rastansaga demiş ki:Fakat EMG SA gayet iyi strat tonları verir. İstisnalar var.
Prelektro demiş ki:Ayrıca emgler sadece sert müzik için demişsin yanlış olmuş orası aktif emgler demen lazım (Aslına bakılırsa bu bile yanlış bi açıklama neden dersen http://www.emginc.com/downloads/mp3/EMG-85_bridge_clean.mp3 şunu bi dinle emg 85 clean tonu bilmiyorum kaç manyetikten böyle güzel blues vari tonlar alınır)
01 demiş ki:rastansaga demiş ki:Fakat EMG SA gayet iyi strat tonları verir. İstisnalar var.
Birisi bir teleye takmıştı o SA setleri...
Gürültü denen bir olay yok,kristal parlaklığında bir tonu vardı ,ama kesinlikle ne tele nede strat tonunun yanından bile geçmiyordu 😉
deliturko demiş ki:hocam dogru demissin bende bir emg kullanicisi olarak sunu demek istiyorum bu aletlerden aktif olanlardan iyi sonuç almak için efekt sart su an cok memnun durumdayim digitech gfx-1 twin tube kullaniyorum clean tonlar harika drive lara diycek laf im hiç yok ama hafif overdrive almak 81 ile olmuyor :twisted: yapisi itibari ile 😆 su an hic olmadigim kadar memnunum 81 set asla vazgecemeyecegim bir ekipman oldu benim için ama seymour duncan cc+ap için birikim calismalarina basladim bile birazcik fasla geliyor bazi seyler için emg ler
pisuvardaki_izmarit demiş ki:arkada?lar 7 tel gitar kullanan/kullanm?? lar az çok bilir yada bilen varsa yard?mc? olabilirmisiniz..
Tone Zone 7 , PAF 7 , Evolution 7 , Air Norton 7 ve Blaze.
Bu manyetikler içinden ton karakterleri için neler söylenebilir veya kar??la?t?rma yap?lsa hangisi a??r basar yani sonuç olarak zevk mesela bu ama yinede ortalama bi?eyler ç?kar san?r?m ortaya.
?unuda belirteyim bu manyetiklerin fiyatlar? ortalama ayn? avrupa fiyatlar? olarak söylersek 70$ civar?ndalar.
JediMaster-Revan demiş ki:deliturko demiş ki:hocam dogru demissin bende bir emg kullanicisi olarak sunu demek istiyorum bu aletlerden aktif olanlardan iyi sonuç almak için efekt sart su an cok memnun durumdayim digitech gfx-1 twin tube kullaniyorum clean tonlar harika drive lara diycek laf im hiç yok ama hafif overdrive almak 81 ile olmuyor :twisted: yapisi itibari ile 😆 su an hic olmadigim kadar memnunum 81 set asla vazgecemeyecegim bir ekipman oldu benim için ama seymour duncan cc+ap için birikim calismalarina basladim bile birazcik fasla geliyor bazi seyler için emg ler
CC a??r? sert manyetik de?il emgler kadar, ancak istendi?inde çok vah?i olabilir.Bana kal?rsa Seymour Duncan'?n en tatl? tonlar? veren manyeti?i.Ama ?u death z?mb?rt?lar?na gider mi bilmiyorum.Deneyen varsa söylesin.
secks demiş ki:bu emg meselesi o kadar konuşulmasına rağmen durup durup ikide birde yeniden alevleniyorsa demek ki seven tam seviyor, sevmeyen de tam sevmiyor ki bence bu da aslında karakterli bir manyetik olduğunu gösterir 🙂
emg'nin bulunmaz kumaş olduğunu falan hiç düşünmüyorum, sadece bazı yönlerden haksızlığa uğradığına inanıyorum. 200$lık gitarla 2000$lık gitarda aynı sesi verdiği vs vs konularına daha önce girdim, şimdi hiç giresim yok 🙂 şu yazılanlar içinde tek itirazım şu drivelı clean ton hadisesine: arkadaşlar, tonun kendisini seversiniz veya sevmezsiniz birşey diyemem ancak bu kadar yüksek çıkışlı bir manyetiği pasiflerle benzer ayarlarla kullanmaya çalışırsanız drive alırsınız 🙂 97'den beri emg 81 kullanıyorum, aha da yeminle diyorum drive falan yok cleanlerimde. en basitinden önce bir manyetik yüksekliğinizle oynayıp deneyin.
bir de daha önceden de bahsetmiştim, bu emg'lerin 81, 85 gibi bilindik modellerinin dışında kalan 60A gibi modelleri de bulabilirseniz deneyin. üç sene önce yurtdışından dönerken bir arkadaşıma getirmiştim, teslim etmeden denedim de kendime almadığıma çok pişman oldum. emg'nin sitesinde yanılmıyorsam ses örneği yok ama http://www.harmony-central.com/Guitar/Data2/EMG/60A-01.html adresinde detaylı bir review var.
ladiyezfasolmi demiş ki:benim sorum biraz daha farklı olacak hatta buyuk ihtimalle de yanlıs yere yazıyorumdur ama alım-satım forumuna yazsam daha yanlıs olacaktı sanki.
simdi manyetik degistirmesi yapıyoruz haliyle eski manyetikler elimizde kalıyor, bunları elden cıkartırken nasıl bir fiyat koymalıyız? Tabi ki bu manyetigin cıktıgı gitara manyetigin kalitesine baglı olacaktır ama mesela 400 dolarlık bir gitarın uzerinden cıkan stack manyetigin ikinci el degistirilme fiyatı ne olmalıdır? demek istedigim, bunda ne tur kriterleri goz onunde bulundurarak hareket etmeliyiz?
tesekkurler.