ESER13 demiş ki:
merhaba benim bir iki tane sorum olucak
1-fender stratocaster abd gitar,boss gt8 prosesor,fender princeton 65 wat abd anfi ekipmanlarını kullanıyorum bu ekipmanlarla en iyi bağlantıyı nasıl yapabilirim?anfinin üzerinde input,food swich,head phone,preamp out,power amp in portları var bu portlarla 4 kablo bağlantısı yapabilir miyim,ya da yapmalı mıyım,bunun bana ne gibi faydası olur. yada nasıl bir bağlantı yapmalıyım
2-kullandığım fenderde açık 3adet single manyetik var ve fender kullanıcılarının bildiği üzere bu manyetikler en üst,orta ve en alt kanalda dip gürültüsü yapıyor kullandığım ekipmanlarla bu dip gürültüsünü nasıl engelleyebilirim?gürültüsüz saund için lespaul almayı bile düşünüyorum ama vereceğim paralar aklıma gelince içim gidiyor.Tek ümidim gt8 de dip gürültüsü olmayan ya da çok az olan bir distortion tonu elde edebilmek gürültü yapmayan,sustain i yüksek olan ve çok sert olmayan bir distortion tonu yakalamaya çalışıyorum bu konuda bana önerebileceğiniz patch ler ya da tavsiyeler var mı?Bana yardım ederseniz sevinirim🙂
bu konuda söyleyebileceğim 4 kablo bağlantısı yaparsın yapmasına.ama4 kablo metodu amfinin preampını gt-8 in sıralamasında nereye geleceğini belirler.eğer böyle bişeyle kullanmayacaksan hiç gerek yok.
ikinci soruna gelirsek.şimdi bneim gitarımın orta manyetiği single hiç dip gürültüsüz tonda bile o manyetiğe aldığım zaman biraz dip gürültüsü yapıyor ne yazıkki.istediğin tonu yazmak için compresör kullanabilirsin.sert olmasın ton demişsin.bunun içinde aletin preampını kullanıyorusan clean anfiye al.direk anfinin preampından kullanıyosan o zamanda onu clean bi tona al.distrotion seçeneklerinden az distorionla bi ton aç.
bence gitarını değiştirmene gerek yok.yani dip gürültüsü yapıyo diyeabd yapımı strat satılmaz.eğer çok rahatsızsan bi tane litte 59 single görünümlü humbacker alırsın.gürültü falan kalmaz.hatta istersen bi tanede necke koyarsın 2 hum 1 single gitarın olur.tabii tonların değişir.yani tarzın ne bilmiyorum ama hard rock falan yapıyorsan bu konfigürasyon güzel olur.
😀 kib.kolay gelsin.müzikle kalın.
😀