Ozzfish demiş ki:seymour duncan sh55 seth lover ile ilgili bilgi istiyorum bi de diğer seymour duncan modellerin böle eski tip kapaklı versiyonları var mı (aynalı manyetik tabir edilen) yani sh4 yada sh1-59 un kapaklıları varmı?
şimdiden teşekkürler 🙂
Atalay demiş ki:24. frete basarken manyetik ile tel arası en az 3 milimetre olmalı. Bundan sonra gain ayarını potlarla yapabilirsin.
01 demiş ki:Yalnız kapaklı manyetiklerin tizleri biraz daha kapalıdır genelde ve yüksek disortionda ötme riski taşırlar bilginize...
darksideinme demiş ki:örnek:
Atalay demiş ki:24. frete basarken manyetik ile tel arası en az 3 milimetre olmalı. Bundan sonra gain ayarını potlarla yapabilirsin.
selam,
bu tip bilgiler gerçekten çok faydalı sağolun yazıyorsunuz bilgilendiriyorsunuz insanları..
peki bu tip bilgileri böyle forumda arayıp bulmak mı gerekiyor? yoksa bunların yazılı olduğu bir bölüm var mı? çok faydalı bir site ama çok dağınık duruyo bilgiler, bilgi edinmek için tüm forumu okumak zorunda kalmasak keşke..
saygılar..
DrB demiş ki:01 demiş ki:Yalnız kapaklı manyetiklerin tizleri biraz daha kapalıdır genelde ve yüksek disortionda ötme riski taşırlar bilginize...
Bu laflarin ikisini de acmak lazim.
Kolayi ile baslayalim, yani ikincisi ile: Yukarda kapagi takarkan icine mum akitin diye iste tam bu sebebden dolayi dedim. Zira tam olarak oturmaz ise ve de arada hava kalirsa HB titremeye ve de dolayisi ile otmeye baslar yuksek vol/gain durumlarinda. Bundan dolayi wax-potting denilen yukarda kisaca bahsettigim islemi yapmak gerekir.
Ilk mevzuu'ya gelince, iste orasi kavga sebebi. Kesin olan bir sey kapali bir manyetigin aciga gore daha az tiz ve bas vermesidir. Dogru, zira bir cok frekans metal kapaktan dolayi (kessler kafesimi neydi, Allah askina elektronik okuyan birisi dogrusunu yazsin, unutuyorum her sey aklimda kalmiyor 😆 ) guzel bir sekilde dis etkilere yalitilmis olur. Dip gurultu dolayisi ile daha az olur. Ama bu ayni anda ust frekansta bulunan bazi tellerdeki vibrasyonun da alinamayacagi demek. Ayni sey telelerin sap manytetiklerinde cok dha belirgindir. Usenmezseniz sap manyetigindeki metal kapagi cikartin (biraz zorcanadir uyarmadi demeyin) ve bir bakiniz.
Ama kapagin metal alasimi da cok etkili, iste kavga bu konuda kopuyor. Nickel mi yoksa chrome mu diye. Hangisi daha uygun diye. Simdi tee 50lerde ilk HB yapilirken Seth Lover nedense nickel koymus, ve bundan dolayi duncan'da aksi soylenmedigi surece vintage correct olarak nickel gelir hem de ayni mi ayni metalurjik kombinasyon ile. Herifler manyak sirf bunun icin bir sirketle anlasmis durumdalar. Ondan seviyorum o sirketi, detaylara cok ozen gosteriyorlar. Ama sonradan sonraya nickel yerine chrome'un daha iyi daha az etki gosteren sonuclar verdigi seklinde bir gorus oldu. Bilemiyorum, o kadar sapitmadim. Ciddiyim millet agiz dalasina girer, manyetik ureticileri de dahil olmak uzere. Mesela Duncan'dan chrome alabilmek icin direk fabrikaya siparis vermek gerekiyor.
Neyse iste kapak mevzuu biraz daha derin bir mevzuu.
B 😉
01 demiş ki:Seymour Duncan Distortion trembucker hakkında bilgisi olan ,daha önce kullanmış birileri varmı?