ruhsuz ne demek diye sorsam acaba?
Herkeste ibanez var mantığına bakarak ruhsuz dediysen Rockson gayet karakter sahibidir o zaman,
Tonları klasik, alışılagelmiş diye ruhsuz diyorsan, fenderler de ruhsuzdur.
Evet epiphone ile ibanez arasında 10 gömlek fark var doğrudur. Köprü olsun, ağaç olsun, klavye olsun, fretlerinin büyüklüğüne kadar ibanezle epiphone arasında dağlar kadar fark var. Superstratla les paul karşılaştıran zihniyet, mydukkanda özellik okuyarak bi yarım saat geçirin yalvarıyorum. Bu epilere bok atmak değildir yanlış anlaşılmasın.
Şahsi görüşümü bildiriyorum:
Yan markaya gerçekten sıradışı bir ürün yapmadıkları sürece para vermem. Yani BENCE alınabilir epiphonelardan birisi prophecy serisidir. LP100, special 2 ve zw denemiş biri olarak yazıyorum bunları.
Ibanezlere önyargılı yaklaşmışsın ama yine de fikrimi belirteyim, rg350 veya rg370 de hoş gitarlardır ton ve rahatlık açısından fakat ilk elektrogitarında floyd rose bulunması seni gitardan soğutabilir.
Cortlar da nedense hep "kötü" damgası yemiştir genel olarak, ki buna katılmıyorum. G254 ve üstü G serisi ton konusunda uzuun süre iş görür derim. Çok da dandik olmayan bir setupla gaz solo tonlarından akıcı ritm tonlarına kadar geniş bir aralıkları var. Manyetik modifiyesiyle canavar gibi olabiliyorlar.
Son önerim washburn x30dur. Sustain delisi, ve işçiliği kalite. Tonlarının güzelliği de cabası. 2005 kore üretimi bir tanesiyle deneyimim oldu kısa bir süreliğine ve gerçekten hoş bir gitar.