euphrates demiş ki:Merhabalar,
Sizlerden basswood gövdeli gitarımın mid pozisyonuna clean'de akustik gitar tonlarına çok çok yakın, drive'larda ise uğultunun minimum olduğu ve sert olmayan tonlar veren bir single-coil manyetik tavsiyesi istiyorum arkadaşlar. Ve lütfen DiMarzio olsun.
Reeve demiş ki:bluezzer demiş ki:kabalık etmek istemem ama, neden neck le bridge den aynı sesi elde etmeye çalışıyorsun? ne faydası olacak?
birkaç sayfa geride bahsi geçen konuşmayı okusaydın bu iyi soruyu sormazdın.
kısaca..
bridge positionı çok seviyorum ve neck position bana hiç bir tat vermiyo, onun için önce neck positionda bridge gibi tonlar alacağım bir hum tavsiyesi istedim bu mümkün değil dediler ondan sonra bende bridgede tek hum yerine iki single ı yan yana koymayı düşündüm ama bu işlemin bayağı kasacağını söyledi DrB..
yani sonuç olarak bridge positionda tek hum kullanmak zorunda kaldım ve neck içinde bridge tonları alabileceğim bir neck hum aramaya başladım..
euphrates demiş ki:euphrates demiş ki:Merhabalar,
Sizlerden basswood gövdeli gitarımın mid pozisyonuna clean'de akustik gitar tonlarına çok çok yakın, drive'larda ise uğultunun minimum olduğu ve sert olmayan tonlar veren bir single-coil manyetik tavsiyesi istiyorum arkadaşlar. Ve lütfen DiMarzio olsun.
Arkadaşlar sadece bir tane tavsiye geldi. O da Blue Velvet. Fakat magnetic
push'u çok yüksek olduğundan sustain problemi yaratacak. Yok mu başka tavsiye?
euphrates demiş ki:euphrates demiş ki:Merhabalar,
Arkadaşlar sadece bir tane tavsiye geldi. O da Blue Velvet. Fakat magnetic
push'u çok yüksek olduğundan sustain problemi yaratacak. Yok mu başka tavsiye?
euphrates demiş ki:Haklısın DrB ustam. Geçen hafta bir piezo başlığı açmıştım ama pek ilgi görmedi. İşin o kısmını da araştırmıyor değilim. Peki bu piezo taktırma olayı bir hayli zor bir iş değil mi? Benim köprüde Floyd
Rose TRS505 var. Piezo buna adapte olabilecek mi? Bir de sanırım yeni bir jack çıkışı yapmak (ya da buna benzer birşeyler) ve akustik gitar amplisi kullanmak gerekecek en güzel ton için? Nedir bu işin doğrusu ustam? Ben hiç piezolu gitar çalmadım.
Perfectionist demiş ki:arkadaslar kusura bakmayın forumun tamamını okuyamadım, benim sorum şu, tone zone ile paf pro yu beraber kullanan kimse var mı burda? varsa bana izlenimlerini aktarabilir mi? 8)
tone zone + paf pro nun , paf pro + paf pro dan farkı ne olur soyleyebilirseniz sevinirim...
jpetrucci demiş ki:Merhabalar.. Fender stratocaster usa gitarım var ve üstünde single-coil pickups var. Şimdi ben bu aletin clean tonlarından çok memnunum yani aşırı derecede tatmin ediyor ama drive tonlarından pek memnun değilim ve bridge manyetiğini Seymour Duncan SHR-1 Hot Rail Stacked Single Coil Pickup olarak değiştirmeyi düşünüyorum.. Nedir düşünceniz&yorumunuz? Nasıl bir uyum sağlar? Yardımcı olursanız sevinirim. Hoşçakalın.