Zoom G9.2tt Twin Tube Guitar Effects Console

Orası öyle zevk meselesi, her alana da her ikisi de hayırlı olsun. Konserler için çok iyi ürünler bunlar.

Alınmak yok yalnız bir önemli teknik konuyu açıklamak isterim:

Stüdyoda yüksek kalitede kayıt yapmaya iş gelince arada bir fark oluyor o kadar :

GT10: 24bit, 44.1 Khz sampling rate (CD ses formatı 16bit 44.1KHz dir, DVDler 24bit 48 Khz dir)
G9.2tt: 32bit 96 KHz samplling rate. Bu kayıtlarda ciddi fark demek. Zaten profesyonel kayıtlarda en az 24 bit 48 KHz, ya da benim rock albüm kayıtlarında seçimim 32 bit float 96 KHz dir, tam oturuyor.

Herkese prosesörü hayırlı keyifli olsun :p
 
Zoom un tonları ve tüplerin sıcaklığı çok güzel yalnız midi olarak bilgisayara bağlasam bile, clean kanalda preamp olarak kullanarak amfiye girsem veya direk kendi drive ları ile amfiye girsem bile ne yaparsam yapayım sert tonlarda hep bir kumlu ses alıyorum bu alette. Dimarzio activator manyetikli ibanezle, EMG81-86 manyetikli esp ile , fender stratla ve seymour duncan manyetikli washburn ümle denedim. Yine de bu kumlu sesten kurtulabilmiş değilim. EQ ayarlarından basları sonuna kadar kapatsam bile biraz kumlu ses geliyor. ZNR ile oynadım hatta kapattım, gürültü çok artmasına rağmen kumlu ses biraz azaldı.

Nasıl bir ayar veya nereleriyle oynamamı tavsiye edersiniz ?

teşekkürler
 
MIDI derken USB girişi mi yoksa direkt MIDI mi diyosun? Çünkü direkt MIDI diyorsan zaten cihazdan ses çıkmaz, sadece bilgi gönderir. O MIDI bağlantısı da sadece setupları PCne, PCdekileri de Zoom'a aktarmaya yarar. USB den girişi kastediyorsan o zaman direkt ses alacağın ve Zoomu kullancağın moddasın demektir ki bu sefer dediğine geliyor:

Tüpler gerçekte de zaten gain bazlı çalışır. O yüzden tüplere yük bindirdiğinde o kumlu ses dediğin gain olması normaldir, amaç ta budur. Eğer aradığın elektrik akustik ton ise tüpleri ve boostu kaldırman ve amfi simlerindeki tonlara bakman gerekir. Yani tüplerde hata yok, AC Sim moduna geçip tüpleri maksimum yüzde 50 ye kadar açarsan kumlu ses kalkacaktır.

Örnek: Ben bir amfi simi açıp onun gainini sıfıa indirip tüplerin boostlarını full yaptığımda harika distortion tonu alıyorum. Yani tüpler zaten o bahsettiğin gaini vermek üzere yapılmıştır.
 
Abi selam yanıt için teşekkürler,

Aslında o gain güzel de palm mute la ritm çalarken gıcık bir ses yapıyor hani ben vuruşu bitirdiğimde de arkada o kumluluk devam ediyor delay gibi.

Midi yanlış olmuş evet usb den giriyorum bilgisayara. Tüplerin boostları sondayken tüplerin ayarları nasıl yapıyorsun ?
 
Ben şöyle kullanıyorum:

ACCELERATOR bölümünde: tüp %50, solidstate %50-60 gibi
ENERGIZER bölümünde: tube %50, boost %100.. yallaaahhh!!! :p

o bahsettiğin kumlanma sesi bazı amfi simlerinde oluyor çünkü o amfi simulasyonunun tonu itibariyle bazı frekansları baskın oluyor. Ayrıca bu gibi durumlarda compressorun sensitivitysini bayağı azalt.
 
bu aletin 2. versiyonları olduğunu duydum kullanan arkadaşlardan bir kaçı yok öyle bir sey dedi bu konuda bilgisi olan varmı? ayrıca merak ettiğim bu alette kayıt özelliği, davul ritim özelliği varmıdır?
 
G2.1Nu

Bu prosesör yenimi çıktı? Daha önce görmemiştim. Bayağı da bir özellik de varmış. Rythm machine, looper vb. Ama en çok ufacık alete dana kadar Lcd ekran koymuşlar ona bayıldım. Tilt oluyorum öyle 2 digit led ekranlara. Fiyatı da yurtdışında ucuzmuş. 199-USD gibi birşey.

http://www.zoom.co.jp/english/products/g2nu/

g2nu_img01.jpg
 
Bayağı merak ettim, direkt çıkışını da (mixer, ses kartı, Pa) optimize etmişler, demekki diğer modellerden daha da iyi bir direct outu olacak. Belli ki home recording olayında iddialı olacak bu alet. Ne yazıkki çok yeni olduğu için youtube da falan ses örneği henüz yok. Arasıra takip edeceğim youtube dan.

Bu arada üzerindeki patchlerden 20 tanesini de Steve Vai yazmış bu da ilginçmiş.
 
DenizSayman demiş ki:
Kendi adaptörünü kullanıyorum. Lambaları yüksek voltajda çalıştırmak için ne yapmak gerek peki?
Bişey yapamazsın. Zaten bu yüzden lambalı amfilerde kullanılan iki yumrukluk trafolar yok processorlerde :) Dizayn itibariyle farklılar yani.

Amfilerde bu 12ax7 lambalar 300-350volt civarında plate voltajı ile çalışır, bu aletlerde ise 12v gibi çok düşük bir değerde çalışıyor. Bu kadar düşük gerilimlerde lambaların karakter olarak transistörlerden çok farkı kalmıyor. Grainy distortion karakterinin sebebi de bu, eğer lambalar overdrive için kullanılıyorsa.
 
Amfiye bağladığımda da yeterince güzel ses alamıyorum bir türlü.

clean kanalda eq ları flat hale getiriyorum. ama bir türlü hoşuma giden bir ton bulamadım.

Amfi ile kullanırken tüp ayarlarını nasıl yapıyorsunuz ? Gain ı 0 ladığımda bu sefer yeterince gain alamıyorum sadece tüplerden açarsam ton daha da kötü oluyor bilemedim ne yapsam
 
Atalay demiş ki:
Orası öyle zevk meselesi, her alana da her ikisi de hayırlı olsun. Konserler için çok iyi ürünler bunlar.

Alınmak yok yalnız bir önemli teknik konuyu açıklamak isterim:

Stüdyoda yüksek kalitede kayıt yapmaya iş gelince arada bir fark oluyor o kadar :

GT10: 24bit, 44.1 Khz sampling rate (CD ses formatı 16bit 44.1KHz dir, DVDler 24bit 48 Khz dir)
G9.2tt: 32bit 96 KHz samplling rate. Bu kayıtlarda ciddi fark demek. Zaten profesyonel kayıtlarda en az 24 bit 48 KHz, ya da benim rock albüm kayıtlarında seçimim 32 bit float 96 KHz dir, tam oturuyor.

abi ilk başta yazıcağını en sonda yazmışsın sabahtan beri yorumlarını okuyorumm :D kayıt olayına gelince akan sular durdu we gt-10 dan vaz geçmek üzereyim processorden cok fazla anlıyor deilim yeni yeni araştırmaya başladımm benim anlayamadığım G9 2tt de örnegin 30 snyelik bir riff calıp bunu kaydedip üzerine solo çalmak istiyorum. acaba çok şeymi istiyorum:D aletin herşeyini beğendim ama şu kayıt olayı kafayı yedirtti bana. yani kaç saniyelik bir kayıt yapıp üzerine çalabilirim? eger bunu bu alette yapamıyorsam hangi alette yapabilirim? lütfen yardım et:( günlerdir bu alete bakıyorum ve oyle bir ısındım kı alete anlatamam. eger kayıt yapamıyorsun dersen ne olur yavas yavas soyle çünkü yıkılırım:( bi kaç gün içinde karar vermek zorundayım abi cevap yazarsan çok sevinirim...
 
Yavaş yavaş söylüyorum.
Kayıt yapamazsın.
Rc-2 loop station alabilirsin.18 dakika calarsın.
Sonra o calmaya devam ederken g9 la solo atarsın
Fakat sana 1000liraya patlar bu sistem.
Boss gt10dan daha kaliteli bir sistem olacağına emin olabilirsin ama.
 
Geri
Üst