Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Solonor demiş ki:
peki bişey daha sormam gerekio, aradaki 2 gitaristin volume ünü nası ayarlıcaz, yani arada bi yerde sabitlemek gerekiyo, 2 mizin de aynı volume de çalabilmemiz için normalde yani. Onu nası yapcaz, arkasına bişey mi sıkıştırcaz pedalın :=)

bir de şimdi volume pedalı atıyorum yarısına kadar açınca sanki biraz gain azalıyo gibi geldi bana, biz death&doom çalıoruz yani hayvan gibi distortion a ihtiyacımız oluyo. nası yapacaz o işi?

pedalın diziminde hata var.Gitardan volume pedalına ardından da drive'a giderse distortion azalır tabi, eğer distortion pedalı kullanıyosanız volume pedalını distortiondan sonra bağlayacaksınız. Distortionu amfiden alıyorsanız amfinin loop'una girmeniz lazım volume pedalını
 
teşekkürler cakewalker...

peki şu soruma cevap verebilicek misin?

"peki bişey daha sormam gerekio, aradaki 2 gitaristin volume ünü nası ayarlıcaz, yani arada bi yerde sabitlemek gerekiyo, 2 mizin de aynı volume de çalabilmemiz için normalde yani. Onu nası yapcaz, arkasına bişey mi sıkıştırcaz pedalın "
 
rica ederim
vala onu kendiniz deneyeceksiniz çünkü ikiniz de aynı gitarları aynı pedalları aynı amfileri tamamen aynı ayarlarda kullansanız bile.amfilerin stüdyo içindeki konumları itibariyle,duyacağınız seviyeler farklı olur
 
Arkadaslar bu Drum Machineler fise oradan da direkt 15w bir amfiye girilebiliyor mu??

Ciddi sekilde bir tane edinmeyi dusunuyorum bunlardan max $200 civari birsey dusundum, tavsiye edebileceginiz var mi uygun fiyatli bisey? Ortalama birsey ariyorum profesyonel olmasina gerek yok..
 
HMM Peki mxr daha pahalıdır herhalde,bossun flanger fiyatı 205ytl,ibanezide bilmiyorum.boss korede yapılıyo,mxr ve ibanez pedallarının nerde yapıldığını biliyor musunuz acaba?
 
yeni bosslar genelde tayvanda yapılıyor, yanlış okumuş olma? gerçi boss gene boss gene sağlam gene iyi de, belirteyim dedim. mxrlar saf amerikan yapımıdır o yüzden pahalıdır, ibanezleri bilmiyorum ama eskileri japonyadır doğal olarak. belki yenilerde kore üretimi falan pedallar vardır.
 
doğru evet tayvanda yapılıyo.kore kalmış aklımda. yalnız bi de şöyle bi şey var boss un flanger ı hafif tremoloyada yarıyor galiba yoksa bütün flangerlarda var mı bu hafiften.
 
var.süresini ayarlarsan aynı sey olur.
flanger benim efektim olmazsa olmaz diyorsan al bir tane mxr ömürlük flanger ın olsun.modulasyon boss almamöaya calıs.
 
modulasyon işi yapan boss olarak ps3 alabilirsin. delay, chorus, ayarladınmıydı flanger ve de asıl özelliği -çok iyi olmasa da- pitch shifter. ben daha çok delay ve chorus için kullanıyorum. delayi uygun şekilde ayarlayarak flanger(uzay gemisi :p) benzeri bir efekt de alınabiliyor.
mxr ise amerikadan falan bulmanı tavsiye ederim pera müziğe o kadar (%100 kârlı) parayı gömmek kendini -afedersin ama- keriz gibi hissetmene sebep olabilir.
 
Arkadaşlar, bilen birileri varsa aşağıda yazdığım pedalların Türkiye fiyatlarını bana söyleyebilir mi?

MRX M-101 Phase 90
MRX EVH Eddie Van Halen Phase 90
MRX M-107 Phase 100
MRX KFK-1 Kerry King Ten Band Equalizer
MRX M-109 6-Band Graphic EQ

Teşekkürler şimdiden... :)
 
soulwalker demiş ki:
yalnız mxr marka flanger cidden çok pahalı.yani o paraya iki tane boss alınıyo.buna rağmen mxr mı diyorsunuz.
yut dısından getirtmeyi dene yada hepimizin yaptığı gibi maddiyat sıkıstırınca boss al gitsin :) muhasebeyi sen yapacaksın
 
Geri
Üst