bilgileriniz için çok teşekkür ederim.10 yildir amator olarak elektro caliyorum birkac grupla caldim daha sonra biraktim ve evde de iyi ekipman olmadigindan ve tek basina calmak zevkli olmadigindan akustik gitar almak istiyorum.daha once akustik denemedim.agacidir,neye gore alinir,neye gore denenir...gibi bilgim olmafigimdan endiseliyim birazListenizde yer alan ve benim de sahip olduğum Takamine jumbo kasa ve oldukça büyük gövdesi var. O nedenle jumbo kasa bir akustik gitarı önce bir kucaklayın derim 🙂 . Ton olarak ise oldukça dengeli, gür, basların boğmadığı, kulak tırmalayan tizlerin olmadığı bir gitar. Bu tam benim aradığım ton olsa da akustik gitar beğenisi kişiden kişiye epey farklılık gösterir. Dolayısıyla size bir katkıda bulunabilmek adına yalnızca donanım, çalım ve işçilik açısından yorum yapabilirim.
Satın aldığımda hiçbir işçilik sorunu yoktu. Fret uçları bile gayet güzelce törpülenmişti. Gül ağacı klavyesi oldukça kaliteli görünüyor. Gitarın sapı oldukça ince ve dar (en sevdiğim). Bir elektro gitar sapı gibi. Çalımı benim için çok çok rahat. Çok cici arka ve yan flame maple (lamine buralar, hemen tüm diğer jumbo gitarlar gibi) dışında pek bir süsü yok. Klavyede siyah binding mevcut. İnce teller (< 12 no'lu teller) bence bu gitara gitmiyor. Ben satın aldığımda 1250 TL idi ve mağazada daha ucuz ve eşdeğer fiyat aralığındaki gitarlara göre belirgin şekilde daha iyiydi (kişisel zevkim). Mesela birkaç nispeten ucuz LAG denemiştim ve insanların o gitarları nasıl iyi bulduğuna oldukça şaşırmıştım, saman gibiydi tonları (kişisel zevk yine). Yıllar sonra Do-re'de bir iki Seagull denedim, fiyatları ortalamadan biraz yüksekti ama çok güzel gitarlardı.
Siz de kendi hikayenizi oluşturun böyle. Akustik gitar konusunda deneyimli olmadığınızı düşünüyorsanız dahi denediğiniz gitarlar içerisinde en beğendiğinizi satın alın. Mağaza konusunda kendiniz deneyim kazanın derim. İzmir'de bu gitarları bulunduran her mağazaya gidip deneyebilirsiniz elbette, başkalarının yaşadığı olumsuz deneyimler sizi etkilemesin bu konuda. Hepsinin fiyatı belli zaten. Gitarı denetmemek gibi anlamsız bir davranışla karşılaşırsanız siz de oradan alışveriş yapmayarak gereken tepkinizi göstermiş olursunuz.
İkinci elde bütçenize yakın fiyatları olmalı. Ben de araştırayım bir. Boş günüme denk gelirse ben de yardımcı olmak isterim. Her ilana kapılmamak lazım, denemeden almak çok riskli.verdiğiniz cevaplar için öncelikle sizlere teşekkür ederim.
malesef çevremde gitar veya başka müzik aletlerinden anlayan biri yok. ikinci el gitar işini düşünüyorum bende yalnız güvenilir olur mu? bazen internet ilanlarında neredeyse 500 liralık gitarı 300 liraya görüyorum normalmidir bu?
crafter dediniz araştırdım sanırım baya iyi bir gitar 🙂 fiyatlar baya yüksekti.