Gitar Manyetikleri hakkında herşey (Genel)

arkadaslar IbzS470dx gitarım var, manyetikleri Emg 81-85 yapmak istiyorum. pasif manyetikli alete aktif manyetik takılması sorun yaratırmı? yada başka bi sorun olurmu?

Ben ibanez rg gitarıma emg manyetik takmak istiyorum . Yanlız Pasif olan EMG Hz ile aktif olan EMG 81-85 arasındaki farkı öğrenmek istiyorum. Ayrıca fiyatları ve nerden alabileceğim konusunda yardımcı olursanız sevinirim (Ankara da). Teşekkürler.

*Alexilaiho*
simdi pasif manyetik ile aktif arasindaki farki soyle açikliyim sana. çikiş güçleri farklidir. aktif manyetigin daha güçlü olmasinin sebebi dişaridan bir kaynak ile (pil) beslenmesidir. bu sebeple aktif manyetiklerin tele daha iyi salinim verdiginden sustaini daha uzun olur. boş biraktiginda hişirdama azalir. emg 81 takili bi gitar akor vurup susmasini beklerken çay demleyip içebilirsin bile 😀 o kadar uzun yani. Abartiyorum şaka bi yana gerçekten fark ettiriyor. nerden edinebilirsin? Kıvılcıma,planete,zuhale bi sor bakalim bulabilcek misin emin degilim ama. fiyatlari konusunda bişey diyemiyorum.. umarim yardimci olabilmişimdir. kolay gelsin...
Baris

Bloodbath demiş ki:
*Alexilaiho*
simdi pasif manyetik ile aktif arasindaki farki soyle açikliyim sana. çikiş güçleri farklidir. aktif manyetigin daha güçlü olmasinin sebebi dişaridan bir kaynak ile (pil) beslenmesidir. bu sebeple aktif manyetiklerin tele daha iyi salinim verdiginden sustaini daha uzun olur. boş biraktiginda hişirdama azalir. emg 81 takili bi gitar akor vurup susmasini beklerken çay demleyip içebilirsin bile 😀 o kadar uzun yani. Abartiyorum şaka bi yana gerçekten fark ettiriyor. nerden edinebilirsin? Kıvılcıma,planete,zuhale bi sor bakalim bulabilcek misin emin degilim ama. fiyatlari konusunda bişey diyemiyorum.. umarim yardimci olabilmişimdir. kolay gelsin...
Baris

Çok güzel açıklamışsın , ayrıca gitarı reye alınca ne yapmam gerektiğini de güzel açıklamıştın sana 2 kat bi teşekkür edeyim. O halde EMG 81 çakıcam anlaşılan.

Alexilaiho demiş ki:
Bloodbath demiş ki:
*Alexilaiho*
Baris

Çok güzel açıklamışsın , ayrıca gitarı reye alınca ne yapmam gerektiğini de güzel açıklamıştın sana 2 kat bi teşekkür edeyim. O halde EMG 81 çakıcam anlaşılan.

Aynı zamanda aktif manyetikler gitarın ağacının doğal sesini yok ettiğinden usta gitaristler tarafından pek tercih edilmezler.Vai, Satriani, Eric Johnson, Marty Friedman gibi ustalar aktif kullanmaz.İyi gitaristlerden kullanan bir Zakk Wylde biliyorum, o da tam bir metalkafa.Neyse demek istediğim, 250 dolarlık Cort'a da ya da 3000 dolarlık Gibson'a da taksan aktif manyetiklerden alacağın ses aşağı yukarı aynı olacaktır.Belki sadece sustain süresinde farklılık oluşabilir ya da çalımda.Ama ton aynı olacaktır.Bir JB her gitarda farklı ses verirken, aktif manyetikler her gitarda neredeyse aynı sesi verir.Bu yüzden çoğu usta gitarist kullanmaz, durum yurtdışında da böyle.Eminim bana çok kızanlar olacak ama genelde metallicaya özenen newbieler emg kullanır.

Bunun dışında emgler sadece çok sert müziklerde kullanılabilir.Yani bir blues ya da classic rock için pek uygun sesler vermezler.

Bu yüzden derim ki bence sen Seymour Duncan al; zira Ibanez rg 320 ve 370'e köprüde JB çok yakışıyor.Ancak son karar sana ait tabi.

*JediMaster-Revan*
simdi bazi konularda haklisin ama bazi konularda da araştirmadigindan kaynaklandigini sandigim hatalarin var. Symphony X ten tanidigimiz Michael Romeo da EMG 81 kullaniyor. biliyor musun bilmiyorum ama Symphony X Power-progressive metal tarzda müzik yapan bi gruptur ve Michael Romeo da yenilir yutulur cinsten bi virtüöz degildir. Cok iyi bir kopmozitör ve çok saglam teknigi olan bi gitaristtir. Ayrica Sweep+Tapping i bulan ve kullanan biridir. Bu adamin emg 81 i tercih etmesinde vardir bi keramet.çünkü adam ritmden çok soloya agirlik veriyor. ayrica zaten Alexilaiho Death Metal yapicak. Emg 81 onu hayli hayli paklar..
Baris

Kaish demiş ki:
death için ben olsam seymour duncan tb4 alırım cayır cayır ne screamler oy yoy

Bence JB trash-death tarzı için yeterli değil. En fazla megadeth tonu alınır ek bir pedal vs. ile distortion artırılmadığı sürece. Black teki tarama tekniği için ise birebir. Rock-blues için iyi olduğu ise zaten bilinen birşey.

Beyler verdiğiniz fikirler gerçekten çok öğretici. Yanlız şöyle daha ayrıntıya ineyim de sizinde de ona göre işiniz kolaylaşsın. Şimdi bende Marshall VS230 ampli var ve şu andaki psnd manyetiklerle hoş solo tonları elde edilebiliyor reverbi de sona getirince tadından yenmez. Ancak rtim tonları yeterince sert değil. Malum amplinin kendi overdrive iyle biryere kadar ne de olsa. Ayrıca konsere vs. çıktığımda ise canavar gibi VS80 ile çıkıyorum . Gerçekten fx i bayağı kuvvetli. Elimdeki zoom 606 yı satıp köprüye sağlam ritm tonları ve solo tonları veren bir humbucker almayı düşünüyorum. Tabi satınca kulaklığı takıp çalışma olayı bitecek pek de mantıklı değil esasında.Yani alacağım manyetik beni pedal&proccessor kullanmaktan kurtarmalı. Burdan anladığım kadarıyla EMG 81 ( tabi şimdilik , ilerde de neck tarafına da 85) bu işi halleder gibime geliyor. Varsa bir eksiğim siz tamamlayın. Bu koşullar altında tercihiniz ne olurdu? Teşekkürler...

JediMaster-Revan şimdi bazı konularda haklı olsanda 250$ lık gitara takılan aktif emg ile 3000$ lık emg arasında ciddi farklar olucaktır. Sonuçta tel yine klavyeye çarpıp etkilenicek yani abanoz klavyeli bi gitarla gülağacı klavye arasında farklar olucaktır mesela ve bunun gibi. Tabi pasif bi manyetiği göre alıcağın fark değişicektir haklısın

Ayrıca emgler sadece sert müzik için demişsin yanlış olmuş orası aktif emgler demen lazım (Aslına bakılırsa bu bile yanlış bi açıklama neden dersen http://www.emginc.com/downloads/mp3/EMG-85_bridge_clean.mp3 şunu bi dinle emg 85 clean tonu bilmiyorum kaç manyetikten böyle güzel blues vari tonlar alınır)

Neden dersen pasif emgler her tür müziğe uygun. music123.com da örneğin Jackson Dkmg yorumlarını okursan bu gitarla bluestan tutun death metale kadar gidiyorum gibi yorumlar var ki çift emg hz manyetik takılıdır Jackson Dkmglerde.

EMG aktiflerin Blues a uygun olduğunu yada her türlü tarza iyi gideceğini ilk defa duyuyorum 🙂

EMG ler clean da bile hafif drive tonlar verir,butür bir manyetikler blues ve türevlerini yapmak çok zor hatta imkansız...

EMG nin amacı bellidir,agresif ve sert tonlar için alınılır ve kullanılır 🙂

Blues yapacak adamda Stratlara ,telelere baksın zira Blues tonlarını bu aletlerden iyi veren bir gitar yok dünyada...

EMGlerin benim zevkime göre bir gitara takılabilecek gelmiş geçmiş en kötü manyetik olduğunu düşünüyorum. Tabi kendi zevkim ve kendi kabiliyetime göre. Eğer sinyalin güçlü kalması binbir türlü efekten geçip ancak öyle amfiye ulaşması gibi bir kaygınız varsa buyurun alın. Aksi taktirde bu "bulunmaz hint kumaşı" namelerine gülüp geçiyorum.

B

Geri