Sağol hocam yorumun için şimdi dediğin gibi 2.el gitar almak daha karlı ama temiz 2.el de bulmak biraz sorun birkaç gündür rg350dx filan bakındım ama bulamadım.Burdan bir arkadaşın tavsiyesi üzerine zakk wylde zv custom gitar bakmaya gittim görüntü olarak beğendim ve istiyorum o gitarı almayı fakat ben bu işte biraz yeniyim ve o gitarında gövdesi biraz şekiili zamanla bana sıkıntı yaratırmı diye düşünüyorum.Klavye olarakta pek kötü gelmedi ama çok rahat değildi belki bana öğle gelmiştir çünkü gitar bayağı bir bakımsız teller filan çok pisti ayrıyetten adam 1150 dedi belki 1000 liraya indirir 7-8 aydır satılmıyormuş ben bunu alsam satmak istesem satabilirmiyim bana satılmaz gibime geliyor..Selam,
Ben maddi olarak 2. el bir gitar almanı öneririm. Belli oluyorki fazla ileri seviyede değilsin ve 2. el bir gitar aldığında o gitarı aldığın ücret civarında satabilirsin fakat 0 bir gitar aldığında minimum%20 - 30 kayıbın olucaktır.
Gitarın modeli açısından ibanez rg tarzı bir gitar alman cort x serisinden geçiş yapman için en uygunu olabilir ama les paul tarzı bir gitara geçiş yapıcaksanda elinden geldiğince o tarzdaki gitarları dene ve gitar çalımında rahatmısın değilmisin anlamaya çalış. Youtube ve benzeri sitelerden izleyebildiğin kadar video izle buda yardımcı olucaktır.
Ayrıca gitar denerken yanına gitardan iyi anlıyan birini götürmeni öneririm.