Eyvallah Slaytanic, ben tekrar tekrar yazmaya usensem de arama yaparak cok sey bulunabilecek. Buranin bu kadar uzun olmasinin bence buyuk mahsuru bu, ayri ayri dizinler olmasi daha iyi olurdu ama o zaman da muziktek forumu olmazdi, gitar forumu lazim gelirdi.
Neyse...
Benim sevdigim tonlar acisindan oyle cok cikisli manyetiklere pek haz etmem. Ama tabi zamaninda gustafson cok dinledim (eski overkill gitarcisi) ve benim gordugum ve denedigim kadari ile iki uc cins cok guclu cikisli manyetik sevdim.
Birincisi invader (duncan distortion ile bobin yapisi ayni ayni sarima sahip ama altta iki tane daha ufak miknatisi var (o kalinca distortion ceramik miknatisin ustune) ve ayrica garip yuvarlak slug headler de yardimci oluyor. Ben o manyetigi hic tahmin etmememe ragmen cok sevdim.
Ikincisi biraz daha tiz olan X2N. Ucuncu de yuksek cikisli olarak dimarzio super distortion ve gibson 500T (hadi duncan custom'i da buraya katayim).
Saplar hep bu manyetiklerle problemli oluyor, zira guc farki epey bir gozukuyor.
Benim sahisi kanim onu bunu denedikten sonra (bunlarin icinde 59lari sermaik miknatisla denemek te vardi) gibson 496R. Bence gelmis gecmis en iyi yuksek cikisli sap manyetigi kendisi.
B