Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Merhaba arkadaşlar. Bir buçuk yıldır gitar çalıyorum ve artık kendime iyi bir gitar almak istiyorum. Elimde neredeyse 1.500 TL gibi bir para var. Genel olarak Rock müzik yapmak istiyorum ama Blues çaldığımda da beni yarı yolda bırakmasın. Bana ne önerirsiniz acaba?

tavsiyem bulursanız 2003 2004 gibi küçük headstocklu highway serilere bakmanız.sapları birebir usa standard ile aynı .fret işçiliği vs. oldukça özenli....tek farkı zaten 2000 sonrası standardlardan 2 li string tree ve 6 vidalı vintage tremolo oluşu..birde boyaları usa standard ve mex aksine gayet ince bir nitro boyaki bahsettiğim boya reissue ,vintage ,custom ve limited gitarlarda bulunmakta...gövdeağacı parça sayısı usa serilerle vs aynı zaten . aradaki fiyat farkı case ve manyetikler vs .(usa standard seri yada daha üst seri manyetiklerle gerçekten çok başarılı olacaktır)hatta vintage bridge oluşu bence avantaj sound açısından.....meksika seri gitarlarda gövde manyetik vs düzgün olabilir ama sap kısmı usa seri ve highwayler de(fretler sapın profili ağacı)belli bir seviye daha aşağıda.bu aarda highwaylerin yerini alan american special serilere bakmanızı da öneririm.bunlarda boya poly ve manyetikler texas special....tabi keşke bütçenizi zorlayıp usa standard alabilseniz...

işinize yarar diye düşünerek uzun yıllar sahip olduğum ve hala tonu vs gayet başarılı bulduğum stratın videosunun linkini veriyorum.umarım işinize yarar......

videolardaki direk highway strat......bir tek köprüde dimarzio chopper var....

Rock ve Blues'un yanında birazda Grunge tonları almayı düşünüyorum. Dediğim gibi ilk düşündüğüm gitar Strattı aslında. Ama aklımda birde Epiphone Les Paul var. Onun hakkında ne dersiniz?

fender usa standard ve gibson lp standard sahibiyim.2 gitar arasında ton ve çalım anlamında dağlar kadar fark var....her ikisi de bluesdan rock a bir çok tarza uygun....ama dediğim gibi farklı..denediğim epiphonelar yeni üretim idi ancak işçilik vs olarak çokta tatminkar değildi....bu arada tavsiyem squier classic vibe stratlara bakmanız.fiyat performans olarak da işçilik olarakta kusursuz...headstocktaki logo olmassa ortalama müzik kulağına sahip çoğu kişinin çok da farkı anlamayacağını düşünüyorum....

Merhabalar Arkadaşlar.Bir süredir Forumu takip ediyorum fakat yeni üye oldum...

Artık eski Gitarlarım iş görmez hale gelmiş ve yeni bir gitar almak istiyorum...Tahmin edeceğiniz gibi biraz bütçe sıkıntısı da yaşamıyor değilim...Fakat kafamda 1-2 şey oluşmuş durumda...

Öncelikle Blues-Rock'n Roll tarz olarak hosuma gidiyor elimden geldiği kadar çalıyorum.Bunun yanında Alternative Türkçe Rock parçalara ve Cover çalışıyorum...Şebnem ferah parçaları olsun,pilli bebek in yaptıgı cover lar gbi bir cok sarkının lead ve solo larını rahatça çalabilmekteyim.queen cover ları eski 90 lar parçalarını cover lamayı yada var olanlar üzerinden çalışmayı seviyorum...

gitar için max çıkabileceğim rakam 1600tl dir. Bundan aşağısı olur fakat yukarısına ne yazıkki çıkabilme şansım yok...

Adana da olduğum için muzik enstrumanlarını deneme şansım yok..

*Mexico strat-yada mexico telecaster arasından bir seçm yapma taraftarıyım...Fakat yeri geldiğinde de bazı parçalarda les paul gibi dolgun ritim tonlarına ulasabileceğim,bazen se çınlamayan duzgun overdrive kullanabileceğim,yine dolgun soft çıtırdamayan clean tonlar istiyorum..Belki çok şey istiyorum ama durum budur=)

pedal olarak şimdlk processor me-70 dusunuorum ilerde param oldukca analog eklentileri ile processor u yavas yavas geri plana dusurmek.Malumunuz analog pedallar pahalı ve dogru seçim yapılması sart...Bu yuzden bir sure bu pedalı alıp kullanacagm sanırım..ayrıca 50 watt da marshall amplim bulunmakta halihazırda...

Çok uzun oldu belki ama Bu konu benim için çok önemli ve bu gitarı 1 kez alma şansım var....

İlginize,Bilginize,Yardımlarınıza Şimdiden Teşekkürler...

Anladığım kadarıyla tuşesi maple gitarlar senin için öncelikli...
Zaten Meksika Fenderler hakkında bilgiye sahipsindir.

Fakat yeri geldiğinde de bazı parçalarda les paul gibi dolgun ritim tonlarına ulasabileceğim,bazen se çınlamayan duzgun overdrive kullanabileceğim,yine dolgun soft çıtırdamayan clean tonlar istiyorum..Belki çok şey istiyorum ama durum budur=)
Sana önerebilceğim alternatif olarak Ibanez Rgr465 http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=12516&gid=110 1-2 defa deneme fırsatım olmuştu.

yorumun için çok teşekkür ediyorum...Mexico fenderler hakkında biraz araştırma yapmıştım pek kötü yorumlara rastlamadım.Kısacası Elime Mexico Fender 1 kez aldım o da pedalsız ve drive sız sadece klavyesinin benim istediğim rahatlıkta olduğunu biliyorum...

Para sıkıntısı cok yasadığım için uzun yıllar SSS Cort g200 kullandım arkadasmdan uzun bır sure odnc aldgm analog pedallarla.NE bilim Washburnler gibi elmde de kalmadı açıkcası emektar.Manyetklernde hala 1 gram pas toz bulamazsn...Onda istediğim tonları bulduğum da olmadı değil.Ama artık öldü gitar 5 sene yi geçti.Gitar susmuyor.Noise açsan ses yarıda kesiyor bu sefer =) anlayacagın gitar artık ses yerine cızırtı veriyor =)

Uzun süre para biriktirdim durum budur üstad bahsettiğin gitarı listeme ekledm...tesekkurler...

Diğer arkadaslar da yorumlarını esirgemezlerse sevinirim.

PRS ya da Cort markasının LP modellerinde Push Pull'lu bir gitar işinizi görecektir. Bu tarz aletlerde ton yelpazesi epey geniş.

bugun prs nin 1-2 modelini denedim- line 6 spider 75 watt bir amfi ile. fakat overdrive da beni etkiledğini soyleyemem.Distortion da tonlar gayet basarılı.Fakat sorun ben de mi yada o anlk ayarlardan mı kaynaklandı bilmiyorum.

Müzik markete girdiğimde Fender zaten yoktu o yuzden standart stratocaster (mexico) deneme sansım olmadı.Fakat adam fıkırlerımı deıstırmek ıcınmıdır bılmem Mexico Fender ve boss me-70 alacagına Godin progression (USA) ve line6 75 watt spider IV (footswitch ile birlikte) onerdı.Tonları da ayarlanmams olarak ıı sayılır.Ek olarak 2000 öncesi fender bulursan al kacırma dedi.

Bu fıkır ılk once cok sacma geldi cunku gitarn klavyesi rahat değil.Afedersiniz ama bi fender klavyesi ile karsılasınca kalas gibi denebilir.Ayrıca amfiden bu kadar iyi tonlar alınabilse biz aptalmıyız analog setlere bu kadar para veriyoruz dedim.
Sonra ise gitarın Usa olup da fiyatının uygun olması,ayrıca me70 ile anca lambalı bir ampliyle dijital seslerden kurtulabılecegm kafama takldı.

dusunduklerım yanls da olablr.Bi Fender yandası olarak soruyorum
Ne yapmalıyım sizce cok kararsızım

Öncelikle line6 dan vazgeç.Prslerin klavyesi başta garip gelebilir sonradan alışırsın çünkü ergonomisi iyi gitarlar.Onun dışında cort'un üst serilerine ve meksika fender lere bakınmaya devam et 🙂

Geri