Reeve demiş ki:sorduğun sorunun cevabını bende çok merak ediyorum..
tb4 takcam gitarıma ama bir türlü ağacının ne olduğuna dair bir bilgi edinemedim internetten falan çok arattım ama yok.
bu yüzden tb4ü alıp amfimin üzerindeki eq ayarıyla dengelemek istiyorum bassını tizini..
olur mu :?:
Reeve demiş ki:"japon jackson randy rhoads ps-37"
bilgi buluyorum ama ya ispanyolca oluyor ya da almanca.. kafayı yedim valla..
bu gitar hakkında ingilizce bilgi yok yok yok..
en azından ağacını öğrenmek istiyorum :roll: modifiye etcem çünkü
Reeve demiş ki:çok teşekkür ediyorum rastansaga.. o kadar aradım bulamadım sen iki dakkada bulmuşsun 8)
peki bu Alder'in kalitesi nasıl acaba?
tb4ün tepkisi nasıl olur bu ağaca? yani iyi gider diyosun dimi
rastansaga demiş ki:01 demiş ki:Kızılağaç herzaman parlak tonlar vermeye meyilli bir ağaçtır, manyetik seçiminide buna göre yapmak lzım,her ağaçta dikkat etmek gerekiyor tabi ama kızıl ağaçta daha fazla...
Mesela bir JB kızılağaçta acayip cırtlak tonlar verebiliyor,bir maun gibi bol Bass lı tonlar beklemek boşuna olur...
Yaw amfide bass ı biraz açarız olur biter. Olmaz mı? Yani yanlışsam söyleyin. Bu EQ olayına bu derece kafayı takmak gerekli mi?
Slaytanic demiş ki:(bu arada alder body benim gitar tb-4ü sattım)
Slaytanic demiş ki:"rastansaga"
olan şey açıklır tonda bass yoksa amfi yoktan varetmez
thrash yapıcaksan tizler çok önemli elektrikli testere gibi mübarek.
(bu arada alder body benim gitar tb-4ü sattım)
spiderrock demiş ki:benim gitarım strat kasa,alder body,maple neck,rosewood fingerboard,çift single(esp ss-120),tek humbucker bir gitar.ben humbucker kısmına dimarzio super distortion,singlelardan birine de fender noiseless strat single takmayı düşünüyorum.diğer singleım üzerindeki kalsın istiyorum.
sizce nasıl bişey olur?birbiriyle çok alakasız sesler çıkar mı,yada bir manyetikten diğerine alırken ötme yapar mı,yada manyetik değiştirince ses azalması olabilir mi?
istediğim ton humbuckerda çok sert yada yumuşak olmıyacak(serte daha yakın) dolgun bir distortion tonu,singleda ise yumuşak,parlak,ama ne çok tiz nede çok bas karakterli bir clean ton(mid sevmem).sevdiğim tonlar ise audioslave(clean ve overdrive),foo fighters tonları(distortion),bide bazı papa roach şarkılarının tonları(decompression periodun başındaki ton özellikle).bu şekilde bi ton yakalamam için başka manyetik de önerirseniz sevinirim...
rastansaga demiş ki:Slaytanic demiş ki:"rastansaga"
olan şey açıklır tonda bass yoksa amfi yoktan varetmez
thrash yapıcaksan tizler çok önemli elektrikli testere gibi mübarek.
(bu arada alder body benim gitar tb-4ü sattım)
Bu bi tür şaka mı? Biz zaten fazla tiz olup olmamasını tartışıyoruz. Yani böyle bir gitarın varmış eskiden(alder+sd. jb) ama tonlarından bile bi habersin. İlginç.
Amfi nasıl bass vermez? Oda ayrı bir komedi başlı başına.
rastansaga demiş ki:Birde lütfen daha seviyeli zanna dayanmayan referanslara veya GERÇEK ve DOÐRU tecrübelere dayanan bilgiler verelim. Yani benimde bilmediğim denemediğim bi ton şey var ama bence en kötü şey bilmediğin konuda birşey demiş olmak için bişeyler yazıp insanların aklını karıştırmak. Biliyorum bazılarınız biraz kızacaksınız ama lütfen kimse üzerine alınmasın fakat bunları aklında tutarak cevap yazsın. Yani belki birisi kafadan sallayarak konuşur. Benim gibi bilgisi bazı yönlerden zayıf olanlar da inanıp benimser, yalan yanlış öğrenebilir.
Fakat yinede gerçekten bi yanlışlık varsa söylediklerimizde veya bilmediğimiz birşeyi soruyorsak "İyi o zaman sen dene ve gör! " şeklinde yorumlar yerine bilgilerinizi,tecrübelerinizi paylaşın ve bizler de birşeyler öğrenelim.
Tüm arkadaşlara saygılarımla.