Gitar Manyetikleri hakkında herşey (Genel)

HAMER Californian CX2,

Body Type: Basswood
Maple fingerboard
Top: Flat
Electronics: 1-Vole, 1-Tone, 3-Way Toggle
Bridge: Tune-o-matic
Neck Joint: Bolt-on
Scale Length: 25 1/2"

IBANEZ pgm(301):

PGM Prestige neck
5pc. Maple/ Walnut Neck Material
Basswood Body
24/Jumbo frets
Maple Finger Board
Fixed bridge
DiMarzio PAF Pro (H) Neck PU
DiMarzio JEM Single (S) Mid PU
DiMarzio PAF Pro (H) Bridge PU

Hamer cx2 alsam ve bridge positiona paul gilbert gibi dimarzio paf pro koysam ve elde edeceğim tonu GT8 ile desteklesem acaba paul gilbert tonlarına yaklaşabilir miyim?

buarada hamer cx2 sabit köprü

stratman demiş ki:
DrB demiş ki:
Sanirim Clapton'nin yaptigi ...

Benim bildiğim de tahta parçası sıkıştırdığı. Neyse, sonuçta kullanmıyor ve bloke. 🙂

DrB demiş ki:
Stratlarda hadise daha basit bu arada, yay vidalarini iyice govdeye yapistirinca bendlerde kopru oynamasi sorunu zaten ortadan kalkiyor.
,

Benim yöntemim. 😀 Hatta arka yayları dörtlemek veya duruma göre beşlemek yeterli.(Ben dörtlüyorum, yetiyor...Canavar gibi :twisted: ) ...

8)

Ben tahtaciyim 😉 ! Yay bulmak daha zoruma gidiyor acikcasi, hemen bir bauhausa gidip kestirmek daha rahat oldu bana hep. 😆

B

stratman demiş ki:
DrB demiş ki:
Sanirim Clapton'nin yaptigi ...

Benim bildiğim de tahta parçası sıkıştırdığı. Neyse, sonuçta kullanmıyor ve bloke. 🙂

DrB demiş ki:
Stratlarda hadise daha basit bu arada, yay vidalarini iyice govdeye yapistirinca bendlerde kopru oynamasi sorunu zaten ortadan kalkiyor.
,

Benim yöntemim. 😀 Hatta arka yayları dörtlemek veya duruma göre beşlemek yeterli.(Ben dörtlüyorum, yetiyor...Canavar gibi :twisted: ) ...

8)

Ben tahtaciyim 😉 ! Yay bulmak daha zoruma gidiyor acikcasi, hemen bir bauhausa gidip kestirmek daha rahat oldu bana hep. 😆

B

O gösterdiğiniz yere ağaç yerine,metal bir plaka takanlarda var sustain artıyormuş,kullanıcı yorumları bu şekilde yorumunuz nedir?

01 demiş ki:
O gösterdiğiniz yere ağaç yerine,metal bir plaka takanlarda var sustain artıyormuş,kullanıcı yorumları bu şekilde yorumunuz nedir?

Ama aynı bahsettiğimiz şekilde tona da o yönde bir etkisi olacaktır 🙂 Yani sabit köprülü bir gitarla floyd-rose'lu gitar arasındaki fark gibi bir fark yaratacaktır o metal parça ton açısından bence. Denemediğim için farkedilebilir bir seviyede olup olmayacağı konusunda bir fikrim yok 🙂

Bir de sustain sustain nereye kadar 😀 Anlamadığım şey şu; hem herkes en hızlı olmaya çalışıyor, hem de herkes en çok sustaini istiyor, sözüm meclisten dışarı :mrgreen:

[quote="DaveMustaine_64]
Ama aynı bahsettiğimiz şekilde tona da o yönde bir etkisi olacaktır 🙂[/quote]

Tercih meselesi zaten. Elinde floydunu kullanmadigin bir gitar var ve telleri bendlerle filan cekistirirken akort kacmasindan sikayetciysen bu dediklerimiz gecerli. Ton farkini da duymamazliktan geleceksin 😀

[quote="DaveMustaine_64]
Yani sabit köprülü bir gitarla floyd-rose'lu gitar arasındaki fark gibi bir fark yaratacaktır o metal parça ton açısından bence.[/quote]

O kadar degil 😀

[quote="DaveMustaine_64]
Bir de sustain sustain nereye kadar 😀 Anlamadığım şey şu; hem herkes en hızlı olmaya çalışıyor, hem de herkes en çok sustaini istiyor, sözüm meclisten dışarı [/quote]

Surat hadisesi kondisyon ile alakali daha cok. Bazisi sever, bazisi ilgilenmez. Bazisi fizyolojik olarak yatkindir, bazisi degil. Ancak sustain ise daha cok ekipman-malzeme ile alakali. Kisilerin enstrumanlari uzerinde daha hakim olma isteklerinden kaynaklaniyor sanirim. Bu bence her muzisyende olan bir istek. Hatta icgudusel bile diyebiliriz.

birkaç sayfa önce öyle bir neck hum istiyorum ki bridge positiondaymışcasına performans versin diyordum..

hayal dendi ama DiMarzio Humbucker From Hell bunu hayal olmaktan çıkarıyor 😉

Merhabalar,
Sizlerden basswood gövdeli gitarımın mid pozisyonuna clean'de akustik gitar tonlarına çok çok yakın, drive'larda ise uğultunun minimum olduğu ve sert olmayan tonlar veren bir single-coil manyetik tavsiyesi istiyorum arkadaşlar. Ve lütfen DiMarzio olsun.

Slaytanic demiş ki:
o mnyetiğin bridgede vereceği highları neckte elde edemezsin

zaten bridge'e tavsiye etmiyolar 😉

icon_arrow.gif
Why is it called The Humbucker From Hell®? Try it in the bridge position with a bright amp-but put in your earplugs rst, and don't say you weren't warned.
www.dimarzio.com

e tamam işte.. bridge positionda kullanılamayacak kadar tiz.. yani bridge manyetiği gibi tonları, o yüzden tavsiye etmiyolar..

www.dimarzio.com a gir humbucker from hell'i dinle.. ben en başta bridge manyetiği sandım tonları duyunca 😉

Hehehe iyi soru. Neck tonu herzaman daha akıcı ve bulanık olur. Sololarda daha hızlı olunabilinir. Akustik olarak ta tabi ki daha yumuşak ses gelir. Daha net sound alarak akıcılık istiyorsanız sololarda distortiondan önce atak zamanı çok kısa olan kompresör kullanın. Punchy ve aynı zamanda akıcı ses elde edersiniz. Manyetikler ikinci planda kalır.

bluezzer demiş ki:
kabalık etmek istemem ama, neden neck le bridge den aynı sesi elde etmeye çalışıyorsun? ne faydası olacak?

birkaç sayfa geride bahsi geçen konuşmayı okusaydın bu iyi soruyu sormazdın.

kısaca..
bridge positionı çok seviyorum ve neck position bana hiç bir tat vermiyo, onun için önce neck positionda bridge gibi tonlar alacağım bir hum tavsiyesi istedim bu mümkün değil dediler ondan sonra bende bridgede tek hum yerine iki single ı yan yana koymayı düşündüm ama bu işlemin bayağı kasacağını söyledi DrB..
yani sonuç olarak bridge positionda tek hum kullanmak zorunda kaldım ve neck içinde bridge tonları alabileceğim bir neck hum aramaya başladım..

Geri