Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Mendoza demiş ki:
arkadaşlar ikinci el gitar almayı düşünüyorum 800tlye ibanez rgt42dx ve 700tlye cort evl k6 buldum. rock/metal tarzı öncelikli. corttaki manyatikler emg 81/85 bayağı avantaj gibi, ama köprüsü sorunlu diyenler yada cok süper diyenler mevcut (mydukkan yorumları), ibanezdeki edge III floyd rose cok sorunlu diyorlar, manyetiklerde yetersiz deniyor. ikisininde gövde aynı, maun. sizce hangisi daha iyidir ?? hangisini önerirsiniz ??

Cort'a 700 tl verme bence.Zaten fabrika çıkışı emg 81/85. biraz daha biriktirebilirsin bence pişman olma.Cort u boşver.Para biriktiremem dersen İbanez i al.Kore yapımıdır bilgin olsun.
 
seneca demiş ki:
arkadaşlar bu 2 gitar arasında ne fark var acaba ? birinin sapında gibson yazıyor.. Hangi daha iyidir ..

saygılar..


gibsonds.jpg


Ben ikisinde de Epiphone görüyorum :) Ben de mi sorun dostlar?
 
İlk önce selam arkadaşalar umarım yanlıs yere acmamısımdır konuyu neyse konuya dönüyüm benim klasik gitarım vardı ve onu arkadaşım yanlışlıkla olsa gerek gitarın sapını kırdı.Sapı gitara bağlandığı yerden kırılıdı bende elektro gitar alıp spft rock için bişiler yapmak istiyorum ama hem okadar müzik bilgim veya tekniğim yok yani elektro gitarı elime verseniz hiç bişi yapamam ve anlamam sizden istediğim yeni başlayan biri için ve soft rock yapıcak biri için önerilecek gitarlar tabi buna bütce lazım anfi işi kolay onu hallederim bi şekilde ama elektro gitar konusunda yardımınıza muhtacım ben cort x2 istiyorum eger varsa başka bi gitar lütfen beni yönlendirin bütce 300 tl ve ankarada oturuyorum hatta ve hatta uygun bi şekilde anakarada birebir eğitim alabileceğim kişiler varsa yardım ederlerse cok sevinirim.
 
squierlerin stratındansa nedense telesini daha cok sevdim.
x6 x2 ye göre daha iyi.
400 liraya gayet kullanışlı cortlar var.madem yeni alıosun sap ayarını tel takıp değiştirmeyi,kurcalamayı 0 gitarda öğreniceğine 2. el cok kötü durumda olmayan gitarda öğrenmeni şiddetle tavsiye ederim..
 
saolun arkadaşlar şimdi diyosunuz ki squier bu iş icin daha uygun yada cort g serisi veyada cort x6 araştırmya başlıcam öğrenci oldugum için bütce kısıtlı malum zaten bende 2. el almayı düşünüyordum.
 
Butceni 400-450 tl yapip uzun sure idare edecek gitar edinmeni tavsiye ederim ben de. Acele etmezsen para birikir, sen de baya iyi bir gitar sahibi olursun :)
Squier'lar fena degil ama hepsi degil bazisi odun gibi. Bilhassa sifir alirsan odun almis gibi olursun. Cort X-2 de tavsiye etmem. Cort X-6 , eh... Ama 400-450 TL'ye Ibanez Rg 370 Dx , kaliteli bir Squier , Yamaha RGX-A2 bulabilirsen bu fiyattan hepsinden once onu tavsiye ederim. 450 TL'ye belki bulabilirsin. Hepsinden iyidir bence soft rock konusunda. Tuse hassasiyeti nefis bir gitar. Kendine has teknolojisi var. Profesyoneller bile keyif amacli kullanir bu gitari. Tavsiye ederim.
 
''sen de baya iyi bir gitar sahibi olursun Smile'' bu beni bayağı heycanlandırdı.Kaliteli bi squier demişsiniz modeli olarak bişi söleyebilrmisin.Teşekkürler buarada
 
öncelikle şunu bilmelisin ki , bu alacagın gitar senin son alacagın gitar olmayacak , yani bu değişicek , o kadar dert etme gitardı , pedaldı , anfiydi...tek derdin daha iyi çalmak olsun .çünkü iyi çalarsan warlock(çok sert bi gitardır) dan bile soft rock tonlarını yakalarsın
bir de dedigim gibi son gitarın olmayacak o yuzden ikinci el al , birinci ele göre daha iyi bi gitar alırsın (maddiyat açısından)
yürüyeceğin yolda başarılar dilerim
squier iyi tercih olabilir yinede :)
 
Ilk tercihin soft rock konusunda Yamaha RGX-A2 tavsiye ederim. Sifiri 800 TL olmasi lazim. 400-450 civari satan olursa bu fiyatlardan gider. Gercekten begeneceksin. Tube teknolojili yamaha patentli degisik bir gitar. Endonezya yapimi fakat cok begeneceginden eminim. Yamaha gitarlarin tuse basarimi oldukca yuksek. Tam soft rock'a gore aletler. Manyetikleri sert tonlar uretmiyor oldukca guzel bir rock soundu yakalarsin. Bunlar harici Squier guzel modeller var. Sifiri 800 TL civari olan tum gitarlarin piyasasi 400-450 TL'dir. Arastirma yaparken fiyat araligin 700-850 TL arasi modelleri baz al. Aklina yatan modelleri foruma sor, ona gore de ilan acip temin edersin en cok icine sinen modeli dostum.
 
Dostum cok acele etmene gerek yok. Bu fiyattan modeller surekli foruma dusuyor. Illa ac kalmana gerek yok yani:) Sabirli olursan hem rahat rahat biriktirirsin hem elinde hazir nakitin olur. Gitarin boyasi fena kalkmis ama sorun teskil etmez. Yine de acele etmene gerek yok bence.
 
merak etme dostum RG370 satan çok piyasada. istediğin zaman rahatlıkla bulursun zaten. Bende RG370 kullanıyorum ama bu gitar pek soft değil. Daha sert karakterli bir gitar. Kendin deneyerek alsan daha iyi olur senin için.
 
Yamaha RGX A 2 icin sifir parasi da biriktirebilirsin. Coook uzun sure goturur seni bu gitar emin olabilirsin. 2. ele duserse de beklersin. Her zaman elde saglam nakit tutmak lazim bu isler icin. Heves edip az butceyle cok is yapmaya her kalkisma husranla sonuclaniyor. Cunku bir yerden sonra tatmin olmuyor insan. O yuzden sabret ve biriktirebildigin kadar biriktir derim. Bir firsat gordun mu alacak gucun olur en azindan. Sonucta birkac sene kullanacagin bir urun almak istiyorsun, o zaman bir kac ay gitarsiz kalmaya deger bence.
 
yani elbette kesin olarak alıcam diyemem gidip bi bakıcam uygunmudur değilmidir söz konusu bi yerde zevk eger hosuma gitmediyse nie alıyım ki elbette soft rock için pek uygun bi gitar değildir belki rg 370 dx ama serte dönük bi hoşnutlugum var diyebilirim.Onun için cok uygun bu gitar modeli şimdi pipis adlı kullanıcını gitarını kore yapımı olması cok büyük avantaj ve dezavantaj olarakda o boyanın kalkması ama benim için o kadar kozmetik sorunu önemlşi değil ve öğrenci olduğum için sehir içi elden alabilirim ve bulabildiğim kadarıyla 500 en düşük yada 450 sadece gitar için ve onlarda endonezya malı tabikide araştırmayı bırakmadım.Bu arada ilgilendiğiniz için tek tek teşekkür ederim :)
 
Geri
Üst