Boss Gt-8

kenny demiş ki:
Merhabalar, gt8 imde oyle bir distortion tonu yazmak istiyorumki

-saglam guclu ve dolu dolu olucak
-screamleri rahatca ve artikule etmeden yamultmadan verecek
-mute lu calımlarda da guclu olacak.
-yaklasık olarak John petruccinin tonunu aramaktayım.nitekim en yakın rectifier larla oluyor ama onlardada screamlerde artikulasyon oluyor.cok gainli oluncada cok fazla bızlıyo .(cok kotu anlattım biliyorum insallah anlamıssınızdır )

Nası bir kombinasyon yapmalıyım. Clean anfi secip ustune od yada ds koyma olayı nasıl en verimli şekilde yapılır ?

Tesekkurler

hocam şunu bi dene istersen.benim kendi yazdığım bir ton.ben kulaklık kullanıyorum.bu ton anfiden çok etkileniyo.hiç bir studyoda kulaklıktaki gibi bu tonu alamadım.sende kulaklık ve mixere direk girme yolunu kullanıyosan işe yarar sanırım.yada al bi anfinle dene belki seninkinde tutar.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.😀

http://rapidshare.de/files/9825351/SP.syx.html

merhaba melih dostum valla birtürlü ton yazamadım🙂 ne yapacağımı bilmiyorum gönderdiğin patchleri açtım ama kafam cok karıştı neyin nerde olduğunu bulmak biraz zor oluyor.yani anlıyacağın ton yükleyemedim🙁ne yapmalıyım.yardımlarını bekliyorum teşekkürler...

murat_72 demiş ki:
merhaba melih dostum valla birtürlü ton yazamadım🙂 ne yapacağımı bilmiyorum gönderdiğin patchleri açtım ama kafam cok karıştı neyin nerde olduğunu bulmak biraz zor oluyor.yani anlıyacağın ton yükleyemedim🙁ne yapmalıyım.yardımlarını bekliyorum teşekkürler...

abi bu konuda bneim yapabileceğim şey üzgünüm biraz sınırlı.aletin başında çok zaman geçirmeniz gerekiyo.ben eylülde aldım.4 aydır her gün en az 2 saat bu aleti kurcalıyorum.gitar çalmaktan çok gt-8 ile oynar oldum.ama insan anca öyle öğreniyo.yani yapcak bişey yok.zaman geçirceksin.sanırım yapmadığın şey şu; editörden neyi kaça yazcağını anlamışsında onu gt-8 e yazamıyorsun.çünkü yerlerini bulamadığını söylüyorsun.eğer böyleyse yapcak tek şey yukarda yazdıklarım.yada kablo alıp benim gönderdiklerimi kablo ile atcaksın direk.ama bu hazıra alışmak olur.ne yaparsan yap başında çok zaman geçir.en başta söylemiştim sana.gt-8 den ton almak için çok zaman geçirmek lazım onla.onun için ton istiyosan pod al demiştim.madem aldın.artık zaman geçirmek vaktidir.😀 ilk başta beğendiğin bi ton bul küçük küçük değişiklikler yaparak en iisini yakalamaya uğraş sonra 0 dan yazmaya çalış vs.vs.başında uğraş kısacası.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.😀

melih dostum pedalı dediğin gibi kurcalamak lazım pod,a benzemiyor sanırım biraz karısık bir pedal ama buda boss gt 8 in nekadar kalite olduğunu gosteriyor ne yapalım kurcalıyacam artık sıfırdan ton yazarım sanırım bu daha iyi olucak istediğim tonlarıda zamanla alırım artık.kullandığım gitarda iyi ibanez edr 470 ex .yinede yardımların için teşekkürler melih takıldığım yerlerde sana danışırım görüşürüz.

murat_72 demiş ki:
melih dostum pedalı dediğin gibi kurcalamak lazım pod,a benzemiyor sanırım biraz karısık bir pedal ama buda boss gt 8 in ne kadar kalite olduğunu gosteriyor..!
Hahahahahaa

allah mustahakini versin emi !
😆

-Lan melih
-Efendim abi ?
-lan ben bu pedallan oynadim ama bi .ok anlamadim herhalde cok iyi ondan anlamadim.
-Evet abi cok iyi tespit helal olsun
-Tabi olm dur ben simdi harmony-central da da yazayim.
-yaz Abi tabi vatandaslik borcu.
-Tabi olm adamlar kaziklanmasin.

Ufak bir eglence umarim kizmazsiniz.. 😉

akadaşlar,bende boss ds-1 distortion var.onun yanına da gt-8 bağlamak istiyorum.bu sayede bahsedilen gt-8 in drive sorunu azaltabilir mi(nasıl bir sorun olabilir ki boss ta onu da kabul edemiyorum 😀 ) yada nasıl bir etkisi olur.

bir de konserlerde amp. taşımak istemiyorum,gt-8 in pre-amp ları yeterli olur mu,direk mixere giricem bu set-up la.yoksa o konuda xt-xt live rakip tanımaz mı.yorumlarınızı bekliyorum.
teşekkürler..

_wzzy_ demiş ki:
akadaşlar,bende boss ds-1 distortion var.onun yanına da gt-8 bağlamak istiyorum.bu sayede bahsedilen gt-8 in drive sorunu azaltabilir mi(nasıl bir sorun olabilir ki boss ta onu da kabul edemiyorum 😀 ) yada nasıl bir etkisi olur.

bir de konserlerde amp. taşımak istemiyorum,gt-8 in pre-amp ları yeterli olur mu,direk mixere giricem bu set-up la.yoksa o konuda xt-xt live rakip tanımaz mı.yorumlarınızı bekliyorum.
teşekkürler..

yaa sorun denilen şey ayar sorunu abicim.gt-8 in drive sorunu var ı kabul etmiyorum.kendi üstünde gelen presetler biraz ham.ama iyi ayarlarla çok güzel tonlar elde ediliyo.ve bende anfisiz kullanıyorum.gittiğim yerlerdede direk mixere giriyorum.ds-1 ide bağlarsın.ama bence gerek yok.zaten aletin içinde ds-1 in seslerini veren distortion var.😀

abi bu kısım genel bi eleştiri sana değil😀

yani hep diyorum çok zaman harcamak gerekli başında.eğer ii tonlar çıkmasaydı bu kadar satılırmıydı.biraz mantıklı düşünün.yani bir de şu durumdan sıkıldım ben kendi adıma.alıyosunuz aleti.alır almaz aa bu çok karışık.yada alır almaz hemen güzel tonlar çıkarmaya uğraşıyosuz.emeklemeden koşmaya çalışmayın :!: yani gt-8 de alsan xt live de alsan hangi efect nerde kullanılır etkisi nedir parametreleri nedir bilmezseniz ton mon yazmak hayaldir zaten bütün prosesörlerde.aletin başına oturmadan bütün efectleri kavramış olmalısınız.ayrıca başında bol zaman geçirmelisiniz.yani çok adam gördüm ben bunu beceremedim.yada bu alet kötü tonları kötü diye satan :!: ben hep aceba diyorum bunlara :?: abi sen gain in basın tizin distortion ın boostun flangerın tremolanın vs.vs. etkisini bilmezsen tabii sana let kötü gelir.ben ilk aldığım gün 7 saat başından kalkmadım.ve bütün menuleri ıncık cıncık neyin nerde olduğunu öğrenmiştim.ynai biraz kaba bi tabii olcak ama kafayı kullanın dostlarım :!: yani bu aleti aldım benim işim bitti bu bana bütün tonları sağlar matığını bırakın.oturun başına öğrenin ya.okuyun biraz.kitapçığı var.benim ingilizcem yok o yüzden kurcalayarak öğrendim.ama ingilizceniz varsa okuyun.yoksa kurcalayın.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.😀

melih dostum dediklerine aynen katılıyorum bende anfi kullanmıyorum direk mixsere bağlıyorum ama bıraz kurcaladım sanırım boss gt 8 ilk aldığımda biraz tuaf gelmişti bir önceki pedalımı aradım fakat biraz zaman isteyen bir pedal.gecen bir ton elde ettim harika kurcaladınmı oluyo!yani bencede boss gt 8,le zaman gecirmek lazım 😀 ondan sonra istediğin tonları yakalarsın.

SORU

merhaba benim bir iki tane sorum olucak

1-fender stratocaster abd gitar,boss gt8 prosesor,fender princeton 65 wat abd anfi ekipmanlarını kullanıyorum bu ekipmanlarla en iyi bağlantıyı nasıl yapabilirim?anfinin üzerinde input,food swich,head phone,preamp out,power amp in portları var bu portlarla 4 kablo bağlantısı yapabilir miyim,ya da yapmalı mıyım,bunun bana ne gibi faydası olur. yada nasıl bir bağlantı yapmalıyım
2-kullandığım fenderde açık 3adet single manyetik var ve fender kullanıcılarının bildiği üzere bu manyetikler en üst,orta ve en alt kanalda dip gürültüsü yapıyor kullandığım ekipmanlarla bu dip gürültüsünü nasıl engelleyebilirim?gürültüsüz saund için lespaul almayı bile düşünüyorum ama vereceğim paralar aklıma gelince içim gidiyor.Tek ümidim gt8 de dip gürültüsü olmayan ya da çok az olan bir distortion tonu elde edebilmek gürültü yapmayan,sustain i yüksek olan ve çok sert olmayan bir distortion tonu yakalamaya çalışıyorum bu konuda bana önerebileceğiniz patch ler ya da tavsiyeler var mı?Bana yardım ederseniz sevinirim🙂

Re: SORU

ESER13 demiş ki:

1-fender stratocaster abd gitar,boss gt8 prosesor,fender princeton 65 wat abd anfi ekipmanlarını kullanıyorum bu ekipmanlarla en iyi bağlantıyı nasıl yapabilirim?anfinin üzerinde input,food swich,head phone,preamp out,power amp in portları var bu portlarla 4 kablo bağlantısı yapabilir miyim,ya da yapmalı mıyım,bunun bana ne gibi faydası olur. yada nasıl bir bağlantı yapmalıyım
2-kullandığım fenderde açık 3adet single manyetik var ve fender kullanıcılarının bildiği üzere bu manyetikler en üst,orta ve en alt kanalda dip gürültüsü yapıyor kullandığım ekipmanlarla bu dip gürültüsünü nasıl engelleyebilirim?gürültüsüz saund için lespaul almayı bile düşünüyorum ama vereceğim paralar aklıma gelince içim gidiyor.Tek ümidim gt8 de dip gürültüsü olmayan ya da çok az olan bir distortion tonu elde edebilmek gürültü yapmayan,sustain i yüksek olan ve çok sert olmayan bir distortion tonu yakalamaya çalışıyorum bu konuda bana önerebileceğiniz patch ler ya da tavsiyeler var mı?Bana yardım ederseniz sevinirim🙂

bu konuda söyleyebileceğim 4 kablo bağlantısı yaparsın yapmasına.ama4 kablo metodu amfinin preampını gt-8 in sıralamasında nereye geleceğini belirler.eğer böyle bişeyle kullanmayacaksan hiç gerek yok.

ikinci soruna gelirsek.şimdi bneim gitarımın orta manyetiği single hiç dip gürültüsüz tonda bile o manyetiğe aldığım zaman biraz dip gürültüsü yapıyor ne yazıkki.istediğin tonu yazmak için compresör kullanabilirsin.sert olmasın ton demişsin.bunun içinde aletin preampını kullanıyorusan clean anfiye al.direk anfinin preampından kullanıyosan o zamanda onu clean bi tona al.distrotion seçeneklerinden az distorionla bi ton aç.

bence gitarını değiştirmene gerek yok.yani dip gürültüsü yapıyo diyeabd yapımı strat satılmaz.eğer çok rahatsızsan bi tane litte 59 single görünümlü humbacker alırsın.gürültü falan kalmaz.hatta istersen bi tanede necke koyarsın 2 hum 1 single gitarın olur.tabii tonların değişir.yani tarzın ne bilmiyorum ama hard rock falan yapıyorsan bu konfigürasyon güzel olur.😀 kib.kolay gelsin.müzikle kalın.😀

abi ben bu aletlerin neden ikinci eli olduğunu merak ediyorum çok fazla satan var gt8 ide pod xt live ı da millet düşünmeden alıp sonra pişman mı oluyor yada analoğun yerini hiç bişey tutmaz söylemimi devreye giriyor anlamadım

blues_rock demiş ki:
abi ben bu aletlerin neden ikinci eli olduğunu merak ediyorum çok fazla satan var gt8 ide pod xt live ı da millet düşünmeden alıp sonra pişman mı oluyor yada analoğun yerini hiç bişey tutmaz söylemimi devreye giriyor anlamadım

yukarda yaptığım bi açıklamada bunun sebebi vardı aslında.insnalar bunun aldıklarında süper gitarist olacaklarını düşünüyorlar.yada bunu alıp anfiye bağladın mı herşey bitcek mükemmel tonları olcak diye düşünüyorlar.ama işin iç yüzü öyle değil.alet biraz karışık.başında zaman geçirmek gerekiyo.kimileri bunu yapmıyo.sonrada bu güzel değil diyo yada çok karışık ben kullanamadım diyo satıyolar.olay budur bence.kib.koaly gelsin.müzikle kalın.😀

merhaba arkdaşalr
benim bir sorum daha olacaktı:
bu gt-8 in ses kayıt özelliği var mı,yani çalarken birkaç sn. de olsa gitarın sesini kayıt edebiliyor muyuz?bir de geçen msj.da bahsetmeyi unutmuşum,benim gitarım eski bir model cort marka gitar(2550 modeli hatırlayanlar için 🙂 )bu gitarla mixere amfisiz bağladığımda,gitarımdan gt-8 in pre-amp larıyla mı daha iyi verim alırım yoksa bu konuda podxt live bana daha yardımcı olur?pre-amp verimi benim için önemli onu da belirteyim.arkasından efektler,sanki xt live dan kofti efektler çıkıyormuş gibi bir izlenime kapıldım da yorumları okuyunca :?:drive meselesi zaten kafama yatmıştı bir önceki mesajlaşmada.ne yapmalıyım arkadaşlar... (sakın onun yerine yeni bi gitar al demeyin :? planlarım bu sırada gitmemi gerektirdi 🙁 )
😀 bir de son bir soru...
gt-8 deki bu patch olayı birden çok efekt kombinasyonunu mu kastediyor?
gt-8 e en fazla kaç patch yükleyebiliyoruz?

sık sık nete giremediğim için bu kadar çok soru birikti.uzattıysam kusra bakmayın.yanıtlar için herkese şimdiden teşekkürler.iyi seneler...

Re: SORU

melihbozkurt84 demiş ki:
ESER13 demiş ki:

bu konuda söyleyebileceğim 4 kablo bağlantısı yaparsın yapmasına.ama4 kablo metodu amfinin preampını gt-8 in sıralamasında nereye geleceğini belirler.eğer böyle bişeyle kullanmayacaksan hiç gerek yok.

ikinci soruna gelirsek.şimdi bneim gitarımın orta manyetiği single hiç dip gürültüsüz tonda bile o manyetiğe aldığım zaman biraz dip gürültüsü yapıyor ne yazıkki.istediğin tonu yazmak için compresör kullanabilirsin.sert olmasın ton demişsin.bunun içinde aletin preampını kullanıyorusan clean anfiye al.direk anfinin preampından kullanıyosan o zamanda onu clean bi tona al.distrotion seçeneklerinden az distorionla bi ton aç.

bence gitarını değiştirmene gerek yok.yani dip gürültüsü yapıyo diyeabd yapımı strat satılmaz.eğer çok rahatsızsan bi tane litte 59 single görünümlü humbacker alırsın.gürültü falan kalmaz.hatta istersen bi tanede necke koyarsın 2 hum 1 single gitarın olur.tabii tonların değişir.yani tarzın ne bilmiyorum ama hard rock falan yapıyorsan bu konfigürasyon güzel olur.😀 kib.kolay gelsin.müzikle kalın.😀

Melih bir sorum daha olucak buraya yazdığım mesajlardan sonra gt8 i anfi nin power amp in girişine bağladım ve yazdığım kayıtlı tonların sesi çok daha güzel gelmeye başladı artık gt8 i sürekli power amp in girişine bağlamayı düşünüyorum sanırım bu şekilde anfinin üzerindeki bass tiz vs.etkisiz oluyor bunun için gt8 de hangi ayarlamaları yapmam gerek gt8 deki output select ve loop kısımlarında hangi düzenlemeleri yapmalıyım.Preamp dediğiniz şey nedir ne işe yarar bunla ilgili gt8de düzenleme yapmalımıyım?Genellikle clean ritim ,clean blues ve distortion tonlarını kullanıyorum.Sizce bu 3 ton arasındaki ses farkı kaç desibel olmalı.Birde benim ses kartımda midi çıkış portu yok tonları simulatorden bakarak elle yazmak ise çok zaman alıyor bir usb-midi kablosu almam lazım.Bu kabloyu online olarak satan bi adresi bilen arkadaşlar buraya msj atarlarsa sevinirim.Çünkü bu kablo benim ikamet ettiğim ilde yok diğer illerde bulunmasıda çok zor. Teşekkür ederim.

hocam şimdi preamp anfinin yada her hangi bi aletin bu bas tiz mid. gibi ayarlartının bulunduğu kısım diye tanımlayabiliriz.eğer sen gt-8 in pre-ampını kullanıyosan anfininkini kullanmak istemiyosan power amp girişini kullanırsın.böylece gt-8 de yazdığın tonlara daha yakın yonlar oluşur.out put danda ben line oalrak seçiyorum daha güzle sonuç veriyo.eğer tek kablo ile bağlıyosan zaten looopda dıraya koyma şansın yok.onu 4 kablo metodu ile yapıyorsun.ben hiç denemedim 4 kablo metodunu.tonlar arasında ses farkınıda 3 seste aynı olmalı.özellikle sahnede presetler arası ses farkı büyük sorun yaratır.usb-midi converterde nerde var bilmiyorum açıkcası.bilen varsa yazsın.kib.kolay gelsin.müzikle kalın.😀

_wzzy_ demiş ki:
merhaba arkdaşalr
benim bir sorum daha olacaktı:
bu gt-8 in ses kayıt özelliği var mı,yani çalarken birkaç sn. de olsa gitarın sesini kayıt edebiliyor muyuz?bir de geçen msj.da bahsetmeyi unutmuşum,benim gitarım eski bir model cort marka gitar(2550 modeli hatırlayanlar için 🙂 )bu gitarla mixere amfisiz bağladığımda,gitarımdan gt-8 in pre-amp larıyla mı daha iyi verim alırım yoksa bu konuda podxt live bana daha yardımcı olur?pre-amp verimi benim için önemli onu da belirteyim.arkasından efektler,sanki xt live dan kofti efektler çıkıyormuş gibi bir izlenime kapıldım da yorumları okuyunca :?:drive meselesi zaten kafama yatmıştı bir önceki mesajlaşmada.ne yapmalıyım arkadaşlar... (sakın onun yerine yeni bi gitar al demeyin :? planlarım bu sırada gitmemi gerektirdi 🙁 )
😀 bir de son bir soru...
gt-8 deki bu patch olayı birden çok efekt kombinasyonunu mu kastediyor?
gt-8 e en fazla kaç patch yükleyebiliyoruz?

sık sık nete giremediğim için bu kadar çok soru birikti.uzattıysam kusra bakmayın.yanıtlar için herkese şimdiden teşekkürler.iyi seneler...

abi pod/gt-8 tercih meselesi yani efecet istiyosan gt-8 alcaksın.yok drivelar ii olsun gerisi boş dersen o zaman pod alcaksın.çok konuşuldu bu.ama bu şekilde işte.

gt-8de kayıt özelliği yok.bu özellik sadece gnx serisi digitechlerde var diye biliyorum

son sorunun cevabı ise toplamda 340 tane preset var.bunların 140 tanesinin üzerinde oynama yapabiliyosun.geri kalan 200 tanesi fabrika çıkşı sabit.ama örneğin ben toplamda anca 20 tanesini kullanıyorum.ki ben çok bile kullanıyorum.herkes 4-5 tane anca kullanıyo.😀 kib.kolay gelsin.müzikle kalın.😀

arkadaslar ben korg ax300g almak uzereyken son anda vazgecip gt-8 almaya karar verdim ama yinede öncelikle demo soundlarını incelemek istiyorum... ama verilen linkler hep www.bossgtcentral.com uzerinden ve www.bossgtcentral.com kapanmis ve demo soundlara ulasilamiyor.. gt-8 in örnek seslerini bulabileceğim başka biryer var mı acaba..? :?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim..
İyi çalışmalar... 🙂

Geri