Gitar Manyetikleri hakkında herşey (Genel)

Knife-Party demiş ki:
Kardeş sen sanırım emg ile seymour u karıştırmışsın ?Emg ağaçtan daha az etkileniyor yani ağaç emg de daha önemsiz diğerlerine göre ayrıca seymour dan pearly gates filan denedin mi sen hiç de testere dedin çok güldüm benzetmene "duncan her takıldığı gitarda ton değişikliği yapar çünkü o manyetiklerin genelde karakteri çok belli ve sınırları vardır yaw metalci manyetiği adı üstünde."bunada çok güldüm açıkcası o dediğin şeyler emg için kimden duydun kimden gördün ise o kişi yanlışmış 🙂
seymour duncanın tonları emg ye göre daha radikaldir bunu demeye çalıştım emg ağaca muhtaç bi manyetiktir tonları çok değişir nası anlatayı yavşaktır yani. ama duncan öyle olmadığından manyetiğin karakteri belli her ağaçta kendini belli ediyo tamam metalci manyetiği söylemim biraz abzürt doğru sonuçta bir sürü modeli var.ayrıca ben duyduğuma değil yaşadığıma gördüğüme ve tecrübe ettiğime inanırım. sende beni başkalarıyla karıştırdın galiba :evil:

Kardeş zaten önemli olan manyetiğin ağaca göre tonu değişmesi değilmidir ki ona göre ağaç seçimi yapılıyor manyetik seçimi yapılıyor aynı tonu verse pasif in anlamı kalmaz aktif sadece anlamlı olurdu öyle deil mi ?her manyetiğin her ağaca göre özelliği vardır yani..🙂

yaw ama emg ile dimarsio yu iyi böyle tek parça iyi kurutulmuş veya toprakta bekletilmiş kalifiye bir ağaca takarsan verdikleri ses duncanınkinden daha kalifiye bana göre bundan bahsediyorum. daha çeniş ve modern tonları var diğerlerinin. özelliklede di marzio emg den de daha iyidir bana göre. gerçi bu hissetme meselesi.

emg nin tarz aralığı daha dar marka olarak. SD ve DiMarzio nun birçok tarza gidecek manyetik çeşitleri var. ama heavymetal çalıyorsan mesela, emg almayıp SD ya da DiMarzionun manyetiklerini almak pek anlamlı değil bence.

abi emg yi metal ve özellikle amerikada yeni kuşak hardcore kesimi kullanıyo diye heavy metal manyetiği olacak değil ya ürediliş ama cı sırf gitardan ses çıkarmak. ya sitesinde tone chart ı bile yok manyetiklerin.

e heavymetal camiası kullanıyosa bi bildikleri vardır dimi niye inatla emg kullansınlar yoksa? demek ki uygun heavymetale
ama ben "heavymetal manyetiği" demedim dikkat ettysen. ama benc emg aktifler (81-85) metal için diğer manyetiklere göre daha uygun.

Nette çok aradım bulamadım 🙁
Bir bilen varmı Ibanez V8 ve V7 manyetiklerin teknik özelliklerini? Ve tone chartını (sanırım manyetiğin bas-mid-tiz oranına deniyordu yanlışım olabilir istediğim şey bu)?

ya tahminimce dimarzio nun breed ine benziyo breed i bi kontrol et bence yani öyle hissettim yanlış olabilir gerçi gitarı daha yeni aldım büyük kabinlere bağlamaya fırsat olmadı. bi süre sonra daha iyi anlayacağım.

Slaytanic demiş ki:
01 demiş ki:
Seymour Duncan Distortion trembucker hakkında bilgisi olan ,daha önce kullanmış birileri varmı?

ben kullanıyorum upper-midleri yuksek olduğu için aldım çok sağlam drive'a giriyor harmonikler falan çok iyi valla ben çok memnunum jackson sl1de takılı jb yerine aldım çıkış çok yüksek ancak belirteyim ben 80-tarzı-thrash çalıyorum rocktronla beraber overkillin eski zamanlarını anımsatıyor sololarda neck-hotrailse geçiyorum keyfim yerinde 🙂

Ben bu manyetiği harmonikli,yüksek çıkışlı tiz sololar için almayı planlıyorum,lead tonunun çok kalite olduğu hakkında yorumlara rastlamıştım...

Özellikle o bol çığlıklı (ne biçim bir lafsa 😀 ) sololar için birebir deniliyor bakıcaz araştırıyorum....

01 demiş ki:
Slaytanic demiş ki:
01 demiş ki:
Seymour Duncan Distortion trembucker hakkında bilgisi olan ,daha önce kullanmış birileri varmı?

ben kullanıyorum upper-midleri yuksek olduğu için aldım çok sağlam drive'a giriyor harmonikler falan çok iyi valla ben çok memnunum jackson sl1de takılı jb yerine aldım çıkış çok yüksek ancak belirteyim ben 80-tarzı-thrash çalıyorum rocktronla beraber overkillin eski zamanlarını anımsatıyor sololarda neck-hotrailse geçiyorum keyfim yerinde 🙂

Ben bu manyetiği harmonikli,yüksek çıkışlı tiz sololar için almayı planlıyorum,lead tonunun çok kalite olduğu hakkında yorumlara rastlamıştım...

Özellikle o bol çığlıklı (ne biçim bir lafsa 😀 ) sololar için birebir deniliyor bakıcaz araştırıyorum....

DD (=duncan distortion) nin bassları öyle istediğin şeylere gelir mi bilmem zira içinde gayet büyük (normalden daha kalın) bir seramik mıknatısı var. Hem DD hem de onun kuzeni Invader (tek farkları mantiğin üstündeki hadiseler - o başlık gibi olan naneler yani - ve de invader'ın içinde bir değil 3 mıknatıs olması gerçi DDnin mıknatısı invader'a göre daha kalın aman neyse) bol bol basslı manyetikler, ondan bahsettiğin hadiseleri boğmasın. Aman diyeyim.

Bence Duncan Screaming Demon. George Lynch abimizin elbet bir bildiği vardır.

Gerçi yukarda yazıldığı üzere duncanlar bir EMG bir DiMArzio gibi manyetiklerden hep daha "radikal". :roll: Ne demekse! :twisted:

B

JediMaster-Revan demiş ki:
DrB mesajın için teşekkür ederim öncelikle.van zandt ilk defa duydum nedir ne değidir? Bana biraz beefed up derler ya, öyle ton gerekiyor.Aklımda SSL6-custom flat var açıkçası.Çok hoşuma gitti tonu.Onu almayı düşünüyorum.

Atlamışım mesajını pardonlar! 😳

Van Zandtlar bu alemde en iyi strat manyetiklerinden birisi olarak bilinir. Texasta bir manyetik şirketidir kendisi ufaktır ve sadece el sarımı aletler yaparlar. SRV tonu için gayet ideal şeylerdir o yukarda yazdıkalrım. Fralinlerle voodoolarla, rolphlarla, hamellarla wagnerlarla bir seviyededir.

Diğer bir texas şirketi yine yukarda yazdığım Rio Grande. Onların da biraz uppermid ağırlıklı enteresan bir beefed up tonu var. Fender tx speciallar da öyle ama sanırım onların magnet pull'u yüzünden sevmiyor millet. Çok ama çok aşağıda (nispeten) ayarlamaları lazım geldiğini öğrenemeden fender tx speciallarını satıyorlar.

Valla flat mi yoksa staggered mı senin tercihin. Ben fi tarihinde düz strat manyetikleri kullanırken (90 US stratımın üstünde gelenler düzdü ve kerataları hala severim, çok aldım sattım onlar hala kenarda duruyor aslında sap ve orta manyetiği sadece duruyor körü bir gitar ile hatta yakında uçtu gitti) severdim. Ama si hep problem olurdu açıkçası. Stagger bence ondan çok işe yarıyor.

B

DrB demiş ki:
01 demiş ki:
Slaytanic demiş ki:
01 demiş ki:

DD (=duncan distortion) nin bassları öyle istediğin şeylere gelir mi bilmem zira içinde gayet büyük (normalden daha kalın) bir seramik mıknatısı var. Hem DD hem de onun kuzeni Invader (tek farkları mantiğin üstündeki hadiseler - o başlık gibi olan naneler yani - ve de invader'ın içinde bir değil 3 mıknatıs olması gerçi DDnin mıknatısı invader'a göre daha kalın aman neyse) bol bol basslı manyetikler, ondan bahsettiğin hadiseleri boğmasın. Aman diyeyim.

Bence Duncan Screaming Demon. George Lynch abimizin elbet bir bildiği vardır.

Gerçi yukarda yazıldığı üzere duncanlar bir EMG bir DiMArzio gibi manyetiklerden hep daha "radikal". :roll: Ne demekse! :twisted:

B

Yorumların için teşekkürler...

Eq değerlerine baktığımda Bass lar ensonda yer alıyordu,tiz ler fazlaydı...

Bass larının fazla olacağını duyunca şaşırdım doğrusu,ama kullanacağım gitar Basswood tiz tonlar laabilirim belki..

O tone chartlar nisbi yazılan hadiseler. Unutmaman gereken bir de çıkış rakamına bakmak. O çıkış rakamına göre baslar nisbi olarak az. Ama bu demek değil ki basslar mesela 59a göre az, tersine 59da mesela nisbeten daha fazla bass olmasına rağmen distortiondakiler kadar kesinlikle güçlü değil.

Ama bası bol bir manyetik değil onun için invader gerekli işte.

Bence dediğim gibi ya screaming demon ya da en temizinden bşr 59b. Şahane manyetiktir öyle güce falan hacet yok. Ama şimdi basswood olunca hadise bilemiyorum ne kadar etkilenir zira benim kafamda hep maun veya swamp ash üstündeki hali var.

B

Hepinize çok teşekkürler faydalı mesajlarınız için. Bende maun gövdeli/saplı Epiphone Gothic Explorer var, manyetik değiştireceğim, çaldığım tarz Death metal (Swedish daha çok, At The Gates falan...), yani çok iyi bir distortiona ihtiyacım var, EMG 81 ile Seymour Duncan Invader arasında kaldım. Siz ne tavsiye edersiniz, artıları eksileri benim için ne olur?

TheJester demiş ki:
Hepinize çok teşekkürler faydalı mesajlarınız için. Bende maun gövdeli/saplı Epiphone Gothic Explorer var, manyetik değiştireceğim, çaldığım tarz Death metal (Swedish daha çok, At The Gates falan...), yani çok iyi bir distortiona ihtiyacım var, EMG 81 ile Seymour Duncan Invader arasında kaldım. Siz ne tavsiye edersiniz, artıları eksileri benim için ne olur?

Swedish için Invader'ın biraz bas kalacağı düşüncesindeyim ama kullnmadığım için onun hakkında tam bir yorum yapamam.

Emg 81'e gelince, death metal türlerine gayet iyi uyum sağlayan bir manyetik.Ama kişisel tercihin ne olur diye sorarsan swedish için Dimarzio X2N derim.İkisi de maun olan gitarlarımdan birinde köprülerde birinde Emg-81,birinde X2N kullanıyorum.Blinded By Fear çalarken en iyi X2N den sonuç alıyorum 🙂 Emg-81'e göre biraz daha tiz ve midleri az bir manyetik olduğu için swedish e X2N'i daha çok yakıştırıyorum.(Zamanında Emg-81 kullanırdı galiba At The Gates tam bilmiyorum ama X2N de kullansalardı fena olmazmış 🙂 )

Hellhound demiş ki:
TheJester demiş ki:

Swedish için Invader'ın biraz bas kalacağı düşüncesindeyim ama kullnmadığım için onun hakkında tam bir yorum yapamam.

Emg 81'e gelince, death metal türlerine gayet iyi uyum sağlayan bir manyetik.Ama kişisel tercihin ne olur diye sorarsan swedish için Dimarzio X2N derim.İkisi de maun olan gitarlarımdan birinde köprülerde birinde Emg-81,birinde X2N kullanıyorum.Blinded By Fear çalarken en iyi X2N den sonuç alıyorum 🙂 Emg-81'e göre biraz daha tiz ve midleri az bir manyetik olduğu için swedish e X2N'i daha çok yakıştırıyorum.(Zamanında Emg-81 kullanırdı galiba At The Gates tam bilmiyorum ama X2N de kullansalardı fena olmazmış 🙂 )

Evet Anders Bjorler hep 81 kullanıyordu(hala da The Haunted'da kullanıyor). X2N'i de düşünmüştüm başta ama çok gürültülü gibi yorumlar duydum/okudum, gözüm korktu açıkcası 🙂

DrB demiş ki:
O tone chartlar nisbi yazılan hadiseler. Unutmaman gereken bir de çıkış rakamına bakmak. O çıkış rakamına göre baslar nisbi olarak az. Ama bu demek değil ki basslar mesela 59a göre az, tersine 59da mesela nisbeten daha fazla bass olmasına rağmen distortiondakiler kadar kesinlikle güçlü değil.

Bence dediğim gibi ya screaming demon ya da en temizinden bşr 59b. Şahane manyetiktir öyle güce falan hacet yok. Ama şimdi basswood olunca hadise bilemiyorum ne kadar etkilenir zira benim kafamda hep maun veya swamp ash üstündeki hali var.

B

Evet,maun ve ash olayı değiştiriyor...

Çıkışlarda İnvader distortiona göre fazla...

Beni korkutan İnvader ın fazla yüksek çıkışlı olupta ,bass tonu ile lead partisyonlarında tonu boğması...

Ben daha belirgin,daha yırtıcı tonlar istiyorum,bunnu içinde seramik mıknastıslı ,yüksek çıkışlı ve tiz-midd ağırlıklı bir manyetik lazım sanırım...

01 demiş ki:
DrB demiş ki:

B

Evet,maun ve ash olayı değiştiriyor...

Çıkışlarda İnvader distortiona göre fazla...

Beni korkutan İnvader ın fazla yüksek çıkışlı olupta ,bass tonu ile lead partisyonlarında tonu boğması...

Ben daha belirgin,daha yırtıcı tonlar istiyorum,bunnu içinde seramik mıknastıslı ,yüksek çıkışlı ve tiz-midd ağırlıklı bir manyetik lazım sanırım...

O son dediğinin sebebini anlamıyorum. Angus yırtıcı değil mi? Yani o bahsettiğin özelliklere sahip değilse kim sahip merak ederim. Bence cidden adam gibi takkeyi önüne koyup bir 59bye dikkatlice bir bak. Yüksek çıkışa gerek yok elinde yeterli iyi bir amfi oldukça.

B

valla bana distortion basslı gelmiyor belkide gövde alder olduğu içindir başka gitarda denemedim maalesef.
aslında çıkış olarak eşit diyebiliriz invader ve distortion için. bende bu iki manyetik arasında çok bocalamıştım o yüzden benim seçimim sana yön vermesin (yani ben doğruyu seçtim gibi bir mantık ortaya çıkmasın).
mid olayında bu adamlara kızıyorum çünkü bence upper-mid lower-mid olarak en azından 2ye ayırmalılar. distortionda upper-midler çok fazla buda tonu tizleştiriyor. sanırım invader ise lower-mid ağırlıklı buda tonu basslaştırıyor. bu benim görüşüm ortada bilimsel veri yok 🙂
gerçi bu adamlara output yüzünden de kızıyorum çünkü direnç olarak veriyorlar bu da çelişki yaratıyor aslında biraz. neyse,
benim kafamı şu sıralar patb2 - distortion parallel axis kurcalıyor çünkü listedeki 21.30k ile en yüksek çıkış onda. (dd=16.60k) acaba bu manyetik dahamı çığırtkandır ddye göre?

Geri