın tonun iyi olmaması çok doğal. Bu arada gitarı bilgisayarına direk bağlayarak çok iyi bir şey yapmıyorsun onu söyliyim. Pre-amp katı olmayan amfilerin kitapçıklarında üst sıradaki uyarılardan birisi farklı empedans değerlerinden dolayı gitarı direk amfiye girmemek gerektiğidir. Manyetikler zarar görebileceği için araya en azından bir pedal bağlanması iyi olur :)
 
Yani 10 W'lık amfime taktığımda temiz cleanler alabilecek miyim?

Bir de Prince gitarımı doğrudan bilgisayara bağladığımda çok temiz ses çıkardı. Manyetik farkından herhalde.
 
BurakFender demiş ki:
Holy_Bastard demiş ki:
Sen hangi gitarı alacağına karar verdin mi? Sıra manyetiklere mi geldi oğlum? :D

verdim karar sonunda :D şimdi soruyorum;

Dimarzio evolution neck+bridge mi daha mantıkılı(vai-petrucci-sattriani-metallica-bazen de slipknot gibi şeyler çalarım)

Yoksa Emg 81-60 mı daha akıllıca.Yani şu evolarla doğru düzgün metallica falan da çalınır mı dist. ı bastırınca.Yok çalınmaz ne yaptın sen yaa derseniz diye emg seçeneğim de var...
ne yapılmalıdır sizce bi yardım :LOL:

ha bu arada imzamdaki ekipman yok bende millet soruyo o ekipman varken napçan diye de.olsa off off :D 8)

Sana güzel bir tavsiye vereyim. Emg 81-85 veya 60-81 gibi "preset" haline gelmiş manyetik dizilimlerini boş ver :) Neden diye soracak olursan hemen cevap vereyim sana. Ben karasevdalı gibi EMG 81-85 peşinde koşuyordum gitara taktırmak için. 2. gitarımı satıp borçlarımı kapattığım gibi kalan parayı (tabi annemden de biraz söğüşledim :D) EMG'lere yatırmaya gittim , ama ne Türkiye'de ne de bilinen yurtdışı alışveriş sitelerinde EMG 81 kalmamıştı. Bir kaç gün aradım , bulamadım. Sonunda EMG 85 almayı düşünür hale geldim. EMG'ler hakkında çok bilgili olduklarını düşündüğüm 2 kişiye danıştım ve ikisinin de cevabı şuydu , "Ben köprüde de sapta da EMG 85 kullanıyorum , tonlar böyle çok güzel". Bunun üzerine gidip içimde şüphe olmasına rağmen bu manyetikleri taktırttım gitara. Sonuç muhteşem oldu açıkçası :) Hala içimde bir 81 sevdası var ama bu sevda , o manyetiği daha denemediğim için meraktan kaynaklanıyor :) 81 ve 85 arasındaki farkı Burak Abi'ye (Vilekrueger) sorduğumda ise aldığım cevap gerçekten güzeldi :

-"EMG 85 , EMG 81'in adam edilmiş versiyonu" :D

Hadi sana kolay gelsin :D
 
maun gitarım var ve -en azından şimdilik- bridge manyetiğini değiştirmek istiyorum. ağırlıklı olarak megadeth benzeri ton istiyorum. sert distortionda cızlamıcak, güzel drive verip clean'ı da iyi olucak. (çok şey mi istiyorum ne :LOL: ) ya aslında direk jb derdim kendi çapımda ama gitar maun olunca şüpheye düştüm.

farklı yorumlar duymak isterim :)
 
Geri
Üst