En overrated gitarist (türk)

images - 2025-02-09T164857.023.webp

Demir Demirkan

İyi gitarist, CV'si de başarılı ama bu potansiyele o kadar düz ve karaktersiz müzik yapıyor ki yahu yazık boşa giden potansiyele diyor insan. Tam kapasitesini koysa underrated olacakken, vasat işler yapıp bizim gibi tiplerin overrated muhabbetine çerez olan bir gitarist.

Asım Can Gündüz
Aynısını ona da söyleyebilerim, dünya çapında bir fenomen olabilecekken garip bir gurbetçi ağlak edebiyatı ile parodi Amerikan rock karışımı ne idüğü berlirsiz bir çizgi tutturdu muhteşem bir potansiyeli bizimle paylaşamadı gibi geliyor... yine ciddi bir underrated potansiyeli overrated diye çereze döndü.

S.çmış sıvamış o ayrı zaten de, bir de bu adamlar çok "kuru" sound ile çalmaya meraklı.
Yahu melodi çalıyorsun, biraz delay vs birşeyler koy şu tona be adam... Hem o efektsizlik, hem de üstüne abuk subuk notalar gelince o kadar amatör duyuluyor ki...
Ama kabahat bunların değil. Zaten bunlara ilham veren grunge tayfasının tamamı kötü çalmayı marifet ("sanat") zannediyordu.
Daha düzgün gruplardan ilham alsalar belki çok daha farklı şeyler çıkardı bu adamlardan.

Demir Demirkan

İyi gitarist, CV'si de başarılı ama bu potansiyele o kadar düz ve karaktersiz müzik yapıyor ki yahu yazık boşa giden potansiyele diyor insan. Tam kapasitesini koysa underrated olacakken, vasat işler yapıp bizim gibi tiplerin overrated muhabbetine çerez olan bir gitarist.

Asım Can Gündüz
Aynısını ona da söyleyebilerim, dünya çapında bir fenomen olabilecekken garip bir gurbetçi ağlak edebiyatı ile parodi Amerikan rock karışımı ne idüğü berlirsiz bir çizgi tutturdu muhteşem bir potansiyeli bizimle paylaşamadı gibi geliyor... yine ciddi bir underrated potansiyeli overrated diye çereze döndü.
Demirkan'ın Pentagram-Trailblazer sonrası diskografisini yok sayıyorum ben🙂 Anatolia'yı bile sevmem, ama adamın sonra vokal filan da yaptığı solo işleri gerçekten berbat. Bir de Şebnem Ferah'ın ilk albümünde yaptıkları güzeldir. "Evri vey det ay keeeeen" bozdu onu....

Asım Can çok başka yerlerde olabilirdi ilk geldiğindeki düzeyi ile. Ama burası bozdu adamı 🤣

Son düzenleme:
Demir Demirkan

Asım Can Gündüz
asım can gündüz’e +1.

Özel seri gitar ismi olur bundan. Headstockta çok şık durur.
Bu kıyağımı unutmasın🤣

Bir de not düşeyim.
Bir takım toplumsal-tarihsel nedenlerden dolayı yakın zamanda Osmanlıca kökenli bazı sözcükleri genç bir kuşağın ağzından tekrar duyar oldum.

Sadece gençler değil, yaşlılar da var aralarında. Bazı sözcükleri yanlış biliyorlar veya anlamını bilmeden kullanıyorlar.
Mesela:
"Aşina"(tanıdık) ile "aşikar" (bariz) sözcüklerini karıştırıyorlar. Sosyal medyada sık duyuyorum.

"Dış mihrak" (dış odak) sözcüğünü "dış minnak" diyeni duydum YT üzerinden. Yok minnoş...🤣

Geçenlerde YT üzerinden kıdemli bir gazeteciyi dinlerken (ilk ismi Fırat; voleybol-spor konuşuyorlar), "tezahür edemiyorum" dedi🤣
"Tasavvur edemiyorum" demek istedi. Yani hayal edemiyorum, kafamda kurgulayamıyorum...

Oysa "Tezahür etmek", "gerçekleşmek" demektir ve şu aralar bir türlü çevrilemeyen "to manifest" fiilinin tam karşılığıdır İngilizce'de... Yani adam farkında olmadan "gerçekleşemiyorum" dedi🤣

Bunların iletişim-medya alanındaki insanlar olduğu düşünülünce insan ağlamak da istiyor tabii...

Husumet, kıskançlık veya çekememek değildir. Husumet, çok ciddi bir anlaşmazlığı, çatışmayı ve hatta düşmanlığı ifade eder. Öyle ki, mahkemelerde davalı taraflar arasında sorunu tanımlarken bile "husumet" ifadesi kullanılabilir.

Birbirini tanımayan, hiçbir şekilde etkileşmemiş, hiçbir çıkar çatışması olmayan insanlar arasında husumet olamaz. Kavramın doğasına aykırıdır.
Dış minnak yanlış kullanım değil. "Meme" denir herhalde, büyük gösterilen dış mihrak sözcüğünü küçümsemek adına kullanıyorlar. Her ne kadar her yazan bilinçli yapmasa da çıkış noktası bu

Dış minnak yanlış kullanım değil. "Meme" denir herhalde, büyük gösterilen dış mihrak sözcüğünü küçümsemek adına kullanıyorlar. Her ne kadar her yazan bilinçli yapmasa da çıkış noktası bu
Hayır hayır, ne dediklerini filan bilmiyorlar🙂 Cehaleti yaratıcılık gibi gösterme çabasından ibaret o ("Ben sizi denedim bakalım fark edebilecek misiniz diye ...") hesabı.
Dünya artık "katılım kupaları" devrinde malum; doğru-yanlış yok zaten, sadece hayalgücü ve yaratıcılık var. Gerçekleri söylemek makbul değil. (Bkz Can Yücel'in meşhur savunması: Hakim bey, bizim köyde...)

Okuma-yazma düzeyi çok zayıf insanlardan bahsediyoruz. "Ne kitap okudun?" diye sorsan sayabilecekleri tek şey kişisel gelişim kitapları olan tipler bu kast ettiklerim.
Mesela, "toksik" yerine de "toksit" diyor aynı şapşallar. Muhtemelen "toksik" diye söylenmesinin ayıp olduğunu düşünüp akıllarınca düzeltiyorlar.
E ona bakarsan bu sefer de "it" diyorsun ? 🤣 🤣 🤣

Not: Giderek yaygınlaşan bir "minnak" söylemi varmış anladığım kadarıyla. Fakat buradan hareketle bunu her kullanan arkadaşın aslında bu sözcüğün doğrusunun "mihrak" olduğunu bildiğini varsaymak bana gerçekçi gelmiyor (bahsettiğim nedenlerden dolayı...) Hatta ciddi ciddi "doğrusu minnak" diye tartışmaya girseler şaşırmam. Mihrak sözcüğünün anlamının "odak" olduğunu kaçı biliyordur, ona hiç girmeyeyim.

Not 2: Şöyle bir düşündüm de, o kavramın siyasette gerçekten yer tuttuğu dönemi bilenler için "dış mihrak" teriminin kendisi alaycılık içerir zaten. Bunu "minnak" diye güya alaya almak oldukça gülünç geldi şimdi bana 🤣

Son düzenleme:
Demir Demirkan

Asım Can Gündüz
Demir yeteneğini hep Sertab Erener için kullandı, bestelerin çoğu ona ait.
Yazık oldu ama, gruptan ayrılıp solo kariyer yapanların sonu çok da iyi olmuyor her zaman. Demir Demirkan Pentagram'dam ayrılmasa belki Pentagram da eski kalitesinde olurdu, ama kim bilir

Geri