Çalar Saat

KİM NE DERSE DESİN ADI GEÇEN İKİ GRUPTA YAPTIKLARI İŞTE ÇOK İYİLER. İYİ OLMASALARDI ZATEN ŞUAN BULUNDUKLARI YERDE OLMAZDI. KENDİ FİKRİMİ SÖYLEMEK İSTİYORUM: ONLAR İSTER TÜRKÜ ÇALSIN İSTER ARABESK YADA OYUN HAVASI HİÇ FARKETMEZ.SONUÇTA BUNLARI ÇALARKEN KENDİLERİDEN BİRŞEYLER KATIYORLAR VE BU İNSANLARIN EÐLENMESİNE YETİYOR. ONLARDA BU YETENEK OLDUKTAN SONRA ONLARDAN ÇIKAN HER ŞARKI DİNLENİR...BEÐENMEYEN YADA TARZIM DEÐİL DİYEN GELMESİN.KİMSEYİ ZORLA KOLUNDAN TUTUP SOKMUYORLAR O BARLARA.BENDEN BUKADAR. GÖRKEM VE SONER BENCE KONUYU ÇOK İYİ AÇIKLAMIŞLAR.TEBRİKLER.NERDE YAŞADIÐIMIZI UNUTMAYALIM🙂

soner cim diledigin gibi yaz...ne de olsa sayfa sayısının ne olursa olsun artması biz piyasa grupları için çok önemli 🙂 Biz her sayfadan sonra şampanya patlatıoruz burda 🙂 ehehe...

katalan sana katılmıyorum ben..zaten asıl tartışılan şey şu:ne çalarlarsa çalsınlar dinlerim mantığı..bu çok yanlış bence.evet kesinlikle çok iyi müzisyenler bunu hepimiz biliyoruz ve hiç bi zamanda tartışılan konu bu olmadı,olamaz da zaten..ayrıca kolundan tutup sokmuyorlar insanları onunda farkındayız ama rock bara gittiğinde rock müzik dinleyicisi olmayan bir çok tipin hatun götürme yada ortam yapma kaygısı içinde orda bulunuyor olması seni rahatsız etmiyor mu? ve yine söylüyorum bu adamlar çok iyi müzisyenler ve acaba başka şarkılar çalmak onlara daha çok keyif vermez miydi?terliğin söylediğine bu bağlamda katılıyorum..yani kitle farklı olsaydı bu işi yapan adamlar eminimki daha güzel parçalar çalarlardı..türk rock piyasası her anlamda kısır bir piyasa ve üretilenler birbirini tekrar ediyor bakıldığında çünkü dinleyicilerin büyük çoğunluğu bunu istiyor..arabesk bir toplumuz sonuçta..o yüzden ben türk rock dinlemekten keyif almıyorum ve yine o yüzden bir çok arabesk modlu şarkının coverlanmasıda beni tatmin etmiyor..ama ticari mekanlar olduğu için barlar ve insanlarda malum bakış açısına sahip olduklarından rock barlarda rock müzik dinleyemiyoruz..

arkadaşlarım...konunun bu kadar derin hatta daha da derin ele alınabileceğinin farkındayım...ama benim söylemeye çslıştığım şey, birilerinin başarılı, birilerinin başarısız olduğu değildir......

açıklamaya çalıştığım, ben bas ritimlerine konsantre olurken bir başkasının benim göğüslerime konsantre oluşu...bir şarkı üzerine tartışmak üzere birine yönelirken, bir başkasının bana beraber yemek yiğebilir miyiz diye yönelişi....

ben artık bir bara giderken başkalarının ağzıyla, tabi tam tersi düşünceyi kastederek "ortam nasıl" diye sormak istemiyorum....

ki kimsenin müzik kültürünü sınadığımda yok...sınamak veya sınanmak söz konusuysa zaten beni tanıyanı bende tanıyorum bu forumda....

bu fikrimi burdan dile getirmemin sebebi ise, çalarsaat in arkadaşlığını kazanmış olmam....ve rica ediyorum...çalarsaat ve diğer müzisyen arkadaşlardan....lütfen daha dikkatli olsanızda, yüz vermeseniz şu arkadaşlara.....çünkü herkese güler yüzle, iyi niyetle yaklaşılmıyo günümüzde maalesef...ve bar sahiplerine en yakın arkadaşlar sizlersiniz...bizim yerimize bi uyarıda bulunsanız şekerlerim....

bu yazı bütün kardeş gruplara.....hepinizi seviyoruz....

Arkadaşlar bar sahipleri sandıgınız gibi insanlar değiller....Repertuarlarımız ve çalacağımız şarkılar hakkında hiç bir zaman işimize karışmadılar ve de en ufak bir imada bile bulunmadılar....Bu konuda ve diğer konularda da çok bilinçliler aslında ...Çalınan şarkıları bizler belirliyoruz....Hatta fikirlerini sordugumuzda bile bizim karar vermemizin daha doğru olacagını söylüyorlar...Bara gelen insanların kızları rahatsız etmesinin sebepleri başka....Şarkılar değil...Türkçe çalmassak o insanların gelmeyeceğini düşünmek bence yanlış ama neyse artık bu konu kapansın ...cıvımamı engelliyor benim....ciddi ciddi 2 sayfadır çok ters bana 🙂

Bu arada Beri' deyiz bu akşam parti var herkesleri bekleriz...

silmarillion demiş ki:
katalan sana katılmıyorum ben..zaten asıl tartışılan şey şu:ne çalarlarsa çalsınlar dinlerim mantığı..bu çok yanlış bence.evet kesinlikle çok iyi müzisyenler bunu hepimiz biliyoruz ve hiç bi zamanda tartışılan konu bu olmadı,olamaz da zaten..ayrıca kolundan tutup sokmuyorlar insanları onunda farkındayız ama rock bara gittiğinde rock müzik dinleyicisi olmayan bir çok tipin hatun götürme yada ortam yapma kaygısı içinde orda bulunuyor olması seni rahatsız etmiyor mu? ve yine söylüyorum bu adamlar çok iyi müzisyenler ve acaba başka şarkılar çalmak onlara daha çok keyif vermez miydi?terliğin söylediğine bu bağlamda katılıyorum..yani kitle farklı olsaydı bu işi yapan adamlar eminimki daha güzel parçalar çalarlardı..türk rock piyasası her anlamda kısır bir piyasa ve üretilenler birbirini tekrar ediyor bakıldığında çünkü dinleyicilerin büyük çoğunluğu bunu istiyor..arabesk bir toplumuz sonuçta..o yüzden ben türk rock dinlemekten keyif almıyorum ve yine o yüzden bir çok arabesk modlu şarkının coverlanmasıda beni tatmin etmiyor..ama ticari mekanlar olduğu için barlar ve insanlarda malum bakış açısına sahip olduklarından rock barlarda rock müzik dinleyemiyoruz..

yazımda da söylemiştim yaşadığımız yer TÜRKİYE...HERKES BUNU ÇOK İYİ BİLİYOR Kİ,BU TÜR İNSANLARDAN BU ÜLKEDE ÇOK O KADAR ÇOKKİ.SEDECE BARDA DEÐİL YOLDA BİLE YÜRÜMEK ZOR ARTIK BAYANLAR İÇİN(Kİ BUDA AYRI BİR KONU)
ROCK MÜZİK DİNLEMEK İSTİYORUM DERKEN UMARIM KASTETTİÐİN YABANCI ROCK DEÐİLDİR. Kİ ÖYLEYSE BENCE BÖYLE BİR ZİHNİYET DE TÜRKÇE ŞARKILAR YAPANLARIN EMEÐİNE SAYGISIZLIK OLUR.
EÐER GERÇEKTEN SADECE ROCK MÜZİK YAPAN BİR BAR AÇILMIŞ OLSA O BARIN ÖMRÜ FAZLA UZUN SÜRMEZ.NEDENİ DE ORTADA.
DİÐER KONUYA GELELİM:NE ÇALARLARSA ÇALSINLAR DİNLERİM.ÖRNEK VEREYİM,MESELA İBRAHİM TATLISES NE YAPARSA YAPSIN KASETLERİ SATAR,YADA TARKAN,YADA SEZEN AKSU....ÇÜNKÜ İNSANLAR ARTIK ONLARIN NASIL İŞ YAPTIKLARINI BİLİYOR.YA DA ŞEBNEM FERAH SEVENLER BU İNSANLAR ARTIK KENDİLERİNİ BU İŞTE KANITLAMIŞLAR.MUTLAKA SEVMEDİÐİNİZ ŞARKILARI OLABİLİR.BENİM DE DEMEK İSTEDİÐİM ADI GEÇEN BU İKİ GRUP HANGİ ŞARKIYI SÖYLERLERSE SÖYLESİNLER(Kİ BURDAN KASTIM MÜZİK TÜRÜYDÜ TÜRKÜ,ROCK VS)BEN DİNLERİM.ÇÜNKÜ BU İKİ GRUP DA KENDİNİ KANITLAMIŞ İKİ GRUPTUR.SIRF BAZI KİŞİLERİN TARZINDA MÜZİK YAPMIYORLAR DİYE BENCE ELEŞTİRİLMEMELİ.BEN NASIL TARZINI SEVMEDİÐİM GRUPLARI DİNLEMİYORSAM YADA ONLARIN ÇIKTIÐI BARLARA GİTMİYORSAM,DİÐERLERİ DE BUNU YAPABİLİR...
BAR ORTAMLARI EVET İYİYE GİTMİYOR.AMA BUNDA SADECE ERKEKLERİN SUÇU YOK BENCE.GERÇİ BUNLAR DERİN KONULAR VE BU FORUMDA YERİ OLMADIÐINI DÜŞÜNÜYORUM.BAŞKA SÖYLEMEK İSTEDİÐİN VARSA Ö.M DEVAM EDERİZ.
NOT: BUNU EKLEMEDEN DURAMIYCAM,YAŞADIÐIMIZ YER;KIZLARIN OKULA MOTOSİKLETLE GİTTİKLERİ İÇİN VE GİYİMLERİNDEN DOLAYI ÖLÜM TEHTİDLERİ ALAN BİR YER....MAÐLASEF BÖYLE İNSANLAR OLDUÐU SÜRECE BAZI ŞEYLERİN OLMASI ZORRRRRRRRRRR....

Arkadaşlar özel mesaj da devam etmenize gerek yok, yeteri kadar şampanyamız var bizim 🙂 ehehe...

Ayrıca 50. sayfayı bulunca Çalar Saat havai fişek gösterileri düzenleyecek ve temsili milis kuvvetleri Çalar Saat' in foruma ilk ayak basışını canlandırcak....50.sayfaya ilk mesaj yazan kişiye de özel hediyelerimiz olacak.....

selamlar 😉
Tarz konusu bencede cok önemli zaten bunu herzaman savunmusumdur.Halada istediğimi tam yapabilmiş değilim çünkü bara gelenlerin çok müzik dinlediğini zannetmiyorum(istisnalar kaideyi bozmaz tabi)çunku turkçe çaliosun ohohohoho diye kopuyolar sona tarz bişey çaliim diyosun bakıyo kaliyo.. ve ben bundan çok rahatsizim.nese daral gelio bu konudan eğlenmenize bakin..ben artık şalteri kapıyorum programlara çikarken ve çok eğleniyorum saygilar..Bu arada tarz tarz diyonuz punk müzigide unutmayin...!
ALARM+ bugun partide görüşürüs BERİ DE 11:30 da sahnedeyis..
PUNKROCK GO ON.....! 😀

türkiyenin gerçekleri,kızlara asılan adamlar geyiği değil sorun bence..sorun olan o adamların izmir gibi bir yerde herhangi bir rock barda takılabiliyor olması ve hatta ve hatta gerçek rock yada punk ( 🙂 ) dinleyicisinin oraya gidemiyor olması...ve grupların en azından bir kısmının kendi çalmak istedikleri şarkıları çalamaması..çünkü dinleyiciler sürekli aynı şeyleri dinlemek istiyorlar ve bıkmıyorlar hatta mümkünse arabesk şarkıların coverları onları tatmin ediyor..böyle bir ortamda rock müzik dinlemek isteyen insanlar sıkılıyor tabikide...çünkü gruplar kendi tarzlarını çaldıklarında insanların büyük çoğunluğu rocktan anlamayan dinleyici olduğu için sıkılıyor mal mal etrafa bakıyor..böyle olunca gruplarda o enerjiyi(görkeme sevgiler) yakalamak için onların beklentilerini karşılayacak parçalar çalıyorlar ama bu parçalar rock yada punk dinleyicilerinin vede çalan müzisyenlerin müzik zevklerini yansıtmıyor..o yüzden bende bu gereksiz dinleyici kesiminin piyasadan yokolması yada en azından kendi tarzlarını bulmaları açısından tüm gruplar kendi tarzlarını çalsınlar diyorum..bir süre sonra bu müziği sevmeyen kesim ortadan kaybolur..rock barlarda rock müzik çalar..rock dinleyicileride rahat eder...müzisyenlerde daha mutlu olurlar diye düşünüyorum..bu bağlamda eleştirdiğim tek şey yanlış beklentileride çoğunluk olduklarından dolayı karşılama ihtiyacı hissetmeleri..çünkü sanıyorum ki o enerjiyi yakalayalım,bizim sevmediğimiz bir tarz olsada onu iyi yapalım insanlarda eğlensinler diye bakıyorlar olaya...ama ben rock barlarda gitar solosuda dinlensin istiyorum,türkçede çalınsın kesinlikle karşı değilim ama bu kadarda olmaz dedirtmeseler insanlara daha mantıklı olur..mavi sakalın şarkısını yıllardır dinlemekten bay geldi yemin ediyorum yaa 🙂

Ben bir hard rock dinleyicisi ve fanatiği olarak .... Seni kendime sakladım çalarken yada zalim çalarken kendimden geçiyorum...Aynı zamanda Sweat child of mine veya harder to breathe çalarken de kendimden geçiyorum...Bayan parçalar var ama onlar arabesk veya Türkçe diye değil, sürekli çalındığı için bayıyor...bu başka bir başlık...Sürekli aynı parçaları çalmak farklı bi konu ....

tamam o zaman görkem senin çaldığın parçalar senin tarzını yansıtıyorsa senin açından bir sorun yok demektir..buda aynı konuya dahil aslında ayrıca..çünkü bu bayan parçaları o insanlar eğlenmeye devam ettiği için çalıyorsunuz diye düşünüyorum..öyle değilse ve bayılmaktan ve baymaktan hoşlandığınız için çalıyorsanız o zaman hakikaten başka bir konu demektir...
sevgiler......

silmarillion demiş ki:
gruplar kendi tarzlarını çalsınlar diyorum..bir süre sonra bu müziği sevmeyen kesim ortadan kaybolur..🙂

DEMEK İSTEDİÐİN GRUPLAR KENDİ TARZLARINI ÇALMIYORLAR MI? PEKİ O ZAMAN NASIL OLUYORDA İSTEMEDİKLERİ ŞEYLERİ YAPIYORLAR?(ONU DA ANLAMADIMYA NEYSE)BEN GRUPLARI SEYREDERKEN BAYA Bİ KENDİLERİNDEN GEÇTİKLERİNİ GÖRÜYORUM.YOKSA BEN YANILIYORMUYUM? :roll: TÜRKÇE İNSANI NASIL BAYAR ONADA BİR ANLAM VEREMEDİM.TÜRKİYEDE TÜRKÇE ŞARKI SÖYLENMESİ BAYACAK BİR DURUMMU OLUŞTUROYOR 🙁 NEYSE OLAYI UZATMAYA GEREK YOK.HERKES İSTEDİÐİ MÜZİÐİ DİNLEMEKTE ÖZGÜRDÜR VE TABİ İSTEDİÐİ BARA GİTMEKTEDE ÖZGÜRDÜR(EN AZINDAN BÖYLE OLMASINI İSTİYORUZZZ)BENCE İNSAN SEÇEREK BARA ALINMASI BÜYÜK BİR SAYGISIZLIK OLURDU.ÖZGÜR GEÇİNİYORUZ YAAA

eğer bir düzen kuruluysa, bu her zaman korunmaya çalışılır...bu yüzden adam seçmek en hayırlıdır...kayırmaktan bahsetmiyoruz....o zaman öss diye bi sınavda olmasın, veya camilere bikiniyle girilebilinsin....

ne işin var kızım senin burda demezler mi sana yahu.....bizde onu söylüyoruz.....

gruplara gelince, günümüzde her grup kendi tarzını yaratıyo evet...ve hatta yapığı müziğe isim koyamayan gruplar var...."abi bizim tarzımız bu, ama şunlarıda çalıyoz" diyenler....ama hepsi bir başlık altında toplanıyor ve rock barlarda sahne alıyorlar....bu zararlı mıdır...

bence müzik yelpazesinin geniş olması güzel sonuçlar meydana getirebilir...kendi adıma söyleyeyim....her tarz müziği dinlerim.....fakat zoraki bir başlık altında değil.....bilmem anlatabildim mi....

çalarsaate başarılar diliyorum....bu tartışmaya devam etmek isteyenle özel mesaj yoluyla cevap verebilirim....

katalan sen anlayamadın ve anlayacağında yok gibi görünüyor..diyorum ki ortada bir kaç tane bar var..bir sürüde dinleyici..biraz evvel bahsettiğim barlar rock bar diye geçiyor ama çalınan müzikler rock müzik değil..ortalıkta rahatsızlık verici olan iki şey var:1.dinleyici kesimi 2.repertuarlar..repertuarların rahatsızlık verici olma sebebi dinleyici kesiminin isteği doğrultusunda hazırlanıyor olması..(tabikide repertuarın tamamı değil bir kısmı bazen çoğu bazen azı..)şimdi anlatmaya çalıştığım şey şu ki bu rock müzik dinleyicisi olmayan tipler rock barlara gelerek hem ortamı hemde müziği kirletiyorlar..insanları tiplerine yada milliyetlerine yada mesleklerine yada maddi durumlarına göre sınıflandıralım bir takım testlere tabi tutalım geçemeyenleri içeri almayalım demiyorum bende zaten..(hani özgürüz yaa)diyorum ki🙁sen konudan yine bu noktada kopmuşsun 🙂 ) bu müziği aynı zamandada ortamı kirleten yani oraya sadece ortam yapmaya gelen tiplerin ortamdan ayıklanmasını sağlamak amacıyla repertuara şarkı seçimi yaparken onların isteklerini gözönüne almasın gruplar..yani kendi müzik zevkleri doğrultusunda parçaları seçsinler kendi tarzlarını yansıtsınlar ve pekte dinleyicinin isteğini gözönüne almasınlar en azından bu tipler yokolana yada azalana kadar....
türkiyede türkçe müzik çalınmasında demiyorum ayrıca...ama rock müzik kökeni türkiyeye dayanan bir müzik dalı olmadığından ve malesef metallica (sen anlayabil diye bilinen bir örnek vermek istedim) bir türk grubu olmadığından,biraz araştırırsan bir çok ünlü ve başarılı işlere imza atmış dünya çapında takdir edilen grup türk olmadığından doğal olarakta kendi dillerinde müzik yaptıklarından ve yukarıda geçen cümledende anlaşılacağı üzere bu dil türkçe olmadığından türkçe müziğe çok ağırlık verilmemesi taraftarıyım...
dahada varda sen bunları bi anla o bile bana yeter...
sevgiler...🙂 🙂

benim çalarsaatten bir isteğim var...en sevilen rock parçalarını caz altyapısına çevirip bir repertuar hazırlar mısınz....böylece kimsenin istediği olmamış olur...herkes mutlu olmak zorunda kalır....hemde farklı bir tarz yakalamışlığınızdan işlerde değişir....söz dinleyici kitlenizi ben yaparım.....canım görkemcim.....zaten olayın içinde caz varsa...bir barın bütününün içebileceği alkol miktarını 3 kişi tüketmeye hazırız biz.....hadi bi gayret.....sevgiler....

roxenne:ADAM SEÇMEK NEDİR YAAA.SEN BU BARLARI LAİLA İLE KARIŞTIRDIN GALİBA.ÖZGÜRLÜK NERDE KALDI...
SİLMARİLLON:BU İNSANLARIN ÇOÐUNLUKTA OLDUÐUNU UNUTMAYALIM.Kİ ZATEN NERDE ÇOKLUK ORDA.... OLDUÐUNUDA.İSTEDİÐİNİZ KADAR ROCK MÜZİK YAPIN KALABALIK OLDUKTAN SONRA ORAYA MUTLAKA GİDİCEKTİR ORTAM ARAYANALAR.YADA O BARLARDA DİÐERLERİ GİBİ ÖLMEYE MAHKUM OLURLAR.KENDİ TARZLARINI (SENİN DEÐİMİNLE)ÇALAN GRUPLARI DA GÖRÜYORUZZZ....BİR ŞEY DAHA BU DİNLEDİÐİMİZ GRUPLAR ALBÜM YAPTIKLARINDA SONUÇTA YABANCI DİLDEMİ YAPACAKLAR........
ROCK MÜZİÐİN BAŞLANGICI YABANCI ÜLKELERE DAYALI OLABİLİR BU DEMEK DEÐİDİR Kİ TÜRKİYE DE DEVAM ETTİRİLEMEZ.AMA İNSANLAR SÜREKLİ YABANCI YABANCI DERSE BİRAZ ÖZENTİYE GİRMEZ Mİ.MUTLAKA YABANCI ROCK GRUPLARININ ŞARKILARI DA ÇALINMALI AMA TÜM REPERTUAR BUNDAN İBARET OLMAMALI....SADECE ROCK MÜZİK ÇALINAN BİR YER ÖRNEK VEREBİLİRMİSİN BANA?.....
TEKRAR SORUYORUM BARA İNSANLARIN NESİNE BAKIP İÇERİYE ALICAKLAR? GİYİMİNE Mİ? MAKYAJINA MI? SAÇ RENGİNE Mİ? YOKSA CV İLE Mİ GEZECEKLER BAK ABİ BEN BU GRUPLARI BU ŞARKILARI DİNLİYORUM NE OLUR BENİ İÇERİYE ALIN MI DİYECEKLER.....ARKADAŞLAR FARKINDA DEÐİLSİNİZ SANIRIM İNSANLAR SIRF BÖYLE BİR TUTUMDAN DOLAYI YAŞADIKLARI YERİ TERK EDİYORLAR.SIRF 2. VATANDAŞ OLARAK KABULEDLDİKLERİ İÇİN...BU KONU ÇOOOOK AMA ÇOOK DERİN YERLERE GİDER.

SAÇMALIK HEPSİ HİÇ KİMSE KİMSENİN ÖZGÜRLÜÐÜNÜ ELİNDEN ALAMAZ..ALMAMALI.

Arkadaşlar yeter artık bu konudan ...ööeeyk geldi .... ben size başka bir başlık açayım onu tartışın.... Mesela Çalar Saat grupça su altında 2 dakika kalabilirmi yoksa sigara içmekten iflas etmiş ciğerleri buna dayanamaz mı?
Uzun uzun yazın önümüzde 50' ye kadar çok sayfa var katetmemiz gereken ... haydin kolay gelsin....

Geri