Bas ve Ekipmanı hakkında herşey

• Konuyu açan Konuyu açan ares75
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Bass'imi yeniliyorum. 6 ay once basladim; Ibanez SRX305 (550YTL) almak istiyorum.

Amfi'mi yeniliyorum; Behringer BXL450A (400YTL) almak istiyorum.

Ne alirsam 0 alicam. Bunlar iyi secimler mi? Ya da ayni parayla baska bir marka-model almali miyim? Danismak icin kimsem yok; fikirlerinizi bekliyorum =)

wma200 demiş ki:
Metallic-Aga-Return demiş ki:
buy arada fender jazz bassların yaklasık fıyatlarını souluyebılecekler varmı özellikle 5 telliler olursa sevınıırm..

www.musiciansfriend.com adresine giriyoruz..
Burdaki fiyatlar dolar bazındadır...
Yöntem şu mesel 1275$ ise bir alet 1275x(3-4) yapıyoruz çıkan 3825-5100 sayılarının g.tüne YTL yazıp ceplerimizi kontrol ediyoruz...Ve talihimize sövüyoruz 😀

eheheh evt bende katılıyorum 🙂 sövme işinede daha alcak ne param ne de yetenegım var daha cok yenıyım 6 aylık bır adamım yanı ben yıllar sonra bu işten para kazanabılcek bır zamana gelırsem almak ıstıyorum oyle bır seyi yanı hakkını veremden bir fender jazz bass almanın amacı yok zaten 🙂

AlperA demiş ki:
Bass'imi yeniliyorum. 6 ay once basladim; Ibanez SRX305 (550YTL) almak istiyorum.

Amfi'mi yeniliyorum; Behringer BXL450A (400YTL) almak istiyorum.

Ne alirsam 0 alicam. Bunlar iyi secimler mi? Ya da ayni parayla baska bir marka-model almali miyim? Danismak icin kimsem yok; fikirlerinizi bekliyorum =)
ya bende senın gibi baya yeni bir bas gitaristim de benım duyumlarıma gore (sadece duydum bılmıyorum yani) türkiyedekı ibanez ler pek begenılmıyormus performansında pek hoşlanılmıyormus bana sanki onun yerine iyi bir washburn almak daha mantıklı gibi gelıyor ama zevk meselesi zaten bı yerde o gitar eger senı tamın edıcekse tonunu begendıysen harbi harbi iyiyse almaman için bir engel yok sanırım ama sadece tek gıtar deneyıp görunusune aldanıpda alma elınden geldıgınce cok gitar dene bence...

abi aslında bak orda 500 dolarada bır fender 5 telli var v(standart) onun marcus miller modelındekı renklerınde olanıda benım işimi görur aslında ılerde 🙂 zaten beni öldüren fenderin tonun yanında o dogal renklı hali hani şu dogal renk üstüne siyah pickguard hali ölüyorum o görunuse ya varmı ole gıtar laaayn 🙂 efkarlandım yıne 🙂

Sövün canım....Ama içinizden...
Sevgili Kardeşlerim
Eğer pop,fusion,hard olmayacak şekilde rock yapan bir grupta çalıyorsanız benim size tavsiye yamaha gitarlar olacaktır...
Ben Yamahanın RBX 775,BB614,TRB6JP modellerini kullanıyorum ve hiç bir marka,modelde bu hazzı alamıyorum.
Ama sevgili kardeşimin dediği gibi sen seviyosan...Yapılan müziğe uyumun yanı sıra bire ton benğenme meselesi vardır ki o konuya girilirse çıkılmaz,girilmeside saçmadır zaten

Saygı Sevgi Sulh wma200

selam beyler ben bu siteye yeni katıLdım trabzonda okuyorum...ßen bass gitara başlıcam burda bikaç kişiye danıştım bana cort action bas ı önerdiler yeni başlangıç ne dersiniz..?size danışmam lazım..Bide ben kendime fazla güvenemiyorum sayılır yardım!!!

ya baba başlangıç için aldıgın gitar cok önemli degıl başlıngıc için alacagın gitarda öenmli olan ton degıl klavye rahatlıgıdır yanı bu yuzden markalrda asılı kalma ha bu demek degıldırkı bozuk gıtar alsamda olur hyr tabıkı cunku bı yandan tonları seslerıde dogru tanıman lazım yanı bunu başkası degıl sadece sne kara verrırsın ne alacagına klavyesınde rahat edıyorsan git al derım...

son anda keskin bir U dönüşüyle bas gitar çalmaya karar verdim ve squier standard jazz almayı düşünüyorum,nedir artıları eksileri,ayrıca acaba alete yazık olur mu,ne dersiniz?

ya ben 2 senedir bass çalıyorum ama bu efekt pedalları hakkında hiç bir bilgim yok 😢 ayrıca piyasada 50-60 wattlık anfilerin fiyatları hakkında biri bana bilgi verebilir mi?

emptyspiral demiş ki:
son anda keskin bir U dönüşüyle bas gitar çalmaya karar verdim ve squier standard jazz almayı düşünüyorum,nedir artıları eksileri,ayrıca acaba alete yazık olur mu,ne dersiniz?

squier standart jazz bass alcaksan kesinlikle sıfırını alma eski üretimleri( 95 den önce ) şu anda üretilen meksika fenderlerden daha iyi işçiliğe sahip eğer yok ben illede sıfırını alcam diyosan mutlaka bi bilenle git almaya çünkü bi squier çok iyi çıkabilirken bir diğeri çok kötü çıkabiliyor. eğer iyi bi squier bulursan bundan sonraki ilk hedefin 200 YTL daha biriktirip o alete dimarziyo ultra jazz manyetiği takmandır bu sayede çoğu fenderden daha iyi bi sounda kavuşabilirsin :roll:

yussuf demiş ki:
ya ben 2 senedir bass çalıyorum ama bu efekt pedalları hakkında hiç bir bilgim yok 😢 ayrıca piyasada 50-60 wattlık anfilerin fiyatları hakkında biri bana bilgi verebilir mi?

bende efek olayıyla uğraşıyorum bass gitarda ve biraz karışık bir iş çözmesi uzun zaman alabiliyor digitech veya bossun sayfasına girip ordan pedal demolarını dinlersen efekler hakkında (neyin ne işe yaradığı hakkında ) epey bi bilgilenebilirsin 🙂

cnyt demiş ki:
selam beyler ben bu siteye yeni katıLdım trabzonda okuyorum...ßen bass gitara başlıcam burda bikaç kişiye danıştım bana cort action bas ı önerdiler yeni başlangıç ne dersiniz..?size danışmam lazım..Bide ben kendime fazla güvenemiyorum sayılır yardım!!!

benimde ilk gitarım corttu fakat cort yerine güzel bi sx alırsan seni daha çok götürebilir 🙂

yahu aslında bu efekt aletleri ne kadar gerekli ki?
bence bass gitarı o insanı rahatlatan sesine dışarıdan bi müdahalede bulunmak ne kadar doğru? mesela wah pedalı denen dalga ne işe yarar,ne tür müzikte kullanılır anlamış değilim!!!!!!!!!
zaten insan cort pj ve sound...bilmemne anfiyle bi odaya tıkılıp kalınca herşeyi kötülemekten kendini alamıyo!!!!!!!!! :?

Geri