Gitar Manyetikleri hakkında herşey (Genel)

Bence netlik ve eq farkı var.Tabiki çıkış farkıda.

Hot rails daha boğuk ve yüksek çıkışlı bir manyetik.Açıkçası bu özellikleriylede saptan clean alanların pek hoşuna gitmezler.

Jb Jr. daha net bir manyetik.Belirgin Tiz leri var.Çıkışı biraz daha düşük.

Sen "boğuk" deyince aklıma direk Hot Rails geldi 🙂

Kolay gelsin.

Her ikisinin sesi de nisbeten boğuk. Ama ne istiyorsun ilk önce onu koyman lazım ortaya.

Sonuçta eğer çok açık bir ses istiyorsan o zaman stacked (yani noiseless) bir strat single coil alacaksın. Ama güçlü olmayacak.

Bana göre en iyi single ebadındaki HB lil 59 sap versiyonu. Elbette normal 59 ile yakından uzaktan alakası yok, manyetik alanlarının farkı çok aşikar. Ama sonuçta sanırım normal sap HBa en yakın olanı o. Ondan daha güçlüleri (cool railsdi hot railsdi JBjr falan topu yani) normal bir PAF HB kadar net falan değiller.

B

posetcayy demiş ki:
bir tane seymour duncan SH10 buldum..??

eqosu -- 4 4 8 arkadaslar.. tiz 8de..

dimarzio dp151 pafpro ile kafa kafaya değişmeyi düşünüyorum bridge bölgesıne..

gitarım Soloist..nasıl olur başka birşeymi denesem..?

köprüde SH4 düz ve fretboardda SH4 ters çevirerek takmak çok iyi sonuç veriyor. SH4 ler naturele yakın EQ ya sahip. SHH tip soloist gitarım var SL1. hot rail single çok hoşuma gidiyor fretboardda.

Ben Little 59' u düşünmemiştim.Oda ayrı bir seçenek olabilir...ve bu manyetik diğer bahsettiğimiz modellerden biraz daha hacimli bir sese sahip bence ilgi çekici yanıda budur.

Düşünürsen forumdan bir arkadaş gayet uygun bir fiyata satıyordu.

Atalay demiş ki:
posetcayy demiş ki:
bir tane seymour duncan SH10 buldum..??

eqosu -- 4 4 8 arkadaslar.. tiz 8de..

dimarzio dp151 pafpro ile kafa kafaya değişmeyi düşünüyorum bridge bölgesıne..

gitarım Soloist..nasıl olur başka birşeymi denesem..?

köprüde SH4 düz ve fretboardda SH4 ters çevirerek takmak çok iyi sonuç veriyor. SH4 ler naturele yakın EQ ya sahip. SHH tip soloist gitarım var SL1. hot rail single çok hoşuma gidiyor fretboardda.

Sh10 ama benim buldugum 🙂 neyse Fasttrack1 Takılıp Gelsin Onuda Taktırcam Sora En guzel Jenna Jemason Film müziklerini yapacağım

merhaba arkadaşlar bi ara ibanez rg270 ile ilgili bi sorum olmuştu ama bi türlü cevabını bulamamıştım taaki PhoibosApollon nick li arkadaşa danışana kadar onun sayesinde gitarımın manyetiklerini takabildim çok çpk teşekkür ediyorum

allah düşmanımın başına vermesin çok zor bi iş gitarınız var ve siz çalamıyorsunuz 🙂) neyse benim çektiklerimi çekmmeni,z için şuraya link i koyuyorum hoşçakalınn 🙂)

http://www.jemsite.com/forums/showthread.php?p=448805

Selamlar,

Yaklasik bir senedir kullandigim Ibanez RG1570 Prestige gitarimdaki stock humbucker'lari cikarttirip, dimarzio tonezone ve air norton taktirdim. Daha pek denemeye vaktim olmadi ama acayip bir dip gürültüsü geliyor. Eski manyetiklerle calarken amplinin dibinde oturup gitari ampliye dönük tutsam bile en ufak gürültü olmuyordu. Simdi "calmiyorken" gitar ampliye dönükse alet cildiriyor. Nerdeyse ortada single manyetik kadar dip gürültüsü yapiyor. Dimarzio'larin daha kaliteli oldugunda dip gürültüsünün azalacagini düsünürken tam tersi artinca cok sasirdim. Normal mi bu durum sizce?

Arkadaşlar bende YAMAHA RGX 420 DZ marka elektro gitar var.Üstündeki manyetikler Alnico HB.Bu manyetikler kalitelimidir değilmidir fikrinizi söylerseniz sevinirim.Metal müzik için uygunmudur?3 ay sonra amfi alıcam şimdi müzik setinde çalıyorum ondan pek bişey anlaşılmıyor.

İbanez RG350 EX BK mi iyidir yoksa YAMAHA RGX420DZ mi ?Fikirlerinizi bekliyorum.Gerekirse ilerde gitarı değiştiricem RG350EXBK alıcam.

SAYGILAR

masterofpuppetsasd demiş ki:
manyetikler iyi bağlanmamıstır buyuk ihtimal.bir luthier e goturup kontrol ettir.

Teşekkürler yanıt için. Taktırdığım yere geri götürdüm 2-3 saat bıraktım. Döndüğümde adam "kağıdın altında ufacık yazıyomuşum görmemişim, potansların da değişmesi lazımmış" gibisinden bir şey dedi. Potans da yokmuş elinde, ısmarlamış. Noel tatili yüzünden anca 1 haftaya falan gelecek.

Umarım sorun hakkaten budur.

Bende bir gitarımda Tone Zone-Airnorton ikilisini kullandım.

Bu manyetiklerin çıplak ve yeşil olan kablolarını beraberce topraklaman gerekiyor.Eğer topraklama iyi lehimlenmemişse gürültü yapar.Onada bir bak...

arkadaslar bc.richlerin ustundeki bdsm manyetiiklermi yoksa emg hzlerinmi cıkısı daha guclu? bildigim kadarıyla bdsm'nin cıkısı 17,8 bu konuda bilgisi olan varmı

Epiphone LP custom'ın üzerindeki çift humbucker'ı söküp 2x EMG 81 takmayı planlıyorum.
Acaba bu gitara bu manyetikler gider mi?Yani yumuşak tonlar da almak istiyorum bu aletten..

RedRain demiş ki:
Epiphone LP custom'ın üzerindeki çift humbucker'ı söküp 2x EMG 81 takmayı planlıyorum.
Acaba bu gitara bu manyetikler gider mi?Yani yumuşak tonlar da almak istiyorum bu aletten..

EMG81 gibi aktif manyetiklerden öyle her tonu almak pek mümkün olmuyor malesef.Amacı bellidir.Lambalı amfileri sonuna kadar drive etmektir.Clean leri var.Ama bence hiç hoş değiller.Kimileri beğeniyor o ayrı.

Hafif overdirve lı bir Rock yada Blues tonu alamazsın bu manyetikten.

Bence çok yönlü bir şeylere bak...

Geri