E
equiron
michael akerfeldt SH 10 full shred kullaniyor mesela PRS gitarinda, opeth seviyorsun anladigim kadariyla, bir dusun derim.
BurakFender demiş ki:bişey sorcam.rock-metal için di-marizio ne önerirsiniz???
Death-Lead demiş ki:hehe 😀 vallaa doğru diyosun 😀
sen şeye baktınmı abi? dimarzio nun sitesine.?
www.dimarzio.com
bak orada sol altta humbuckere tıklıyosun,,sol taraftaki listeden de manyetik seçiyosun. seçince sağ ekrana bilgiler çıkıyo.
orda details başlık var.ordanda sound u seçtiğin zaman sana tiz , bas ve mid değerlerini veriyo.
veya sağ en altta "pickup picker" var. ona tıklayarak ta gitarına ve müzik türüne göre sana ne manyetik gideceğini söylüyo ve 3 alternatif sunuyo..
dur bakim sana .......
eveet senin breed bridge :
tiz : 5
mid : 9
bas : 8
özelliklerindeymiş..haklısın tabi sonuç ortada 😀
------------------------------------------
tone zone da durum çok farklı değil:
tiz:5
mid:8,5
bas:8,5
--------------------------------
peki sana ne gider????? :
d-sonic olabilir:
tiz: 5,5
mid:6,5
bas:6,5
veya da x2n:
tiz : 6,5
mid : 6,5
bas : 5,5
bunlar yüksek çıkışlı hum.lardır. ve sana yarayabilecekler bunlardır.
yada paf pro kullanırsın ki onun da değer leri
tiz : 6
mid : 5
bas : 5
dir.
incele derim : www.dimarzio.com dan. sağ enalttaki "pickup picker" e tıkla, gitarının ağacını falan soruyo zaten. o belki sana daha iyi bi model söyler. ki bana sorarsan sana gidecek en iyi hum; ya "x2n" olur. yada paf pro???????
şeklinde verilmiş..sanırım bu benim gitarın genel karakterine tam ters biçimde bir EQ düzeneği 🙂bass:6
mid:4.5
tiz:5.5
Death-Lead demiş ki:yalnız şunada dikkat et, bu dediğin manyetik düşük çıkışlı bi manyetik. çok hassasiyet bekleme derim. (tabi single lara kıyasla demiyorum. diğer x2n falan gibi modellere göre.)
single larda dc: 6,7 arası değişiyo....bu manyetikte 8,6. ama bilemiyorum tabi...çünkü from the hell 5,6 gibi bi değere sahip.
ya bu arada BENİM SORUNA CEVAP YOKMU YAW 😀
Death-Lead demiş ki:aman üstad seni görünce sabah sabah gözlerim açıldı bi türlü ulaşamıyorum sana şu benim sorunada bi el atsan 🙁
bu arada ben bu hassasiyet olayını bi önceki sayfada yazılan "x2n gibi manyetikler parmakların klavye üzerindeki kıpırdamalarını bile alıyor" yorumlarına ve steve vai nin çalış tekniklerinden sonra manyetiğinin çıkışlarına göre söyledim.