kabadayı baterist değil miydiRisk alıyorum;
Kerem Kabadayı ve Barış Benice
Evet evet bir sonraki postumda Kerem Özyeğen olarak düzelttim. 🙂🙂kabadayı baterist değil miydi
sadece sahneyi doldurmak değil, müthiş armonik ve yaratıcı bir kafa var adamda. dinlemek o kadar keyif veriyor ki.MVÖ gitaristi nedeni adam öyle virtiöz muhabbetlerine doğal olarak pek adı söylenmesede sahneyi doldurması açısından harika.
Yorumsuz..
Demirkan'ın Pentagram-Trailblazer sonrası diskografisini yok sayıyorum ben🙂 Anatolia'yı bile sevmem, ama adamın sonra vokal filan da yaptığı solo işleri gerçekten berbat. Bir de Şebnem Ferah'ın ilk albümünde yaptıkları güzeldir. "Evri vey det ay keeeeen" bozdu onu....Demir Demirkan
İyi gitarist, CV'si de başarılı ama bu potansiyele o kadar düz ve karaktersiz müzik yapıyor ki yahu yazık boşa giden potansiyele diyor insan. Tam kapasitesini koysa underrated olacakken, vasat işler yapıp bizim gibi tiplerin overrated muhabbetine çerez olan bir gitarist.
Asım Can Gündüz
Aynısını ona da söyleyebilerim, dünya çapında bir fenomen olabilecekken garip bir gurbetçi ağlak edebiyatı ile parodi Amerikan rock karışımı ne idüğü berlirsiz bir çizgi tutturdu muhteşem bir potansiyeli bizimle paylaşamadı gibi geliyor... yine ciddi bir underrated potansiyeli overrated diye çereze döndü.
asım can gündüz’e +1.Demir Demirkan
İyi gitarist, CV'si de başarılı ama bu potansiyele o kadar düz ve karaktersiz müzik yapıyor ki yahu yazık boşa giden potansiyele diyor insan. Tam kapasitesini koysa underrated olacakken, vasat işler yapıp bizim gibi tiplerin overrated muhabbetine çerez olan bir gitarist.
Asım Can Gündüz
Aynısını ona da söyleyebilerim, dünya çapında bir fenomen olabilecekken garip bir gurbetçi ağlak edebiyatı ile parodi Amerikan rock karışımı ne idüğü berlirsiz bir çizgi tutturdu muhteşem bir potansiyeli bizimle paylaşamadı gibi geliyor... yine ciddi bir underrated potansiyeli overrated diye çereze döndü.
Dış minnak yanlış kullanım değil. "Meme" denir herhalde, büyük gösterilen dış mihrak sözcüğünü küçümsemek adına kullanıyorlar. Her ne kadar her yazan bilinçli yapmasa da çıkış noktası buÖzel seri gitar ismi olur bundan. Headstockta çok şık durur.
Bu kıyağımı unutmasın🤣
Bir de not düşeyim.
Bir takım toplumsal-tarihsel nedenlerden dolayı yakın zamanda Osmanlıca kökenli bazı sözcükleri genç bir kuşağın ağzından tekrar duyar oldum.
Sadece gençler değil, yaşlılar da var aralarında. Bazı sözcükleri yanlış biliyorlar veya anlamını bilmeden kullanıyorlar.
Mesela:
"Aşina"(tanıdık) ile "aşikar" (bariz) sözcüklerini karıştırıyorlar. Sosyal medyada sık duyuyorum.
"Dış mihrak" (dış odak) sözcüğünü "dış minnak" diyeni duydum YT üzerinden. Yok minnoş...🤣
Geçenlerde YT üzerinden kıdemli bir gazeteciyi dinlerken (ilk ismi Fırat; voleybol-spor konuşuyorlar), "tezahür edemiyorum" dedi🤣
"Tasavvur edemiyorum" demek istedi. Yani hayal edemiyorum, kafamda kurgulayamıyorum...
Oysa "Tezahür etmek", "gerçekleşmek" demektir ve şu aralar bir türlü çevrilemeyen "to manifest" fiilinin tam karşılığıdır İngilizce'de... Yani adam farkında olmadan "gerçekleşemiyorum" dedi🤣
Bunların iletişim-medya alanındaki insanlar olduğu düşünülünce insan ağlamak da istiyor tabii...
Husumet, kıskançlık veya çekememek değildir. Husumet, çok ciddi bir anlaşmazlığı, çatışmayı ve hatta düşmanlığı ifade eder. Öyle ki, mahkemelerde davalı taraflar arasında sorunu tanımlarken bile "husumet" ifadesi kullanılabilir.
Birbirini tanımayan, hiçbir şekilde etkileşmemiş, hiçbir çıkar çatışması olmayan insanlar arasında husumet olamaz. Kavramın doğasına aykırıdır.
Pardon başlığı underrated olarak okumuşum overrated değil kesinlikle.MVÖ gitaristi nedeni adam öyle virtiöz muhabbetlerine doğal olarak pek adı söylenmesede sahneyi doldurması açısından harika.
Hayır hayır, ne dediklerini filan bilmiyorlar🙂 Cehaleti yaratıcılık gibi gösterme çabasından ibaret o ("Ben sizi denedim bakalım fark edebilecek misiniz diye ...") hesabı.Dış minnak yanlış kullanım değil. "Meme" denir herhalde, büyük gösterilen dış mihrak sözcüğünü küçümsemek adına kullanıyorlar. Her ne kadar her yazan bilinçli yapmasa da çıkış noktası bu
Demir yeteneğini hep Sertab Erener için kullandı, bestelerin çoğu ona ait.Demir Demirkan
Asım Can Gündüz