Hala kaset denen '80'lerin o kokuşmuş ses dinleme vasıtasını sevenler olduğuna şaşıyorum doğrusu 😉 Bir zamanlar deli gibi topladık, tamam... Lakin bizimkisi mecburiyettendi, hem plak bulunmuyordu, bulunsa da kazık ötesiydi, hem de düşük kaliteli pikabımızla müzik zevki pek çıkmıyordu 😛 Ancak rahatlıkla iddia ediyorum, gerek Erkin Baba olsun, gerek '70'lerin diğer dev isimleri olsun, plaktan dinlenir arkadaş... Teknoloji bize dijital formatları verdikten sonra da mobilite falan gibi gereksinimleri de discman ve mp3 çalar gibi cihazlarla çözebiliriz, kasedi atın artık çöpe!
Ayrıca Baba'nın pek çok albümünün orijinal formatlarında kaset (hatta CD) olarak yayınlanmadığını söylemeye bilmem gerek var mı?
(not: çocukluğumu ve ilk gençliğimi '80'lerde geçirmiş olmama rağmen bu dönemden ve her türlü kültürel, toplumsal, teknolojik vs. getirisinden nefret ediyorum... gerek punk ve new wave gibi uyuntu müzik tarzları olsun, gerek kişiliksiz giyim tarzları, gerekse yukarıda bahsettiğim dandik "kaset" ve ilk nesil dijital synthesiser'lar gibi müzik cihazları olsun, her şeyiyle uyuz bir dönem...)