Gitar Manyetikleri hakkında herşey (Genel)

Reeve sen neck te single coil mi istiyorsun ? O zmn coil gibi humbucker olan HUMBUCKER FROM HELL'i öneririm
Bridge yi neden öyle yapmayı planlıyorsun ki bence mantıksız kendi tarzına göre manyetik vardır elbet ayrıca uyuşucakmı ki fender coil ve dimarzio ?Bence bırak bunu Humbucker yerine Hum single yerine single 🙂

SORU:Beyler bende yazın DK2 baktım güzel gitarmış ama manyetikleri değiştiricem Metal arada bir blues rock tonları seviyorum vede Vai,Satriani
Bridge yee X2N düşünüyorum acaba onla Satriani fln olur mu ki Bridge ye ne öneririrsiniz trash death metal,ve satriani,vai tonları yakalamak için Super distortion da olabilir ama Ne olabilir 🙁

hayır neckte single coil istemiyorum.. hatta neckte hiç bir şey istemiyorum tamamen iptal etcem orayı
icon_twisted.gif
bence gereksiz bişey 🙂

*ben bridge positionı çok seviyorum ve oraya tek bir hum koyaraktan kullanmak istemiyorum.. aynı anda emg81 ve s.duncan tb4 kullanma şansım olmasa bile en azından emg-sa ile duncan single coil gibi birşeyi yanyana yapmayı planlıyorum..

*yada fender single coil ile bitane texas single coili yan yana yapıştırarak bridge positiona yerleştirmek istiyorum

*dediğim gibi, necki iptal edip, bridgedeki single ın yanına koyduğum öbür single ın bağlantılarını neck positiondaki manyetiğin kablolarına bağlamayı planlıyorum
icon_rolleyes.gif

(buarada emg-sa ile s.duncan single coil misal olarak koydum.. yoksa aktif ve pasif olayları giriyo işin içine.. çıkamayız 🙂)

Edit: yanlışlıkla trembucker yazmışım..

Paran varsa hangi tonu istiyorsan bir custom manyetik yaptırt bu işi iyi yapanlar vardır elbet ama şöyle söyliyelim ki sen hangi tarz istiyorsun onun için mutlaka iyi bir manyetik vardır Ayrıca 2 fender coil i birbirine bağlayıp sadece clean elde edersin distortion da iyi birşey yapamaz diye düşünüyorum çünkü fender clean master birşey onla distortion saçma olur

buarada senin soru kaynamış benim yüzümden, kusura bakma 🙂

Knife-Party demiş ki:
SORU:Beyler bende yazın DK2 baktım güzel gitarmış ama manyetikleri değiştiricem Metal arada bir blues rock tonları seviyorum vede Vai,Satriani
Bridge yee X2N düşünüyorum acaba onla Satriani fln olur mu ki Bridge ye ne öneririrsiniz trash death metal,ve satriani,vai tonları yakalamak için Super distortion da olabilir ama Ne olabilir 🙁

humbucker oluğuna iki single (veya single ebatlarında humbucker) takılabiliyormu? bana biraz hayal gibi geldi. humbuckerda 2 coil birbirlerine zıt kutuplu olarak bağlanır bu sayede dip gürültüsü traşlanıp çıkış artar. kutupları falan nasıl ayarlayacaksın?

Yav revee bab bence fazla kasma o işi yapamazsın kutuplar direnç mirenç yapılsaydı herhalde herkes humbucker almazdı dimi 🙂 Çalmak istediğin tür ve gruplar neler sana ona göre bişiler önersin üstadlar benim soruma çok yardımcı oldunuz yani teşekkürler :evil:

Bridge yee X2N düşünüyorum acaba onla Satriani fln olur mu ki Bridge ye ne öneririrsiniz trash death metal,ve satriani,vai tonları yakalamak için Super distortion da olabilir ama Ne olabilir ? 🙁

VICTOR_LEVI demiş ki:
deliturko demiş ki:
VICTOR_LEVI demiş ki:
Selam,bir arkadaşım 150€ ya EMG 81&85 satıyo sizce fiyat pahalı mı?

(bir - iki yıl kullandı manyetikleri)

pahali biraz buranin tr oldugunu varsaysakda biraz daha düserse gayet makul tanesi 100 dolar toplamda 220 dolara kargosu dahil alinabilir usa dan satan kisinin keyfi bilir istedigi fiyata satar ama yinede pahali yani
Türkiye de (zuhal) ne kadar bunlar biliyormusun? Sen kullanıyomusun? Netten mi aldın?

simdiye kadar kullamadigim seyler hakkinda yorum yapmadim !!!
tabiki kullaniyorum netten aldim evet bildigim kadariylan zuhalde aktif olan seri 120 dolar gibi bir fiyatlan satilmakta makul sayilir en azindan usa list prize degerlerinden gidiyor ordan alabilirsin yenisini arkadasinin sattigi fiyat nerdeyse yenisine denk git zuhalden al derim o fiyat cok vede 1-2 sene kullanilmis diyorsun

deliturko demiş ki:
VICTOR_LEVI demiş ki:
deliturko demiş ki:
VICTOR_LEVI demiş ki:
Selam,bir arkadaşım 150€ ya EMG 81&85 satıyo sizce fiyat pahalı mı?

(bir - iki yıl kullandı manyetikleri)

pahali biraz buranin tr oldugunu varsaysakda biraz daha düserse gayet makul tanesi 100 dolar toplamda 220 dolara kargosu dahil alinabilir usa dan satan kisinin keyfi bilir istedigi fiyata satar ama yinede pahali yani
Türkiye de (zuhal) ne kadar bunlar biliyormusun? Sen kullanıyomusun? Netten mi aldın?

simdiye kadar kullamadigim seyler hakkinda yorum yapmadim !!!
tabiki kullaniyorum netten aldim evet bildigim kadariylan zuhalde aktif olan seri 120 dolar gibi bir fiyatlan satilmakta makul sayilir en azindan usa list prize degerlerinden gidiyor ordan alabilirsin yenisini arkadasinin sattigi fiyat nerdeyse yenisine denk git zuhalden al derim o fiyat cok vede 1-2 sene kullanilmis diyorsun

Abi çok saol ya iyiki almamışım , zuhalden almak en mantıklısı galiba.

Knife-Party demiş ki:
Bridge yee X2N düşünüyorum acaba onla Satriani fln olur mu ki Bridge ye ne öneririrsiniz trash death metal,ve satriani,vai tonları yakalamak için Super distortion da olabilir ama Ne olabilir ? 🙁

DiMarzio X2N çook yüksek çıkışlı bir manyetiktir 🙂 Ve bana sorarsan Vai ve Satriani çalmak istiyorsan DK2deki o 2 single coile kalır işin, köprü pozisyonunu pek kullanamazsın yani 🙂 Biraz kişisel bir şey tabii ama bana sorarsan biraz zor olur köprü manyetiğini hiç kullanmadan 🙂 Ben yine her zamanki gibi Seymour Duncan tavsiye etmek istiyorum, hem daha yumuşak ılık tonlar hem de sert tonlar yakalayabilceğin manyetikleri var 🙂 En büyük örneği de bence meşhur TB-4 🙂 Hem metal müzik hem de Vai-Satriani çalabilirsin bu manyetikle 🙂 Ya da belki bir adet DiMarzio Tone zone alabilirsin kendine... Yalnız köprüye ne alırsan al, mid-pozisyonuna ve sapa da güzel manyetikler almalısın, birden çok tarz çalmak istiyorsan buna ihtiyacın olacaktır. Köprüye alacağın hummbucker'a göre değişir tabii ki ama, bir hummbuckerla yeteri kadar iyi clean tonlar yakalaman zor olabilir, onun için singlelara mutlaka ihtiyacın olacak vai ve satriani çalarken.

Bir de modifikasyon konusunda en uyuz olduğum şey, genellikle gitarların stok manyetiklerinin çıkışlarının pek yüksek olmaması, durum böyle olunca tek bir manyetiği değiştirdiğinde, o karizmatik manyetikten diğer manyetiklere geçip çalmaya başladığında afedersin "ç.k" gibi ses çıkıyor 🙂 Bunu da dikkate almalısın bence.

Son olarak sana yapabileceğim en iyi tavsiye ise sanırsam "DrB"yi dinlemen olacaktır 😀

Dip Not:Aslına bakarsan, Eren Kömürlü'ye sorsak bu soruyu en iyisi olabilir, onun da DK2si var çünkü 😀

wavey.gif

arkadaşın sorusu yanıtlandığına göre benim soruya geri dönelim
icon_mrgreen.gif

ben tam anlatamadım heralde ne yapmak istediğimi baştan anlatıyorum,

manyetik devreleri hakkında fazla bilgili değilim, teknik bilgileri falan bilmiyorum ama aklım yettiğince yapmak istediğim şey şu..

ben iki singleı yan yana koymak isteyince, bunları birbirlerine bağlamak istiyomuşum gibi bi anlam çıkmış ortaya sanırım.. böyle olursa dip gürültüsü olur diye anladım.. (iki single birbirine bağlanırmı onuda bilmiyorum
silly.gif
)

benim demek istediğim olay;
iki single coilin devreleri birbirlerinden tamamen bağımsız olacak. yani şöyle diyim, mesela yukarıda koyduğum resimde tek humbuckerlı bir kasa var ve üzerinde sadece volume ayarı var.. switch falan yok.. benim dediğim olayda switch kolu olacak çünkü en başa yerleştirdiğim single coilin devresi bridge positiondaki manyetiğin devrelerine bağlanacak, önüne koyduğum ikinci single coilin devreleride neck positiondaki manyetiğin devrelerine bağlanacak..

Barlo hocamın fikrini alsaydım iyi olurdu.. bu konuda bu kadar ısrar etmemin nedeni; eğer sorunsuz çalışırlarsa süper birşey olur.
0007.gif

Geri