peki onun tonları iyi midir yani hard rock için uyar mı ?J&D Bros.'un gitarları fiyat performansta iyidir ama, çok üst düzey gitarlar da değildir. Bu fiyata iyi bir Epiphone Standart LP bulabilirsin.
peki onun tonları iyi midir yani hard rock için uyar mı ?J&D Bros.'un gitarları fiyat performansta iyidir ama, çok üst düzey gitarlar da değildir. Bu fiyata iyi bir Epiphone Standart LP bulabilirsin.
peki onun tonları iyi midir yani hard rock için uyar mı ?
Ozaman söyle diyelim.Hocam sanırım anlatımda problem olmuş kusura bakma, stratlar arasında boğuldum derken hangisini alacağıma karar veremedim isteğim strat dan yana ama alternatiflere de açığım.
Tamam hocam en yakın zamanda yüzme kursuna yazılıcam ya da aranızda bilen birileri varsa ucuza kapatayım yüzme işini 😀Ozaman söyle diyelim.
1. Yuzme ögren
2. Paranin ikinci el Amerikana yetecegini sanmam ama mexico stratlarin bircok modeline yeter sanirim.
Denedigim kadariyla mexican tavsiyem ise, bu elemandir...
http://www.thomann.de/gb/fender_standard_strat_plus_top_mn_acb.htm
Ama hala PRS tavsiyem gecerlidir...
İlgin için teşekkürler dostum ama gitar görsel açıdan sevmediğim modellerden.Üzerine biraz daha ekleyerek, USA HighwayOne (örn. http://turkrock.com/konu/51604/) düşünebilirsin, gerçekten hoş gitarlardır...
Gitar olarak ibanez in art 120 kullanıyorum lp kasa maun gövde aktif manyetikli bir gitar tarz ve ton olarak isteklerimle alakası yok. Amfi olarak da fender mustang I var şuan elimde. Planım gitardan başlayarak tüm ekipmanları değiştirmek istiyorum, gitarı aldıktan sonra da 0'ı 1000 tl civarı bir amfi alıcam.öncelikle şuan gitar/ amfi/ prosesör olarak ne kullanıyosun bahsetmemişsin bunu bilmek gerekiyo. çünkü sence bu uğraşını bi üst seviyeye taşımanın yolu daha pahalı bi gitar almak gibi duruyo olabilir ama belki de kullandığın amfiyi / prosesörü değiştirmek daha akıllıca olacaktır.
Gitar olarak ibanez in art 120 kullanıyorum lp kasa maun gövde aktif manyetikli bir gitar tarz ve ton olarak isteklerimle alakası yok. Amfi olarak da fender mustang I var şuan elimde. Planım gitardan başlayarak tüm ekipmanları değiştirmek istiyorum, gitarı aldıktan sonra da 0'ı 1000 tl civarı bir amfi alıcam.
Elimdeki amfinin kendi modellemeleri vs. si var micro cube gibi bir amfi söylediklerini yapabilmek için önce amfi yi elden çıkartmam lazım. Ama söylediklerin çok mantıklı geldi x3 live ve xt live arasındaki farklar hakkında bilgin varmı peki?doğru anladıysam ne prosesör ne pedal kullanıyosun yani.. benim sana tavsiyem bi tane prosesör alman line 6 pod x3 böbrek ya da live versiyonu. hangi gitarı alırsan al bodozlama doğrudan bi amfiye takarsan istediğin tonu alamayacaksındır. Ton dediğin şeyi ayarlamak için bass treble mid gibi ayarların yanında sana equalizer seçeneği de sunacaktır bu bahsettiğim prosesör.
kısacası kendimden örnek vereyim, bu işe sıfırdan cort x6 ve ampleQ diye 10 watlık bi amfiyle başladım. sonra yenilediğim ilk şey watı daha yüksek bi amfi olmak oldu, o da 120 watt line 6 spider 2. yaptığım resmen acemilkti. amfi yerine bi prosesör almış olsam elimdeki imkanlardan kat kat daha fazla yararlanmış olacaktım. biraz daha tecrübe kazandıkça bu kısıtlı bütçeler için asıl önemli olan şeyin prosesör olduğunu anladım. cort x6 + line 6 amfiye bi de pod x3 live ekledim ve baya bi uzun süre böyle devam ettim. pod olayı öyle bi değiştiriyo ki en dandik gitardan bile acayip bi verim alabiliyosun anlayacağın. yenilediğim en son şey gitarım oldu. ilk fırsatta paraya kıyıp amerikadan john petrucci modeli musicman aldım ve ona rağmen ara ara cortx6 yı takıp eğlendiğim oluyo.
anlayacağın blues seviyorum öyleyse bluescular ne kullanıyosa ondan alayım nasılsa o tonu elde ederim demekle olmuyo. istediğin tonu elde etmek için o prosesörle haşır neşir olmalısın illa. jackson /ibanez gitarlarla bile öyle bi blues yapılır ki gözün kapalı dinlesen hangi gitar kullanılmış anlamazsın bile. maalesef kısıtlı bütçelerin durumu bu. Gitarı yenilemek, yenilerken bi ton para vermek, yapılması gereken en son iş bence.
Elimdeki amfinin kendi modellemeleri vs. si var micro cube gibi bir amfi söylediklerini yapabilmek için önce amfi yi elden çıkartmam lazım. Ama söylediklerin çok mantıklı geldi x3 live ve xt live arasındaki farklar hakkında bilgin varmı peki?