Şimdi arasıra ben de bakıyorum Aliexpress ve Dghate gibi sitelere, ama şunu unutmamak lazım, alacağınız gitar 250 Usd + 50 dolar gibi kargo oluyor (Zaten kargo bedava ise aynı şeye geliyor). 300 Usd verdiniz diyelim gitara, kazasız belasız geldiğini varsayarsak ve de cilasında, bindinginde vs'inde kozmetik bir problemi olmadığını varsayarsak (Sap çeliği - truss rod konusunu hiç açmıyorum zaten), o gitarı adam edebilmek için bir sürü masraf yapmanız gerekecek. Öncelikle bir çift manyetik seti (En ucuz adam gibi Wilkinson alsanız 50 Usd +- kargo), yeni eşik 15Usd, köprü seti 50 Usd, akort kulakçığı 50Usd, elektronikler ve kablolama , knoblara da en ucuzundan 30 Usd desek toplamda 500 Usd geçmiş oluyoruz ve tamamen bir risk olayı. O parayı verdikten sonra gidip Schecter, Prs Se, Ltd'den güzel bir gitar alabilirsiniz.
Ama şöyle de bir durum var, eğer hali hazırda kaliteli gitarlarınız varsa ve şansınızı denemek istiyorsanız, piyango bileti alır gibi deneyebilirsiniz. Youtube'da gerçekten başarılı upgrade edilmiş taklit gitarlar var, hatta üretici ile iletişime geçip custom ürünler ürettirebiliyorsunuz (markasız yada klavye seçeneği farklı olan vs gibi). Özetle alacağınız gitar tek gitarınız olacaksa kesinlikle Aliexpress,Dh falan Çin çakmaları almayın.