Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Sertlik olarak hi-gainden ziyade vintage karakterli diyebilirim. Ama şahşi görüşüm hibrit amfilerin arasında en gerçek valve distortion sesine sahip olanlardan biridir. Celestion speaker, tremolo, reverb... Daha ne olsun.

Eğer düşük volümde yüksek gain peşindeysen Roland Cube tarzı modelleme amfileri seni daha fazla memnun eder. Lambalı amfiler "lambalı" tınısına alışan kulaklar için olmazsa olmazdır, ama aradığın şey metal türevlerine yönelik yüksek gain ise aslında çok iyi seçenekler değildirler (Blackstarlar istisna, onlar hi-gain için özel üretilmişler). İnsanlar nedense herkesin lambalı amfilere has kompreslenmemiş, cayır cayır tınıyı sevdiğini sanıyor, ama bu aslında zevk meselesi. Senin tarifinden vardığım sonuç şu: "dijital ton" dediğin şey muhtemelen solid state distortion/dijital modelleme etkisidir. Roland Cube serisi modellerine bak, istediğin vatajda amfiler var ve fiyat olarak da genellikle daha hesaplıdırlar.
http://www.roland.com/products/en/CUBE-30/

MG50'ye kıyasla çok daha fazla opsiyonun olur Line 6 ile. RR24 ile gitmek diye bir şey yok bu arada, kafanı takma ona🙂 Önemli olan senin gitar ile ne çalacağın. Dijital modelleyici bir amfi ile çalarken gitarının normal bir tane humbuckerı olsun, o yeter zaten; istediğin hi-gain soundu alırsın.

Bahsettiğin ton için herhangi bi amfiye Fullbore, Über Metal, Metal Zone ya da Metal Muff hatta dijitalin dibi olan Distortion Factory bağlayabilirsin, bunlar zaten her amfiye benzer etki yapıyolar, ben Fender'in gayet sakin bi 30 wattlık amfisine Pocket Metal Muff bağlıyorum, çıldırıyo amfi.

Yeni bir akustik gitar alacağım. Solak olduğum için seçeneklerim sınırlı.. Seçenekler içinde 2 tanesi aklıma yattı ama hangisini tercih etmeliyim bilemedim..
-Fender CD-100CE Left Handed
-Cort MR710F LH

Bu gitarları kullanan ya da fikir sahibi olan biri yardımcı olabilir mi acaba...?

Sakın ikisi arasında Fender'i seçmeyesin. Cort her bakımdan daha üstün. İkisini de aldım elime, çaldım (tabi solak olmayanlarını), hatta dün akşam evde Fender'in bu modeli vardı. Bi arkadaşım tipine aldanıp almış, satmaya çalışıyo şimdi. Bas teller zaten doğru düzgün ses vermiyo, üstünde gördüğüm en dandik preamplerden biri var. Çocuk kandırmak için koymuşlar sanki. Cort donanım konusunda paraya acımıyo, artık endüstri standardı olan Fishman Classic 4 koymuşlar üstüne. Arkadaşın dediği gibi klasik, akustik gitarlarda ilk bakılacak kısım ses tahtası. Kataloğa bakıp "SOLID spruce top" yazısı görmediğinde o gitarı baştan eleyip karşılaştırmaya devam edeceksin. Solağı var mıdır bilmiyorum ama biraz daha pahalıca olan MR730FX modeline de bakmanı öneririm. o fiyata çok iyi bi gitardır. Bu arada ben Fender DG22S kullanıyorum ve de tüm Fenderler kötüdür demiyorum tabi ama Fender alacaksan en başta model isminin sonunda S (solid top) ibaresi olmasına dikkat etmelisin; CD-140SCE, CD-220S gibi. Kolay gelsin.

Teknik hadiselerden pek anlamadığım için fikir almam iyi olmuş 🙂 Önerdiğiniz MR730FX modeline baktım.. Fiyat farkı bütçemi aştı biraz ve solağı yok galiba.. Gitarları almadan deneme şansım yok malesef.. Şöyle ki... İstanbul'da ve Ankara'da çokça mağaza gezdim.. Sadece 2 tane solak gitar bulup deneme şansım oldu🙂 Önerileriniz doğrultusunda Cort'u alacağım galiba.. İlginiz için teşekkürler 🙂

bütçe buralardayken sıfır gitar almak da mantıklı değil. temiz 2. el akustik gitarlara bakmanızı öneririm. yine de sıfır almak durumunda kalırsanız Lag akustik gitarlar fiyat/performans açısından türkiye'deki en cazip seçenek.

Önerileriniz doğrultusunda Cort siparişi verdim.. Bugün elime geçti.. Tavsiyelerinizi dinlemekle iyi etmişim.. Gitardan gayet memnun kaldım🙂 yardımınız için teşekkürler...🙂

Arkadaşlar öncelikle tün turkrock kullanıcılarına merhaba.
Size birşey danısmaya geldim .
Bu gitar ;
http://www.do-re.com.tr/urundetay.asp?id=1083&schecter-synyster-gates-custom-elektro-gitar
ve
Schecter C7 hellraiser yada C1 hellraiser sizce nasıl gitarlar kullananlardan yorum alabilirmiyim ?

Birde 700 tl limitim var uygun bir ampli lazım .
Şimdiden tüm Turkrock üyelerine şimdiden saygılarımla . Ve teşekkür ediyorum .. 🙂

iki gitarı da deneme şansım oldu,c1 lerin sedef yapılarının zamanla döküldüğü hakkında söylentiler var.c7 malum bir tel fazlası dışında sesinde hiçbir farkı yok.hellraiser ve blackjacki aynı amfiyle arka arkaya denedim.emglerin sesi inanılmaz cızırtılı ve karışık geldi.tabi yine senin bileceğin iş.ama do re ye gidip güzelce dene derim ikisini de.

Schecter C7 hellraiser yada C1 hellraiser sizce nasıl gitarlar kullananlardan yorum alabilirmiyim ?
Tam da bu konuda bir başlık açacaktım, pişti olmuş 🙂

Yeni seri C7'lerde ciddi kalite kontrol problemi olduğu kesin. Bendeki 2009 model ve harika bir yapıya ve setupa sahip olmasına rağmen geçen hafta sıfır bir C7 alan bir arkadaşımın gitarının ayarlarını yaptık, şaşırdım açıkçası. Gitar 2011 ve yepyeni; ancak fret işçiliği, genel oturumu, çalınabilirliği ve ağırlığı bile benimkinden farklı (daha hafif). Klavye inlaylerinde resmen temizlenmemiş yapıştırıcı parçaları var. Fretler de genişlikleri uymasına rağmen benim gitardan farklı ve kesinlikle Dunlop olduğuna ihtimal vermem. Kısacası bahsettiğim gitar sıfır olmasına rağmen bendeki C7 ile arasında dağlar kadar kalite farkı var. Tek gördüğüm kalite olarak TomPros köprünün aynı olması, o da zaten standart donanım. Özellikle daha hafif olması benim ilgimi çekti, bu sebeple dikkatli olmak lazım.

Yaklaşık 1,5 sene C1 FR Hellraiser kullandım (2006 model), herşeyiyle harika bir gitardı diyebilirim. 2 sene oluyor satalı, aramıyorum çünkü daha ince sapa sahip hızlı gitarlara geçiş yaptım (C1'in sapı diğer çoğu Schecter modeli gibi biraz etlidir, D profile yakın). Ama elimde bir tane ATX var onu tutuyorum çünkü klavyesi (bence) Hellraiser modellerinden daha hızlı ve güzel görünüyor. Ancak C7'de gördüklerim C1'in yeni modellerinde de olabilir, bu konuda da dikkatli olmak lazım.
c1 lerin sedef yapılarının zamanla döküldüğü hakkında söylentiler var.
Söylentilere inanmayın bence. Eğer sedef derken fretlerdeki kakmalar kastediliyorsa bunların dökülmesiyle ilgili ben birşey duymadım ve görmedim de. Link varsa paylaşın. 3 senedir kullandığım bir C7'im ve Blackjack ATX'im var, böyle birşey olmaz ve olacağına da ihtimal vermem.

Merhaba arkadaşlar.1500-2000 TL arası drive tonları güçlü bir gitar arıyorum.Clean tonları orta derece olsun yeter 🙂 Heavy,progressive çalıyorum daha çok ama bazen daha slow,grunge tarzı parçalar çalmak durumunda da kalıyorum.Yani geniş ton yelpazesi sunan bir gitar arıyorum ancak drive tonları tatmin etmeli 🙂 Schecter Hellraiser C-1 FR var şimdilik aklımda.Sizinde önerilerinizi bekliyorum.

Geri